Isolasjonstester

Isolasjonstestere brukes til å sjekke din elektriske installasjon slik at du er helt sikker på at alt fungerer som det skal. Vi har et godt utvalg til sterke priser her på siden.

Filtrer
Sortering

Se mer om Isolasjonstester

Habotest HT107D Strømtester
1 Anmeldelser
209 kr
Kjøp
Habotest HT107D Strømtester
1 Anmeldelser

Med digitalt display
Gjør det mulig å utføre en RCD-test

Se mer På lager

Isolasjonstester - Effektiv testing av ledninger og kabler i dine elektriske installasjoner

Når du er i gang med å lage en eller flere elektriske installasjoner, må du ofte teste installasjonen for å kunne forsikre deg om at dine kabler og ledninger er skikkelig isolert, slik at du kan være sikker på at isolasjonsmaterialet er godt nok.

Dette gjør det lettere for deg å kunne sørge for at elektriske installasjoner er utført riktig, slik at det ikke er mulighet for kortslutning eller andre feil og mangler ved installasjoner før den slås på.

Det er derfor viktig at du har verktøyet i orden, slik at du kan være sikker på at målene dine er riktige, slik at du kan dokumentere at det ikke ble gjort feil under installasjonen.

Med en skikkelig isolasjonstester får du rikelig anledning til å gjennomføre ulike målinger og tester på dine elektriske installasjoner.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en isolasjonstester

Dersom du kunne tenke deg å investere i en ny isolasjonstester, kan det være viktig å gjøre noen vurderinger slik at du kan være sikker på å kunne få den riktige isolasjonstesteren hjem.

Hvis du jobber mye med små elektriske installasjoner, er en isolasjonstester et viktig verktøy i dine elektriske installasjoner, da den hjelper deg med å finne potensielle feil og mangler som kan ha oppstått under installasjonen.

Nedenfor finner du en rekke eksempler på hensyn som du kan bruke for å bedre vurdere hvilken type isolasjonstester som passer deg og dine behov.

#1 - Typer isolasjonstestere

Du kan finne flere forskjellige typer isolasjonstestere, og det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type du ønsker å bruke for å teste dine elektriske installasjoner.

Den vanligste typen isolasjonstester du kan finne er en analog isolasjonstester, hvor du får mulighet til å gjøre isolasjonstester på dine elektriske installasjoner.

Fordelen med en analog isolasjonstester er at du ikke trenger å kjøre ledninger eller tenke på batterier for å få den til å fungere, da den fungerer via analoge signaler, som den måler via de tilkoblede ledningene.

Den lar deg alltid være sikker på å kunne utføre testene dine, da isolasjonstesteren ikke plutselig går tom for strøm.

Typer isolasjonstestere:

  • Analog isolasjonstester
  • Digital isolasjonstester

En digital isolasjonstester kan være nyttig dersom du ønsker å kunne bruke flere ulike funksjoner både under og etter testene dine som kan gjøre livet litt enklere.

Den digitale isolasjonstesteren vil ofte ha mulighet til automatisk å kunne registrere og lagre målingene dine, slik at du slipper å stå og skrive ned hvilke mål du fikk ved hver test.

I stedet kan du bare gjøre alle målingene dine og deretter overføre resultatene til datamaskinen din, slik at du kan lage en rask oversikt over målingene og om det er noen som ligger utenfor de ønskede verdiene.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type isolasjonstester du ønsker å ha i verktøykassen , slik at du får en som kan dekke dine behov.

#2 - Test spenning og målområder på isolasjonstesteren

Skal du få utført tester på dine elektriske installasjoner, er det viktig at isolasjonstesteren din har de riktige innstillingene du trenger for de aktuelle testene.

Disse innstillingene kan variere mye fra modell til modell, og du bør derfor vurdere det slik at du kan være sikker på at du har de riktige innstillingene for dine behov.

Testspenningen er DC-meterspenningen som du sender gjennom ledningene for å sikre at de har riktig isolasjonsmotstand, slik at du kan være sikker på at de tåler normal bruk.

Ved en vanlig dansk husholdning vil det trolig være en test på rundt 500 V, hvor isolasjonsmotstanden helst bør være minst 1 MO.

Eksempler på testspenning for isolasjonstestere:

  • 125 V
  • 250 V
  • 500 V
  • 1000V

Noen mer spesialiserte isolasjonstestere kan gå opp til en testspenning på 10kV - 15kV, og brukes ofte i større industrier hvor større produksjonsmaskiner trenger mye høyere spenning å teste mot.

Du vil også være sikker på at isolasjonstesteren din kan måle de riktige områdene, slik at du kan være sikker på å få et riktig resultat fra målingene dine.

Måleområde er betegnelser på isolasjonsmotstanden, hvor du kanskje må bytte mellom dem for å se nøyaktig hvor mye isolasjonsmotstand det er i systemet.

Eksempler på måleområder:

  • 0 - 100 MO
  • 0 - 200 MO
  • 0 - 400 MO

På denne måten kan du være helt sikker på at installasjonene dine er i orden, slik at det ikke blir kortslutning eller overbelastning senere.

#3 - Digital isolasjonstester kan hjelpe med dokumentasjon

Når du lager elektriske installasjoner og tester dem for feil, er det viktig at du dokumenterer målingene dine, da det kan være du som har skylden for eventuelle feil dersom du ikke har skrevet ned målingene riktig.

Mange digitale isolasjonstestere kan kobles til din datamaskin eller laptop, så du har mulighet til å kunne laste ned målene du har tatt med dem, hvor alt står oppført med dato og klokkeslett.

Da er det enkelt å kaste dataene inn i et regneark som du kan lagre i fremtiden i tilfelle du skal kunne vise dataene igjen.

Det kan potensielt hjelpe deg dersom uhellet skjer på et senere tidspunkt, slik at du har mulighet til å vise målene du tok da du gjorde installasjonen.

På denne måten har du mulighet til å slippe å betale ekstra fordi du ikke har dokumentert målene dine skikkelig, da en digital isolasjonstester hjelper deg med å holde målene dine oppdatert.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva