Reiseadapter Sør-Afrika

Smarte reiseadaptere som kan brukes når du reiser til Sør-Afrika med dansk elektronikk. Reiseadapter med plugger som passer i sørafrikanske stikkontakter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Reiseadapter Sør-Afrika

Reiseadapter Sør-Afrika - Sikrer lading på turen til Sør-Afrika

På denne siden finner du vårt utvalg av reiseadaptere for Sør-Afrika.

Skal du til Sør-Afrika? Da er det lurt å se på passende adaptere , slik at du har tilgang til en ladet telefon, en datamaskin med strøm eller lignende.

I Sør-Afrika er støpsler og stikkontakter av type D, M og N.

  • Type D: brukes hovedsakelig i India, Sri Lanka, Nepal og noen afrikanske land. Denne kontakten fungerer kun med plugg D.
  • Type M: ligner på kontakt D, men med større ben. Denne kontakten fungerer kun med plugg M.
  • Type N: brukes i Brasil og Sør-Afrika. Denne kontakten fungerer også med plugg C.

I Sør-Afrika er standardspenningen 230 V og frekvensen er 50 Hz.

Du kan bruke dine elektriske apparater i Sør-Afrika hvis standardspenningen i landet ditt er mellom 220 - 240 V (som i Storbritannia, Europa, Australia og det meste av Asia og Afrika); produsenter tar hensyn til disse små avvikene.

Hvis standardspenningen i landet ditt er i området 100 V - 127 V (som det er i USA, Canada og de fleste søramerikanske land), trenger du en spenningsomformer i Sør-Afrika.

Du kan også vurdere en kombinert strømpluggadapter/spenningsomformer.

Hvis frekvensen i Sør-Afrika (50 Hz) er forskjellig fra den i ditt land, anbefales det ikke å bruke enhetene dine; hvis det ikke er spenningsforskjell, kan du (på egen risiko) prøve å bruke enheten en kort stund.

Vær spesielt forsiktig med bevegelige, roterende og tidsrelaterte apparater som klokker , barbermaskiner eller elektriske varmeovner.

For å være sikker, sjekk etiketten på apparatet; noen apparater trenger aldri en omformer.

Hvis etiketten indikerer INNGANG: 100-240V, 50/60 Hz, kan enheten brukes i alle land i verden.

Dette er vanlig for ladere til nettbrett/bærbare datamaskiner, kameraer, mobiltelefoner, tannbørster m.m.

4 ting du bør vurdere når du ser på reiseadaptere for Sør-Afrika

Hvilken type strømadapter, omformer eller lader du trenger når du besøker Sør-Afrika, avhenger av spenningen og typen enhet du prøver å bruke med en sørafrikansk stikkontakt.

Enkelte deler av Sør-Afrika har ikke tilgang til strøm og lider av hyppige strømbrudd.

Derfor anbefales det alltid at du pakker med en bærbar lader hvis du ønsker å holde mobilbatteriet oppladet mens du er i et område uten tilgang til strøm eller under strømbrudd.

Hvis du planlegger å reise til Sør-Afrika fra USA, trenger du en passende sørafrikansk strømadapter for å koble en amerikansk plugg til en sørafrikansk stikkontakt.

Siden spenningen er forskjellig i Sør-Afrika, bør du ta med en strømadapter hvis enheten ikke har dobbel spenning og sjekke at den fungerer med en 50 Hz stikkontakt.

Hvis enheten din kan kjøre på 230 volt eller har dobbel spenning og støpselet passer inn i en sørafrikansk stikkontakt, kan du bruke den i Sør-Afrika.

Hvis enheten din er på 230 volt eller dobbel spenning, men pluggen passer ikke inn i en sørafrikansk stikkontakt, trenger du en passende pluggadapter for Sør-Afrika, for eksempel en type M pluggadapter.

En pluggadapter for Sør-Afrika (eller strømadapter) endrer formen på pluggen på enheten din slik at den passer til en stikkontakt som finnes i Sør-Afrika, men endrer ikke spenningen fra 230 volt til bruk med en annen spenning.

Hvis enheten din ikke kan kjøre på 230 volt og ikke har dobbel spenning, trenger du også en strømomformer for Sør-Afrika for å konvertere spenningen fra 230 volt til riktig spenning for enheten din.

Du må fortsatt pakke en passende pluggadapter for Sør-Afrika hvis strømadapteren ikke inkluderer riktig type M pluggadapter.

Hvis du bare trenger å drive USB-enheter som nettbrett eller mobiltelefoner, er en USB-reisestrømadapter egnet og fungerer med hvilken som helst spenning, men pass på at du velger en USB-reiseadapter som inkluderer en Type M-pluggadapter, ellers må du også ta med en passende pluggadapter for Sør-Afrika.

#1 - Spenningsomformere og transformatorer

Strømforsyningen over hele verden kan variere fra hvor som helst mellom 100V og 240V.

Det kan være ekstremt farlig å bruke et elektrisk apparat som er klassifisert for en annen spenning enn strømforsyningen.

Siden spenningen kan variere fra land til land, kan det hende du må bruke en spenningsomformer eller transformator mens du er i Sør-Afrika.

Hvis frekvensen er forskjellig, kan normal drift av et elektrisk apparat også bli påvirket; for eksempel kan en 50Hz klokke kjøre raskere på en 60Hz strømforsyning.

De fleste spenningsomformere og transformatorer kommer med pluggadaptere, så du trenger kanskje ikke å kjøpe en separat reiseadapter.

Alle vekselrettere og transformatorer vil ha en maksimal effekt (AMPS eller WATTS), så sørg for at alle apparater du har tenkt å bruke ikke overskrider denne verdien.

#2 - Dobbeltspenningsklassifisert enhet

Du kan finne ut om du trenger en omformer eller transformator ved å se på enhetens navneskilt.

For eksempel vil en enhet med dobbel spenning vise INNGANG: 110-240V på enhetens kropp eller strømforsyningen .

Dette betyr at du ikke trenger en omformer eller transformator, bare en reiseadapter fordi Sør-Afrika kjører på en 230V forsyningsspenning som er innenfor området 110-240V som dobbeltspenningsapparatet opererer på.

#3 - Enkeltspenningsklassifiserte apparater

I Sør-Afrika er forsyningsspenningen 230V; hvis enheten er en enkeltspenningsmerket enhet, må den fungere på samme spenning som landets forsyningsspenning, dvs. 230V.

Hvis dette ikke er tilfelle, må det brukes med en spenningstransformator eller omformer for å la apparatet fungere sikkert og korrekt.

Omformere og transformatorer utfører en lignende funksjon, men deres applikasjoner er forskjellige .

Omformere brukes vanligvis med apparater som fungerer i en kort periode (1-2 timer), mens de fleste transformatorer kan brukes med apparater som går kontinuerlig.

Det er viktig å forstå at noen reiseadaptere ikke er egnet for apparater som krever jordforbindelse.

#4 - De forskjellige typene adaptere

Det finnes for tiden flere forskjellige typer kontakter rundt om i verden, og nesten alle blir sett på som generiske.

Reiseadaptere for én region

Enkeltregions reiseadaptere er for mange det mest enkle alternativet.

I tillegg til spesifikt utvalgte land, kan enkeltregions reiseadaptere også brukes i land som alle bruker lignende stikkontakter og spenninger.

Selv om disse modellene vanligvis er det billigste alternativet, er det ofte verdt å huske på at din fremtidige fleksibilitet kan være begrenset av ditt valg av en enkeltregions reiseadapter.

Variasjoner på enkeltregions reiseadaptere inkluderer flerveismodeller (som har muligheten til å koble til flere enheter samtidig) og muligheten til å pare en enveis enkeltregionsadapter med en skjøteledning med flere kontakter for flere enheter eller økt etterspørsel.

Reiseadaptere for flere regioner

Ønsker du derimot større allsidighet, kan du i stedet velge en adapter for flere land eller regioner.

Disse er vanligvis enten større eller mer komplekse enheter, med forskjellige pinner for forskjellige stikkontakter ; i utgangspunktet er de designet for å kunne møte flere nasjonale standarder for støpsel- og stikkontaktarrangement samtidig.

De vanligste typene reiseadaptere for flere regioner har en tendens til å håndtere en kombinasjon av europeiske, asiatiske, britiske og nordamerikanske standarder; flerregionsversjoner kan være enkelt- eller flerveis for å passe dine behov.

Universelle reiseadaptere

Universale reiseadaptere er generelt det mest fleksible alternativet da de passer for nesten alle land rundt om i verden.

Det vil imidlertid være til nytte for deg å være klar over at denne fleksibiliteten også kommer med en økt størrelse, og spesielt hvis du sammenligner med de mindre enkelt- og flerregionsmodellene.

Derfor, mens den ekstra funksjonaliteten som tilbys av den universelle reiseadapteren kan være en ekte bonus , kan størrelsen på de universelle reiseadapterene gjøre dem mindre praktiske og vanskelige å transportere.

Det er også verdt å merke seg at i mindre stabile festetyper (som den amerikanske to-bens), kan denne ekstra vekten få dem til å føle seg mindre sikkert festet til festet.

I tillegg, jo større den universelle reiseadapteren er, desto større er sjansen for at den kan blokkere tilstøtende uttak eller ikke passe til visse oppsett.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva