RJ45 splitter

Her er vårt utvalg innen RJ45 splitter.

Filter


RJ45 splitter - En nettverksadapter for tilkobling av to enheter

En RJ45-kabel er en av de mest brukte nettverkskablene som finnes, og RJ45 står for Registered Jack, mens tallet 45 er nummeret som er tildelt grensesnittet i protokollen for standarder for nettverkskabler.

En av tingene du kan bruke RJ45-kabler til er en RJ45-splitter som kan brukes til å koble to enheter til en enkelt nettverkskontakt .

Det er imidlertid viktig å si fra på forhånd at de ikke deler forbindelsen, så det er derfor viktig at du bruker to stk. RJ45 splittere i noen tilfeller.

En RJ45 splitter kan dele seg i for eksempel rommet ditt der du kan ha enhetene dine, og hvor du kan ha ruteren eller switchen din.

Så med bruk av en RJ45-splitter kan du rute signalet fra to RJ45-nettverkskabler gjennom en enkelt kabel ganske enkelt ved å dele dem opp ved ruteren eller bryteren.

Hvis dette høres ut som en nettverksløsning du kan dra nytte av, kan du utforske vårt utvalg av dem på siden vår.

4 ting du bør vurdere før du kjøper en RJ45 splitter

Hvis du ikke er kjent med nettverkskabler og utstyr for dem generelt og ikke i det hele tatt med RJ45 splittere, så heng på nedenfor.

Vi kan veilede deg gjennom vårt utvalg av RJ45 splittere med en håndfull nyttig informasjon som kan gjøre deg litt smartere på hva en RJ45 splitter er i stand til å gjøre for internettbruken din.

Vi vil dermed komme inn på de ulike typene RJ45 splittere som finnes på markedet innen nettverkskabler.

Vi kommer også inn på viktige ting som antall porter på RJ45 splittere, deres kabellengder og den store forskjellen mellom en RJ45 splitter og en switch.

#1 - Typer RJ45 splittere

Det finnes ulike typer RJ45 splittere på markedet, og de kan alle brukes til samme formål.

Til gjengjeld ser de ikke like ut i uttrykket, og noen av dem har tilhørende kabel, mens andre ikke har det.

De fleste RJ45 splittere har et hus laget av sterkt metall, mens andre versjoner er laget av svært slitesterk plast.

Det finnes for eksempel en Ethernet RJ45 splitter som du også kan bruke andre Ethernet nettverkskabler til hvis du har noen av dem tilgjengelig.

Det er også en RJ45 splitter med noen knapper som også kan brukes som nettverkssvitsj.

Du kan lese mye mer om RJ45-splitterne vi har i vårt utvalg av dem og se hvilke muligheter de tilbyr for ditt nettverk.

#2 - Antall porter på RJ45 splitter

Mange RJ45-splittere kommer ofte med to porter som du kan bruke til å koble RJ45-kablene til.

Men hvis du har flere enheter som du vil bruke en RJ45 splitter, så bør du vurdere en versjon av en RJ45 splitter som har for eksempel tre porter.

På den måten kan du være sikker på å koble til flere enheter med en RJ45-splitter.

Her er eksempler på antall porter som finnes i de forskjellige RJ45-splitterne:

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#3 - Kabellengder på RJ45 splittere

Du kan kjøpe en RJ45 splitter med tilsvarende kabel i forskjellige lengder, men det er ikke snakk om flere meter.

En RJ45 splitter med kabel er ganske kompakt i størrelsen og krever derfor ikke mye plass i samspillet med ruteren eller switchen din.

Du slipper derfor å rote med mye kabelarbeid med bruk av en RJ45 splitter i forhold til dine RJ45 kabler.

#4 - Forskjellen mellom en RJ45 splitter og en nettverkssvitsj

I forbindelse med kjøp av tilbehør til din nettverkstilkobling er det viktig å forstå forskjellen på en RJ45 splitter og en nettverkssvitsj.

En splitter er en enhet som du kan bruke til å distribuere noe til flere enheter samtidig, noe som er akkurat det en RJ45 splitter gjør.

Mens en nettverkssvitsj er det motsatte av en splitter, og den er også kjent som en svitsj.

En nettverkssvitsj er en nettverksenhet som har to eller flere porter.

Det smarte med å bruke en nettverkssvitsj er at den kan samle nettverket og la flere nettverksenheter snakke med hverandre.

En nettverkssvitsj gir deg også høy hastighet for internettbruken din.

For eksempel kan en nettverkssvitsj være opp til 100 mbit/s og kan derfor håndtere en eller flere enheter som bruker 100 mbit/s på nettverket ditt.

Har du for eksempel et nettverkskort i datamaskinen som kan håndtere opptil 1 gbit/s, så skal en nettverkssvitsj kunne følge med uten problemer.

Det er derfor verdt for deg å lese deg opp på hva vi har av RJ45 splittere og nettverkssvitsjer, slik at du kan ta med forskjellene mellom dem i dine betraktninger.

Fordelen og ulempen med å ha en RJ45 splitter

Som med mange andre ting i elektronikkens verden er det fordeler og ulemper med å bruke dem, og det gjelder også bruken av en RJ45 splitter.

Fordelen med en RJ45-splitter er at dersom du kun har to RJ45-nettverkskabler er det en veldig praktisk løsning å bruke.

Hvis du hadde mer enn to nettverkskabler for å koble sammen flere enheter, så er det mest nærliggende å gå for en nettverkssvitsj som har mange porter for nettverkskabler.

Delingen av to nettverkskabler i en RJ45-splitter kan også begrense ytelsen til internetthastigheten din, noe som er langt fra optimalt for for eksempel nettspill.

Så det kan være en ulempe å bruke en RJ45 splitter hvis du bruker internett mye.

En RJ45-splitter kan med fordel brukes hvis man på et rom ønsker å koble to apparater til en enkel nettverkskontakt. De kan i midlertidig ikke dele forbindelsen, så det er viktig at man bruker to RJ45-splittere. Den deler i rommet hvor man har apparatene og den andre hvor man har routeren eller swithen. På denne måten slipper man for å skulle trekke flere kabler eller lage flere nettverkskontakter i et rom. Kort sagt kan man med en RJ45 splitter føre signalet fra to kabler gjennom en enkel, man skal bare dele dem opp igjen ved routeren eller switchen.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva