5G antenne
5G-antenner er eksterne antenner som brukes sammen med 5G-ruteren. 5G-antennen forsterker signalet og du får bedre og raskere signalmottak.
Optimaliserer mottaket av 3G/4G/5G og GSM
Inkl. 4 meter kabel
Optimaliserer mottaket av 3G/4G/5G og GSM
Inkl. 2x 2,5m kabel
Mimo antenne
Forsterkning opp til 6 dBi
Optimaliser mottaket av 5G
Retningsuavhengig
5G-antenne - Koble deg til lynraskt mobilnettverk
Hvis du ønsker å kunne få en god og kraftig trådløs internettforbindelse til hjemmet eller kontoret, så kan det være at du bør investere i en 5G-antenne.
Hvis du f.eks. bor lenger ute på landet, hvor det kan være vanskelig å få en god forbindelse til 5G-ruteren din , da kan en 5G-antenne gi deg en solid trådløs internettforbindelse i høy hastighet.
5G-antennen vil her bidra til å forsterke signalet som ruteren din mottar, slik at du får en raskere og mer stabil internettforbindelse fra det trådløse nettverket.
Den kan sikre at du bl.a. få en god internettforbindelse til datamaskinen og TV-en, noe som kan gjøre det mye enklere å streame filmer i høy kvalitet, spille spill på nett eller bare redusere ventetiden på nedlastingene dine generelt.
5G er den 5. og nyeste generasjonen mobilnett som skal erstatte det gamle 4G-nettet, og som både gir høyere hastigheter og en mer stabil forbindelse.
På det vanlige 4G-nettverket kan du regne med en nedlastingshastighet på rundt 20 Mbps, og en opplastingshastighet på rundt 10 Mbps.
Sammenlignet med det er 5G betydelig raskere, da du kan få nedlastingshastigheter på opptil 200 Mbps her, med en nedlasting på 100 Mbps.
Det betyr at 5G-nettverket vil kunne gi deg en internettforbindelse som er ca. 10 ganger bedre enn 4G-nettverket.
Hvis du ikke er sikker på om 5G-nettverket er oppe og går i ditt område, kan det være lurt å investere i en antenne som kan motta både 4G og 5G, slik at når 5G-nettverket aktiveres i ditt nærområde, kan du vil umiddelbart kunne gjøre bruk av det.
3 ting du bør vurdere når du kjøper en 5G-antenne
Hvis du ønsker å ha en trådløs høyhastighets internettforbindelse, er det lurt å tenke seg om slik at du er bedre sikret på å få en fast og sikker forbindelse til hjemmet ditt.
Nedenfor gir vi deg noen forslag som du kan bruke til inspirasjon, slik at det er lettere for deg å vurdere hvilken type antenne du bør bruke til din 5G-tilkobling.
#1 - Type 5G-antenne
Når du skal velge 5G-antenne til 5G-ruteren din, kan du finne flere forskjellige typer på markedet, og her er det viktig å vite hva hver type kan, slik at du bedre kan velge hvilken som passer dine behov.
Først da har du muligheten til å kunne få en retningsantenne som mottar signalet fra 5G-nettet fra en bestemt retning og forbedre signalet derfra.
Fordelen med en retningsantenne er at de ofte har lengre rekkevidde enn andre antenner, og du kan dermed lettere fange opp signalet fra nettverksantennen i nærheten.
Her er det imidlertid viktig at du undersøker nøyaktig hvor din nærmeste 5G nettverksantenne er, slik at du kan peke antennen i den retningen, slik at du er sikker på at du fanger opp signalet fra nærmeste antenne.
På denne måten er du bedre sikret et mye bedre signalforhold, og får dermed en bedre og raskere internettforbindelse fra ditt 5G-nettverk.
Den andre typen antenne du kan få er en rundstrålende antenne som kan fange opp 5G-signalet i en 360-sirkel, slik at du kan være sikker på å fange opp et signal uansett hvor du setter opp antennen.
Det kan være svært nyttig hvis du enten ikke er sikker på hvor din nærmeste 5G-antenne er, eller om det ikke er praktisk å ha en retningsantenne satt opp i riktig retning.
Ulempen med å bruke en rundstrålende antenne er at de ofte ikke har samme rekkevidde som en retningsantenne, og signalet kan derfor potensielt bli svakere.
#2 - Signalforsterkningen til 5G-antennen
Skal du ha en 5G-antenne bør du også vurdere hvor mye signalforsterkning du trenger på antennen din.
Når ruteren din allerede har problemer med å motta signalet fra nettverksantennen, kan en 5G-antenne som er direkte koblet til ruteren hjelpe den litt på vei.
Avhengig av hvor langt du er fra nettverksantennen, kan det være en betydelig forringelse av signalet, som kan skyldes bare avstanden, omkringliggende bygninger osv.
Derfor gir 5G-antennen signalet et løft, slik at signalet blir tydeligere for ruteren å lese, slik at du får en mer stabil og sikker tilkobling til Internett.
Signaler måles i dBm, som står for desibel i forhold til milliwatt, og er måleenheten du bør se etter for å se hvor mye 5G-antennen forsterker signalet.
Nedenfor kan du se en oversikt over hvor god signalforbindelse du kan forvente ved en viss signalstyrke.
Signalstyrke | Signalforbindelse |
-30 dBm | Best teoretisk mulig signalforbindelse |
-67 dBm | Virkelig god forbindelse |
-70 dBm | God forbindelse |
-80 dBm | Dårlig forbindelse |
-90 dBm | Virkelig dårlig forbindelse |
Skal du forsterke signalet ditt bør du undersøke hvor mange dBm den aktuelle 5G-antennen forsterker signalet med.
Generelt kan du finne 5G-antenner som forsterker signalet med mellom +6 og +15 dBm.
I så fall vil en signalforsterkning på +6 dBm være ca. en seksdobling av signalstyrken, så hvis du har en signalstyrke på -80 dBm, vil den gå opp til -74 dBm, en betydelig forbedring.
På samme måte vil en signalforsterkning på 15 dBm være mer enn en tidobling av styrken på signalet, der den ville gått fra -80 dBm til -65 dBm.
Det kan derfor være lurt å prøve å måle signalstyrken hjemme på ruteren, slik at du kan se hvor den er før du kjøper en 5G-antenne.
Det gir deg bedre oversikt slik at du kan velge 5G-antennen med tilstrekkelig stor signalforsterkning, slik at du kan være sikker på å få en god forbindelse i hjemmet.
#3 - Kontakt for 5G-antennen
En annen viktig vurdering du bør ta er om kontakten fra 5G-antennen din passer til ruteren din slik at de kan kobles til hverandre.
Hvis ruteren din har en annen kontakt enn 5G-antennen, vil det være vanskelig å koble dem sammen, da du enten trenger en spesiell adapter til kontakten, eller så er det rett og slett ikke mulig.
De fleste 5G-antenner bruker en eller flere SMA-kontakter , så hvis du vil være sikker på at ruteren din kan kobles til antennen, er det lurt å sjekke om ruteren din har en SMA-kontakt.
Ellers kan det hende du må investere i en ny ruter, slik at du kan være sikker på at de passer sammen.