Forsterker

Her finner du vårt utvalg av forsterkere for å skape den perfekte lydopplevelsen. En forsterker er en viktig enhet for å koble ulike typer høyttalere og subwoofere sammen.

Filtrer
Sortering

Se mer om Forsterker

3 ting du bør vurdere når du kjøper en forsterker

Det er flere ting du bør vurdere når du skal kjøpe ny forsterker, slik at du er sikker på å få den forsterkeren som passer dine behov.

Vi gir derfor nedenfor en rekke vurderinger du kan gjøre deg før du kjøper en forsterker, slik at du bedre kan vurdere hvilken type som er riktig for deg.

#1 - Er høyttalerne kompatible med forsterkeren?

Før du kjøper en ny forsterker er det viktig at du sjekker om høyttalerne og subwooferen dine er kompatible med den forsterkeren du ønsker, slik at du er sikker på at de kan brukes sammen.

Forsterkere kan ha forskjellig impedans, også kjent som elektrisk motstand som måles i ohm.

Dersom forsterkeren ikke har en impedans som er kompatibel, så kan du få dårligere lydkvalitet ut av sammenkoblingen enn en forbedring.

F.eks. kobler du en høyttaler med 4 ohm til en 8 ohm utgang på forsterkeren, så kan du belaste forsterkeren med dobbel effekt, som potensielt kan føre til at forsterkeren brenner ut.

Kobler du derimot en 8 ohm høyttaler til en 4 ohm utgang, får du bare halvparten av effekten du skal ha.

Det er derfor viktig at du sjekker hvor mange ohm høyttalerne dine bruker, slik at du kan få den forsterkeren som passer og du får best mulig lydkvalitet.

#2 - Hvor mye strøm trenger du?

Det kan være lurt å vurdere hvor stor utgangseffekt du trenger på forsterkeren din, da dette kan ha innvirkning på hvor mye du får ut av forsterkeren.

Utgangseffekten til forsterkeren setter i hovedsak grensen for hvor høyt volum du kan få ut av høyttalerne.

Når du kobler en høyttaler til forsterkeren, hjelper forsterkeren med å forsterke signalet og effekten derfra.

Men skal du spille skikkelig høy musikk kan det fort bli en dyr investering, da forsterkere som gir høy effekt er ganske dyre.

Dette er fordi for å forsterke en allerede god høyttaler, må forsterkeren bruke enda større kraft for å oppnå høyere volum.

F.eks. har du en høyttaler som spiller med 50W effekt, så krever det en tidoblet effekt fra forsterkeren for å kunne doble volumet på dyden, altså hele 500W.

Det kan derfor være viktig for deg å vurdere hvor mye utgangseffekt du trenger på forsterkeren, da det kan ha innvirkning på hvor mye penger du må investere i lydanlegget ditt.

#3 - Hvilke andre innganger og kontakter skal forsterkeren ha?

Når du skal velge hvilken forsterker som passer best for dine behov, kan det være viktig for deg å vurdere hvilke typer innganger og kontakter forsterkeren skal ha.

Ulike forsterkere har mulighet for ulike innganger og plugger, noe som kan bety at du kanskje ønsker en bestemt type plugg i forsterkeren slik at du kan bruke ekstra tilbehør.

Det kan f.eks. være at du gjerne vil kunne koble til noen hodetelefoner eller et headset, så det kan være greit å ha enten en jack-plugg eller en USB-plugg, så du er sikker på at du kan bruke forsterkeren til å nyte musikk på mange forskjellige måter.

I tillegg kan det være en fordel å vurdere hvor mange av de ulike kontaktene du skal bruke i forsterkeren, slik at du slipper å hele tiden bytte kontakt når du skal gå fra høyttaler til hodetelefoner eller omvendt.

Det kan bli litt irriterende i lengden, og her kan en forsterker med mange ekstra plugger være en god investering.

Det er derfor viktig at du vurderer hvor mange plugger og utganger du trenger til forsterkeren din, slik at du kan få best mulig glede ut av den.

3 Fordeler med å bruke en forsterker

Det er mange fordeler med å ha en forsterker koblet til høyttalerne, men det kan være vanskelig å vite hvilke fordeler du får.

Vi beskriver derfor nedenfor en rekke fordeler som du kan få ved å kjøpe en forsterker til ditt lydanlegg, slik at du bedre kan vurdere om du trenger en forsterker.

#1 - Bedre lydkvalitet

Med en forsterker kan du få en mye bedre lydkvalitet fra høyttalerne dine.

Mye av lydkvaliteten avhenger av typen og styrken på kraften som høyttalerne får gjennom kabelen fra spilleren, som potensielt kan svinge en del med spillere som ikke er av særlig høy kvalitet eller bare generelt.

Ved å koble høyttalerne dine til en forsterker sikrer du en mer stabil signaltilførsel til høyttalerne dine, da forsterkeren stabiliserer signalet og sørger for at signalet holder riktig frekvens.

Det er med på å sikre at lydkvaliteten er bedre optimalisert og gir best mulig lydopplevelse for deg.

#2 - Få et høyere volum

Hvis du opplever at du ofte må ha høy musikk for å kunne høre noe, så kan en forsterker være en god investering for å sikre at du kan få et høyt volum uten å potensielt overbelaste høyttalerne.

Dette er spesielt nødvendig hvis du bor eller jobber i områder som er nær en byggeplass, en flyplass eller bare en trafikkert vei, da disse støyplagene kan være svært sjenerende for musikken.

Så hvis dette er tilfelle, så kan det være lurt å vurdere en forsterker slik at du kan få et volum som kan overdøve støyen utenfra.

#3 - Den optimale strømforsyningen for enhetene dine

Med en skikkelig forsterker kan du også sørge for at strømforsyningen til de ulike enhetene i ditt lydanlegg er stabilisert og optimalisert.

På denne måten sikrer du at lydanlegget får riktig strømforsyning med riktig ohm-verdi, slik at du er sikker på å kunne få en best mulig lydopplevelse ut av dine høyttalere og spillere.

Strømforsyningen kan være svært viktig for å sikre at lyden er så klar og stabil som mulig.

Er du en stor Hi-Fi-entusiast kan det også være en idé å ha separate strømforsyninger til hver enhet i lydanlegget, slik at du har mulighet til å justere innstillingene for hver enkelt enhet.

Det gir akkurat det ekstra for å gjøre lydsystemet ditt til noe helt spesielt.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva