Bærbar PC

Her finner du vårt utvalg av ulike bærbare PC-er. En bærbar/PC er helt optimal for skolearbeid eller for de som ofte jobber på farten.

Filtrer
Sortering

Se mer om Bærbar PC

Bærbar PC for jobb eller spill - selv på farten!

Tidligere var det en tid da datamaskiner var store maskiner og var stasjonære med tilhørende skjerm og harddisk .

Men så snart datamaskiner forsvant og ble bærbare datamaskiner, ga det naturlig nok større frihet til databruk, hvor man tidligere var låst inn av der man jobbet.

Hvis du pendler mye med tog, er det greit å ha en bærbar datamaskin slik at du kan gjøre litt raskt kontorarbeid eller lekser.

Hvis du har behov for en ny bærbar datamaskin, siden din nåværende modell har blitt for treg over tid og ikke lenger passer dine behov, så bruk endelig tid på siden vår, for vi har et godt utvalg av forskjellige bærbare datamaskiner.

Hvis du ikke er så sterk i det omfattende markedet for bærbare datamaskiner, så bør vi nok gi deg en god guide slik at du er riktig kledd på mange måter før du kjøper den riktige bærbare PC-en som kan dekke dine behov.

10 ting du bør vurdere før du kjøper en bærbar datamaskin

Før du begynner å kjøpe deg en ny bærbar PC helt ut av det blå, er det en rekke ting du må gjøre noen konkrete vurderinger rundt før du gjør det avgjørende kjøpet.

Vi vil på det sterkeste anbefale at du tenker nærmere over dine behov med tanke på forbruket av din fremtidige bærbare PC.

Enten det for eksempel utelukkende er til bruk på jobb eller til underholdning.

Vi sier dette fordi, siden det ikke er to bærbare datamaskiner som er like, kan det være betydelige forskjeller mellom dem.

Vi har gjort det klart for deg, da vi nedenfor her går inn på en rekke ting som er koblet til en bærbar datamaskin.

Vi dekker typer bærbare operativsystemer, lagringskapasitet, tilkoblingstyper, skjerm, prosessorhastighet, batterilevetid og fargealternativer for bærbare datamaskiner, slik at du kan kjøpe en modell som passer din smak.

#1 - Typer bærbare operativsystemer

De fleste bærbare datamaskiner har et operativsystem installert, men ingen operativsystemer er like.

Hver av dem tilbyr forskjellige funksjoner med brukergrensesnitt som bidrar til å gjøre hverdagen din enklere, når du trenger å organisere filhåndtering i mapper eller ha en rekke skrivebordsikoner for programmer foran, slik at du ikke trenger å bruke mye tid finne dem.

Alt operativsystem er til syvende og sist et spørsmål om smak, så det vil være opp til deg å ta en avgjørelse basert på brukervennlighet.

Hvis du ikke er typen som bruker en bærbar datamaskin så mye, så vil det være hensiktsmessig å gå for modellen med det mest brukervennlige operativsystemet.

Her er eksempler på operativsystemer du vanligvis kan få for en bærbar datamaskin:

 • Microsoft Windows OS. Operativsystemene deres brukes i mange forskjellige bærbare datamaskiner, og de fortsetter å utvikle nye versjoner av operativsystemene for å holde tritt med tidens krav.
 • Linux. Linux-operativsystemet er et gratis alternativ til sine konkurrenter, men på den annen side krever det at du er en kunnskapsrik databruker som kan håndtere installasjonen.
 • Mac os. Apples eget operativsystem som utelukkende finnes på de bærbare datamaskinene som de utvikler selv.

#2 - Lagringskapasitet (GB) på bærbar PC

Lagringskapasitet (GB) i en bærbar PC handler om harddisken, om hvor mange gigabyte plass den kan holde.

Hvis du vil at din fremtidige bærbare skal kunne romme mange programmer som du bare bruker til jobb, så er det verdt å gå for en modell med stor lagringskapasitet.

Det er spesielt hvis du er ute etter å kjøpe en bærbar PC for spill at du vil unngå at den krasjer mens du spiller.

Her er en liste over de typiske gigabyte plassene du kan finne på bærbare datamaskiner:

 • 32 GB
 • 64 GB
 • 128 GB
 • 256 GB
 • 512 GB
 • 1 TB+

Er du av typen som har utrolig mange filer liggende, kan det være lurt å bruke en ekstern harddisk til å lagre disse hvis du har en bærbar PC.

Dette er fordi de fleste bærbare datamaskiner ikke tillater oppgradering av den interne harddisken, så det krever ofte en ekstern løsning.

#3 - Tilkoblingstyper

En bærbar datamaskin har forskjellige tilkoblingstyper, og det kan være noen modeller som har mer enn andre.

Hvis du for eksempel har en ekstern harddisk og en USB-nøkkel som du vil ha tilgang til samtidig, bør du vurdere en bærbar datamaskin med flere USB-porter.

Her er tilkoblingstypene du vanligvis finner på bærbare PC-er:

 • Port for den bærbare datamaskinens ladekabel.
 • USB-porter for enheter med USB-utgang.
 • Port for HDMI- tilgang for tilkobling av en skjerm.
 • 3,5 mm minijack slik at du kan koble til hodetelefoner og en høyttaler.
 • Port for Ethernet.
 • Port for Micro SD-kort for ekstra minne.

#4 - Skjermoppløsning og størrelse på bærbar PC

Mange bærbare datamaskiner har forskjellige størrelser når det kommer til skjermen (skjermen) på dem.

Hvis du ønsker å få en stor oversikt over skrivebordet ditt eller se en film i stort format, så må du tenke på størrelsen på din fremtidige bærbare PC-skjerm i antall tommer.

Her er en oversikt over skjermstørrelser som du vanligvis finner på forskjellige bærbare datamaskiner:

 • 12,5 tommer
 • 12,5 14 tommer
 • 14 15,6 tommer
 • 15,6 tommer

Her er en liste over typiske skjermoppløsninger:

 • 2560 x 1600
 • 1920 x 1200
 • 1920 x 1080
 • 1366 x 768

#5 - Prosessor i den bærbare datamaskinen

Alle datamaskiner har en CPU – også kjent som en prosessor, og dette er selvsagt også i bærbare datamaskiner.

Hvis du vil bruke den fremtidige bærbare datamaskinen til tunge aktiviteter som dataspill eller grafikkprogrammer som krever mye av minnet, så vurder en modell med en god prosessor.

Her er en liste over prosessorhastigheten som ofte er på bærbar PC:

 • 1,1 2,4 GHz
 • 2,4 3,6 GHz
 • 3,65 GHz

#6 - Det riktige grafikkortet for dine behov

Når du kjøper en bærbar PC vil det typisk også medfølge et grafikkort .

Her er valget ganske viktig, spesielt hvis du vil bruke den bærbare datamaskinen til spill en gang i blant, eller ofte.

For spilling kreves det ganske mye av datamaskinen din, og spesielt grafikkortet er viktig.

Det avhenger imidlertid fortsatt mye av hvilken type spill du faktisk spiller, da noen spill krever betydelig mindre enn andre.

Du bør alltid sjekke spillene du spiller, eller ønsker å spille, og finne listen deres over minimums-/foreslåtte spesifikasjoner slik at du kan finne grafikkortet du trenger.

Hvis du kun bruker datamaskinen til jobb, eller generell nettsurfing/streaming osv. trenger du ikke et kraftig grafikkort, og kan spare penger på den måten.

#7 - Riktig mengde RAM for arbeidet ditt

Mengden RAM hjelper spesielt til å ha mange programmer eller faner i nettleseren åpne uten at datamaskinen går tregere.

Derfor er RAM faktisk både viktig for arbeid så vel som spilling, da begge oppgavene har godt av å kunne kjøre flere prosesser uten å lide tap i ytelse.

Hvor mye RAM du faktisk trenger varierer veldig, da det avhenger av hva du spesifikt bruker PC-en til, samt dagens utvikling og krav til programmene du kjører.

Hvis du jobber med video/bilderedigering, bør du alltid sikte på høy mengde RAM.

Spiller du er det også en fordel å ha høy mengde RAM slik at alt går så knirkefritt som mulig.

For helt vanlig bruk eller grunnleggende arbeid kan du nøye deg med lav eller middels mengde RAM, da dette ikke krever mye av datamaskinen din.

#8 - Bærbar datamaskin med berøringsskjerm?

I nyere tid er det moderne versjoner av bærbare datamaskiner som kombinerer den kraftige delen av bærbare datamaskiner med brukervennligheten til et nettbrett .

Det betyr at noen bærbare datamaskiner i dag har innebygd berøringsskjerm, slik at du faktisk kan bruke den uten mus eller tastatur .

Denne typen bærbare er typisk for deg som bare sitter og surfer på nettet, eller jobber, og ønsker en enkel måte å navigere på skjermen.

Berøringsskjermer brukes vanligvis ikke til spilling, da spilling ofte krever mer presise og raske bevegelser, som best oppnås med en ekte mus og tastatur.

#9 - Batterilevetid

Batterilevetid i elektroniske produkter er en kritisk vurdering, og bærbare datamaskiner er ikke annerledes.

Det kan variere med batterilevetiden i alle bærbare datamaskiner, men de varer stort sett rundt 8 timer, og det kommer også an på hvor mye du bruker det til daglig.

Du kan også bruke strømsparende innstillinger som lav lysstyrke på skjermen og holde bakgrunnstjenester i gang på et minimum.

Alle bærbare datamaskiner kan kjøpes med tilhørende lader, som i løpet av få timer kan lade den opp slik at du kan bruke den igjen.

#10 - Valg av størrelse og design

Du kan kjøpe din fremtidige bærbare datamaskin i flotte farger som kan se bra ut i ditt private kontormiljø.

Svart farge er ofte fargen du ser de fleste bærbare datamaskiner i, men sølv kan også se ganske elegant ut.

Her er fargene du vanligvis kan kjøpe bærbare datamaskiner i:

 • Hvit
 • Svart
 • Grå
 • Sølv

Vanlige spørsmål om bærbare datamaskiner

Kan du spille på en bærbar datamaskin?

Det finnes bærbare datamaskiner som er designet for spilling, men de aller fleste vil nok fortelle deg at stasjonære datamaskiner er bedre i det lange løp. Der de bærbare modellene er klart best er for deg som vil spille på forskjellige steder, da du enkelt kan flytte rundt på datamaskinen. Stasjonære datamaskiner er ofte litt bedre, men er også vanskelige å flytte, hvis du skal hjem til en venn for å spille spill, eller ønsker å flytte rom hjemme.

Kan du bytte komponenter i en bærbar datamaskin?

I motsetning til en stasjonær datamaskin, er kretsene i en bærbar datamaskin ofte veldig låst og skjult. Det er ikke lett å bytte ut komponenter i en bærbar PC selv, da de er betydelig vanskeligere å åpne og jobbe med. Det anbefales klart at du går til en fagmann dersom du har problemer med komponentene i den bærbare datamaskinen, dersom du ikke har god kunnskap om å reparere eller bytte ut komponenter i en bærbar selv.

Produkttype
0
0
0
Velg alle
Skjerm (")
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Skjermoppløsning (piksler)
0
0
0
0
0
Velg alle
Prosessormodell
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Intern lagringskapasitet (GB)
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Produktfarge
0
0
0
0
0
0
Velg alle
RAM-kapasitet (GB)
0
0
0
0
Velg alle
Brand
0
0
0
0
Velg alle
leveringstid
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva