Nettverkskabel

Nedenfor finner du utvalget innen Nettverkskabel.



Hva er en nettverkskabel?

Det er mange valg når det kommer til hvilken nettverkskabel du skal velge.

Derfor har vi laget en grundig beskrivelse av hva en nettverkskabel er og hvilke ulike spesifikasjoner du kan velge mellom.

En nettverkskabel brukes som dataforbindelse, som oftest brukes til å overføre Internett til en datamaskin fra et nettverk.

Dette gjøres ved å koble en kabel fra datamaskinen din og videre til noden dit internett sendes til. Det er ofte en av følgende mottakere: Modem, ruter , switch eller hub som mottar signalet via DSL/COAX/Fibernet og T1 tilkoblinger.

Terminologien kan være litt vanskelig når det kommer til IT-verdenen. Spesielt når du skal lage en god nettverksinstallasjon kan det være mange utfordringer.

Vi har samlet alt du trenger for å få den beste nettverksinstallasjonen. Se de ulike enhetene som er inkludert i installasjonen her: Nettverk

Finn en kabel som passer dine behov

Selv om nettverkskabler erstattes av trådløse tilkoblinger, er en nettverkskabel fortsatt en viktig del av nettverksinstallasjoner. Hvis du ønsker å oppnå en helt stabil forbindelse og i det hele tatt unngå tap av hastighet, er dette foreløpig kun mulig med en kablet forbindelse.

Det er imidlertid veldig forskjellig hva du trenger og om du skal bruke kabelen til hjemmet eller i et større selskap. Vil du vite mer om hvilke kabler som finnes, om de skal være skjermede eller uskjermede, solide eller myke, og hvilken hastighet datatilkoblingen er kompatibel med, les videre her.

Skjermet eller uskjermet nettverkskabel?

En nettverkskabel kommer i to versjoner: uskjermet og skjermet.

Skjermen kan enten sitte rundt hver av de indre kobberlederne (U-FTP) eller som et ytre skjold rundt alle lederne sammen (F-UTP).

Når du ser på en nettverkskabel, vil du se at kablene har en betegnelse på fire bokstaver.

Den første bokstaven i koden indikerer den eksterne skjermen. Den andre delen beskriver det indre skjoldet, og TP står for Twisted Pair, som er betegnelsen på lederne som er vridd.

U: En uskjermet kabel er merket med U, som står for uskjermet.

F: En kabel med folieskjerming er merket med F, som står for foliert.

S: En kabel med flettet skjerming er merket med S, som står for skjermet.

Hvilke typer nettverkskabler finner du hos avXperten?

F-UTP og S-UTP

Disse nettverkskablene er utstyrt med en skjerm som sitter som en enkelt skjerm rundt alle lederne i kabelen. F-UTP som folieskjold og S-UTP som flettet skjold.

U-FTP

Denne nettverkskabelen er også utstyrt med en skjerm som er viklet individuelt rundt hver av kabelens indre ledere.

SF-UTP

Denne kabeltypen har to ytre skjermer, begge en laget av folie og en flettet.

S-FTP og F-FTP

Disse nettverkskablene er dobbeltskjermet. Kablene har både en indre skjerm rundt hver av lederne samt en kombinert ytre skjerm rundt alle lederne. S-FTP med ytre flettet skjold og F-FTP med ytre folieskjold.

Denne typen skjermer egner seg derfor for krevende installasjoner hvor man må ha mange kabler tett inntil hverandre uten forstyrrelser.

U-UTP og UTP

Uskjermet nettverkskabel, ofte bare referert til som UTP. En uskjermet kabel har fleksible indre ledere og er ofte mykere og lettere å jobbe med enn de skjermede kablene. En uskjermet kabel som denne er også litt tynnere enn de skjermede kablene.

Solid eller myk nettverkskabel

Når du leter etter en nettverkskabel vil du også støte på betegnelser som indikerer om nettverkskablene er solide eller myke.

Disse navnene refererer til om de indre lederne i nettverkskabelen er en enkelt tykk leder (solid) eller om de er flertråds tynne ledere (myke). Myk kalles også strandet.

De solide/stive kablene er gode hvis du for eksempel skal bygge om eller bygge et nytt bygg, hvor du må legge kablene inn i veggen. Kablene er stive, så de tåler slitasjen som oppstår.

Du kan bruke de myke kablene for eksempel hvis du trenger å trekke ut kablene til datamaskinen, DVD-spilleren eller spillkonsollen. De er lettere å jobbe med når de skal festes til gulvlister, under skrivebordet eller hvor de måtte gjemmes bort.

Alt i nettverkskabler

Nettverkskabler er delt inn i ulike kategorier. Det er derfor de kalles Cat foran et visst nummer. Cat er forkortelsen for kategori. Vi anbefaler at du enten bruker en kabel i kategori 5, 6, 7 eller 8. Vi har delt inn kablene i følgende kategorier:

Du kan enten klikke på de forskjellige kablene i oversikten vår ovenfor eller til venstre.

Du kan også lese med her hvis du vil vite mer om de ulike spesifikasjonene innenfor de ulike kategoriene.

Med våre Cat 5, 6, 7 eller 8 kabler kan du sikre deg mot forstyrrelser på linjen. Dette er forstyrrelser som kan oppstå når flere kabler ligger tett inntil hverandre.

Alle Cat-kabler har enten STP - Skjermet Twisted Pair - eller SFTP - Skjermet og Foiled Twisted Pair. Felles for dem er at de er motstandsdyktige mot støy og reduserer risikoen for tap av data.

I tillegg gjør teknologiene i Cat-nettverkskabler at dataene dine overføres raskere enn med kabler uten STP eller SFTP.

Du vil ofte bruke Cat-nettverkskabler hvis du skal lage et større hjemmenettverk eller jobbe i et kontorbygg.

Mange vil bruke Cat 5-kabler eller nyere modeller når de skal lage installasjoner i vegger eller ønsker å lage nettverk utendørs. Det er alltid smart å gå for Cat-kabler fordi risikoen for tap av data og treg tilkobling er betydelig lavere med denne kabeltypen enn mange andre typer nettverkskabler.

Samtidig får du en solid kabel som også vil vare i fremtiden.

Finn ut hvilke kabler som passer dine behov og hvor de forskjellige kablene kan brukes hvis du fortsetter å lese.

Her trenger du nettverkskabler

Nettverkskabler brukes til å koble en PC til en hub, ruter eller modem og for å lage nettverk. De fleste av oss kjenner nettverkskabler best som kabelen som går fra telefonkontakten i veggen til modemet vårt.

Noen bruker også nettverkskabler for å koble ruteren til datamaskinen. I dagligtale vil du ofte høre ordet patchkabel eller rett og slett internettkabel.

Internett er ikke et stort nettverk som til syvende og sist kobles sammen ved hjelp av servere og kabler. Dette er de samme kablene vi bruker for å komme på Internett som vi bruker til å lage våre egne nettverk.

Et eksempel på et nettverk som ikke er Internett kan være et kontornettverk der alle datamaskinene er internt tilkoblet. Det kan også være et nettverk hvor alle hjemmets datamaskiner er koblet til hverandre.

Med andre ord, alle moderne mennesker trenger nettverkskabler av en eller annen grunn. Spørsmålet er bare hvilke kabler til hvilke formål. Med vårt store utvalg av nettverkskabler er vi sikre på at du kan finne det som passer deg.

Hvis du ønsker å skjule nettverkskablene litt ut av veien og holde dem organisert, kan du bruke en kabelskuff for et mer diskret utseende.

Cat 5 og Cat 6 nettverkskabler

Cat 5 nettverkskabler hjelper deg å få mest mulig ut av nettverket ditt. Med denne typen kabel får du høyere hastighet enn du kan få med mange andre nettverkskabler på markedet.

Årsaken er at kablene er designet for å redusere den elektromagnetiske støyen som oppstår når mange kabler ligger tett sammen. Disse forstyrrelsene kan både forsinke signalet og øke risikoen for tap av data. Kabelen er skjermet, derfor kalles den også en STP-kabel.

STP står for Shielded Twisted Pair. Det betyr at kabelen er skjermet av to metalltråder som den tvinnes inn i.

Både Cat 5 og Cat 6 nettverkskabler passer til standard RJ-45 kontakter og kan derfor brukes i de fleste sammenhenger hvor du trenger en nettverkskabel.

Vi fører nettverkskablene i en rekke forskjellige former og lengder. Derfor kan du hos oss utvilsomt finne en kabel som oppfyller dine forventninger når det gjelder utseende, funksjonalitet og lengde.

Forskjellen mellom Cat 5 og Cat 6

Cat 6-kabelen er en optimalisert versjon av Cat 5-kabelen og utmerker seg spesielt ved STP-teknologien. Hvilken kabel du skal kjøpe avhenger av dine behov.

I de aller fleste tilfeller kan du nøye deg med en Cat 5-kabel.

Cat 7 og Cat 8 nettverkskabler

Den siste maniasjonen innen Cat-kabler er Cat 7 og Cat 8.

Cat 7-nettverkskabelen skiller seg fra de tidligere generasjonene ved at STP-teknologien er utvidet og forbedret.

Nå kan du kjøpe Cat-kabelen din med SFTP, dvs. Skjermet og Foliert Twisted Pair. Ikke bare har kabelen en enhetlig skjerming; nå har den også et skjold i hvert par.

Med denne nye utviklingen kan du oppnå en enda høyere hastighet og enda mindre risiko for tap av data enn tidligere.

Cat 7-kabler egner seg også særdeles godt for fiberoptiske tilkoblinger, hvor du får mest mulig ut av kabelen. Cat 7-nettverkskablene kan overføre data med en hastighet på opptil 10 000 Mbps.

Alle våre Cat-kabler er selvfølgelig godkjent etter danske standarder og av høy kvalitet. Men hvis du vil være i forkant, bør du gå for Cat 7 eller 8.

Cat 7 eller Cat 8 – da er hjemmet ditt fremtidssikkert

Cat 8-nettverkskabler kan overføre med en hastighet på opptil 40 000 Mbps. Dette er den nyeste standarden for Cat-kabler, og hvis du ønsker å fremtidssikre hjemmet eller bedriften med de aller nyeste kablene, velg enten Cat 7 eller Cat 8.

Få det beste nettverket

Uansett om du er på utkikk etter en kabel for å få tilgang til Internett med, eller om du vil opprette et nettverk, må du ha gode kabler. Du kan spørre deg selv hva som er vitsen med høyhastighetsinternett eller fiberbredbånd hvis kablene ikke kan trekke det.

Det er heller ikke verdt å bruke mye tid og energi på å etablere et nett dersom forbindelsen er dårlig. Spesielt ikke hvis du risikerer å miste dataene som deles mellom de ulike enhetene på nettverket.

Med våre Cat-kabler er det ikke lenger forstyrrelser og forsinkelser på linjen, og det er ikke lenger noen risiko for å ha flere kabler liggende sammen.

Vi har det største utvalget av nettverkskabler

AvXperten fører et enormt utvalg av ulike typer nettverkskabler. Her er det noe for enhver smak, både på datasiden og rent estetisk.

Vi har alltid nettverkskabler til konkurransedyktige priser og du kan få dem i den lengden du trenger.

Hvis du ønsker å forbedre forbindelsen mellom datamaskinen og ruteren eller vurderer å opprette et nettverk, er vi klare til å hjelpe.

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med spørsmål om hvilken nettverkskabel som passer for deg.

Du kan nå oss på følgende nummer: 94 80 01 84 . Foretrekker du e-postkorrespondanse kan dette selvfølgelig også gjøres. Hvis aktuelt, må du sende e-posten til: kundeservice@avXperten.no

Her finner du de ulike typene nettverkskabler vi har i butikken.

Klikk på kabeltypen du er interessert i og få den presentert i produktutvalget.

Trådløs vs. kabel

Det har vært en stor utvikling innen internettforbindelse de siste årene. I dag kobler de aller fleste via trådløst nettverk, da det er praktisk og stort sett ganske stabilt. Selv om trådløse rutere og WiFi-dongler har blitt bedre og bedre, har de ennå ikke nådd det punktet hvor trådløse nettverk er like stabile og raske som en kablet tilkobling.

Det vil alltid være minst en viss hastighet tapt med en trådløs tilkobling. Det er også en risiko for at signalet på en trådløs forbindelse til tider er litt ustabilt.

For mange betyr ikke ovenstående en verden, men for noen vil det være et stort irritasjonsmoment. Hvis du er typen som spiller på nett, er det veldig viktig at forbindelsen er rask og stabil. Derfor ser du ofte spillere som bruker en kablet tilkobling, mens folk som bare surfer på nettet for moro skyld kan enkelt klare seg med en trådløs tilkobling.

Ulempen med en kablet tilkobling er selvsagt at den ikke er like praktisk som en trådløs en i sitt slag. Med kablet tilkobling bruker du kabler , og du har derfor ikke samme bevegelsesfrihet som med en trådløs tilkobling av denne typen. Er du i tvil om hastigheten på enten din faste eller trådløse tilkobling, kan du alltid bruke en LAN-tester for å finne ut om du har optimal hastighet på nettverket ditt.

Ethernet- og LAN-kabler

Det er mange ord og termer for nettverkskabler, og navn som Ethernet-kabel, Lan-kabel og Internett-kabel brukes alle ofte når det refereres til nettverkskabler. Det er imidlertid viktig å understreke at alle disse navnene refererer til samme type kabel, som oftest kalles en nettverkskabel.

Ethernet refererer til den tradisjonelle teknologien som er grunnlaget for nettverkskabler. Denne teknologien ble i utgangspunktet brukt til å koble sammen enheter i et såkalt «Local Area Network» også kalt LAN. Derav navnene ethernetkabel og LAN-kabel, da nettverkskabler i utgangspunktet ble brukt til små lokale nettverk som gjorde det mulig å overføre data uten bruk av ulike eksterne stasjoner.

I dag brukes fortsatt begrepene Ethernet-kabel og LAN-kabel når man snakker om nettverkskabler. Teknisk sett er begge disse begrepene korrekte når det refereres til nettverkskabler, men LAN-tilkoblinger er i dag ikke begrenset lokalt, da vi har tilgang til eksterne data i form av Internett.

Er du fortsatt i tvil?

Er du fortsatt i tvil om hva du skal velge og hva som passer dine behov, ikke nøl med å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe, så ring en av våre engasjerte ansatte på telefonen: 94 80 01 84 eller skriv en e-post til kundeservice@avXperten.no

Vi vet hvor viktig rask responstid og rask frakt er når det kommer til teknologi. Så du kan forvente at vi står klare til å hjelpe deg med å få utstyret i orden så raskt som mulig.

Her ser du vårt utvalg av nettverkskabler. Et nettverkskabel kalles også ethernet-, RJ45-, patch- og internettkabel. En nettverkskabel kan bl.a. brukes til å koble en computer til nettverksutstyr som en switch, router eller et modem. Den største forskjellen på cat-standardene er at jo høyere cat-standard, jo raskere hastighet understøtter nettverkskabelen.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva