Radio

Her finner du vår komplette oversikt over radioer. Vi har alle typer radio, både DAB+, nettradio, klokkeradio, bilradio og mye mer.

Se mer om Radio

Radio for alle rom

På denne siden finner du det komplette utvalget av forskjellige radioenheter.

Uansett hvilken radio du leter etter og hvilket rom den skal plasseres i, er det mange alternativer å velge mellom.

Når du er på utkikk etter en radio er det ikke bare en transistorradio lenger, i dag finnes det mange forskjellige typer radio, både noen som er flotte i designet, noen til å ta med og noen til å bruke til FM-signal.

På denne siden finner du radioer i moderne og vakre design innenfor både klassisk og moderne design.

Det finnes radioer i flere kategorier som:

5 ting du bør vurdere når du leter etter radio

Når du er på utkikk etter en radio, er det flere ting og funksjoner du kan se etter.

Nedenfor er noen av disse tingene som kan gjøre det lettere for deg å velge riktig radio for dine behov.

#1 - Signaltype

Når du ser etter en ny radio, er det første du må se etter signaltypen.


Signaltypen er for eksempel:

  • DAB/DAB+
  • FM
  • Internett/Streaming

DAB-signalet er et klart og støyfritt digitalt radiosignal som først ble sendt i 1995, DAB står for Digital Audio Broadcasting.

Den nye standarden innen DAB heter DAB+ og i denne nyere versjonen er lydkvaliteten ytterligere forbedret.

DAB og DAB+ har den fordelen at det ofte er et display på radioen som viser hva du hører på og ofte hvilken sang som spilles.

Du kan lytte til DAB-kanaler 24 timer i døgnet og søke på kanalene etter interesse, så hvis du for eksempel bare vil høre POP-musikk, er det kanaler som ikke spiller noe annet.

FM-signalet er nok det signalet de fleste kjenner til, da det er det gode gamle analoge signalet som har eksistert siden ca. 1950.

På de fleste FM-radioer kan du ikke se i et display hvilken musikk som spilles, men er det en nyere av denne typen vil du ofte kunne se navnet på kanalen når du har funnet frekvensen.

FM er frekvensstyrt, noe som betyr at dersom du skal finne en radiokanal, gjøres dette enklest ved å huske frekvensnummeret til favorittkanalen din.

Selv om FM-signalet fortsatt er det mest utbredte i hele Europa, er det meningen at FM-signalet skal fases ut når ca. 50 % hører på radio via DAB-signalet.

Ved siste telling, ca. 38 % av danskene via DAB-signalet, men det er ennå ikke bestemt når og hvordan FM-signalet skal fases ut, så du kan fortsatt vurdere en radio med det helt klassiske analoge signalet.

Internett/Streaming krever tilgang til WiFi-nettverket ditt for å laste ned en av de mer enn 20 000 radiostasjonene som er tilgjengelige på Internett.

Tilkoblingen til WiFi kan kreve noe innledende oppsett av radioen, og det kan kreve litt oppstartstid, men når radioen har fanget opp WiFi-en din er det ingen grenser for hva du kan lytte til.

Det er musikk, nyheter, sport og underholdning døgnet rundt, da du har tilgang til internettradiostasjoner over hele verden.

Du kan ofte kode favorittstasjonene dine inn i enheten slik at du raskt kan finne dem igjen.

#2 - Design

Ønsker du en radio som passer inn i interiørstilen din, er det mye å velge mellom.

Radioer, uansett signaltype, finnes både i klassisk retrodesign og i helt nytt og moderne design, så rent utseendemessig er det svært få begrensninger.

En annen ting du kan vurdere i forbindelse med utformingen av din nye radio er om den skal brukes i et fast rom eller om det er en du må kunne ha med deg på campingtur, sykkeltur eller andre steder du går.

Du kan også finne bærbare radioer, her er det som oftest mulig å fange opp FM-signalet, men de er enkle å ha med seg da de ikke tar mye plass.

En bærbar radio har selvsagt ikke den enorme høyttaleren, da radioen i så fall ville tatt for mye plass, men du får allikevel fantastisk lyd på turen.

Det kan også være at bilen trenger en ny radio, og her er det helt konkrete mål på størrelsen på radioen du må være oppmerksom på.

Bilradioer finnes med både DAB/Dab+ og FM, så her kan du velge hvilket signal du ønsker.

#3 - WiFi, bluetooth eller kabel

Hvis du ønsker å kunne koble en annen enhet til din nye radio, er det verdt å vurdere hvordan dette skal gjøres.

Mange radioer har mulighet for å koble til for eksempel et par kablede hodetelefoner via en jack- eller minijack-kabel , men har du for eksempel trådløse hodetelefoner som du ønsker å bruke til radioen din, så må du vurdere de trådløse alternativene .

Mange nye radioer, både DAB- og FM-radioer, tilbyr bluetooth, både for å koble til ekstra utstyr, ekstra høyttalere eller for å caste musikk fra for eksempel Spotify eller lignende.

Velger du en nettradio får du ingen problemer med å koble til WiFi, da dette er grunnleggende for å kunne høre på musikk på den, men vær obs på at du får bluetooth-funksjonen.

WiFi-funksjonen gjør at dersom du har høyttalere i flere rom, kan du som regel koble disse sammen i et nettverk, slik at du kan velge om du vil spille musikk fra radioen din på alle høyttalere i huset, på noen få høyttalere eller kun fra kl. en enkelt.

#4 - Strøm eller batterier

Skal du bruke radioen din i et av boligens rom har du kanskje ikke problemer med å finne strømuttak til din nye radio, men skal den brukes i boden eller tas med på tur f.eks. , må du kanskje vurdere om radioen skal ha strøm via stikkontakt, batterier eller kanskje via solceller.

Noen radioer har mulighet for alle deler, men noen har kun mulighet for enten strøm eller batteri og andre har igjen mulighet for å lade batteriet via solceller, og krever at det er en oppladbar radio.

#5 - Ekstra funksjoner

Radioer er tilgjengelige med mulighet for ulike tilleggsfunksjoner.

Det kan for eksempel være muligheten for å dytte en CD inn i radioen og spille den av, eller koble til en LP-spiller.

Noen kan til og med fås med en spiller for kassettbånd, en klokkeradiofunksjon eller andre funksjoner som gjør radioen mer allsidig.

Det du må tenke på er at disse ekstra funksjonene også tar mer plass og de kan også begrense deg når det gjelder utseendet til radioen.

Men hvis du har en favoritt-CD som du ønsker å kunne spille av eller en LP, så kan du vurdere å finne en radio som tilbyr disse ekstra funksjonene.

Mesteparten av tiden tilbys ikke disse ekstra funksjonene når du må bruke en lommeradio eller en bærbar radio.

I så fall kan du undersøke om det er mulig å koble til en CD- eller LP-spiller via en Jack- eller minijack-kabel, eller en USB-kabel .

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva