Julegaver kan bli byttet frem til 24. januar 2024 - Bestill senest 15. desember og motta pakken før jul!

Universal reiseadapter

Her finner du utvalget innen Universal reiseadapter.

Filter
Sortering


Reiseadapter - World til Europa (Universal) Skross
 3 Anmeldelser
Reiseadapter - World til Europa (Universal) Skross
Reiseadapter - World til Europa (Universal) Skross
 3 Anmeldelser

Universal reiseadapter for kontakter fra hele verden
Spenning: 100 - 250 V AC

     Les mer      På lager
Q2 Power QPLUX reiseadapter (5-i-1) Europa til verden
Q2 Power QPLUX reiseadapter (5-i-1) Europa til verden
Q2 Power QPLUX reiseadapter (5-i-1) Europa til verden

Bruk din danske plugg over hele verden - 120 land
Praktisk reiseveske inkludert

     Les mer      Fjernlager
Levering: 10-14 virkedager
Senest 3. januar 2024

Universal Travel Adapter - En adapter som fungerer for plugger over hele verden

Skal du på ferie kan du oppleve at reisemålet ditt bruker en annen type strømstøpsel enn de du er vant til i Danmark.

Da kan det hende du må bruke en reiseadapter slik at du kan koble de elektroniske enhetene dine til strømnettet slik at du enten kan bruke dem eller lade opp batteriene deres .

Ellers kan det være vanskelig å få strøm til å tørke håret eller barbere skjegget om morgenen hvis du ikke har riktig type plugg som passer til strømpluggene.

Ofte vil du ha med deg en rekke ulike elektroniske enheter på ferie, enten det er til underholdning, kommunikasjon, jobb eller bare vedlikehold av hygiene.

Det kan derfor være at du trenger en reiseadapter som kan hjelpe deg med å få tilgang til strømstøpselet når du er bortreist på ferie i andre land.

Med en universal reiseadapter får du en adapter som har flere forskjellige typer plugger innebygd, slik at du har muligheten til å kunne bruke den til flere forskjellige destinasjoner, og ikke bare ett sted.

Dette gjør at du kan gjenbruke reiseadapteren på flere forskjellige ferier, og ikke bare når du skal til England eller USA, avhengig av hvilke plugger adapteren har.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en universal reiseadapter

Når du skal velge reiseadapter du skal ha med deg på ferie, er det viktig at du gjør deg noen vurderinger slik at du kan være sikker på å få riktig type adapter til reisemålet ditt.

Nedenfor finner du en rekke eksempler på vurderinger du kan gjøre, slik at du har større sjanse til å kunne vurdere hvilken adapter du skal bruke på reisen.

#1 - Pluggtyper på universaladapteren

Noe av det første du bør være oppmerksom på når du velger adapter er hvilken type plugg adapteren har, da dette begrenser landene hvor adapteren kan brukes.

Med en universaladapter vil du ofte ha flere forskjellige typer plugger innebygd i adapteren, som du kan velge mellom avhengig av hvilket land du befinner deg i.

Det gir deg mye fleksibilitet når du skal velge reisemål, da du kan være rimelig sikker på å ha riktig type plugg med deg i adapteren.

Det er imidlertid for mange strømplugger rundt om i verden til å kunne kombinere dem alle til én enkelt adapter, så det er likevel lurt å være klar over hvilke land universaladapteren din passer for før du reiser på ferie.

Nedenfor kan du få en oversikt over de ulike typene plugger som finnes og hvilke land de tilhører, slik at du lettere kan se om din universaladapter passer til reisemålet ditt.

Typer koblinger:

 • Type A (USA, Japan)
 • Type B (USA, Japan)
 • Type C (Europa)
 • Type D (India)
 • Type E (Europa)
 • Type F (Europa)
 • Type G (England)
 • Type H (Israel)
 • Type I (Australia, New Zealand, Kina)
 • Type J (Sveits)
 • Type K (Danmark)
 • Type L (Italia, Chile)
 • Type M (Sør-Afrika)
 • Type N (Brasil, Sør-Afrika)

Hvis du har noen mer spesifikke destinasjoner enn de som er oppført, sørg for å undersøke hvilke kontakter de bruker, slik at du kan være sikker på å få riktig adapter for dem.

Noen universaladaptere har også en innebygd USB-kontakt, som du enkelt kan bruke til å lade opp enhetene dine som har USB-tilkobling.

De fleste ladere for smarttelefoner bruker en adapter med USB-kontakt, så hvis du trenger å lade smarttelefonen eller andre elektroniske enheter, kan du gjøre det her uten å måtte bruke ekstra adaptere.

Det betyr at du ikke trenger å pakke på langt nær så mange adaptere i vesken, og kan spare både vekt og volum på bagasjen.

#2 - Spenningen på din universelle reiseadapter

I tillegg til å undersøke hvilken strømplugg du skal bruke på turen, bør du også undersøke hvordan strømnettet på reisemålet er bygget opp slik at du kan være sikker på at enhetene dine kan fungere der.

Det er forskjell på spenningen på strømnettet, avhengig av hvor du er i verden og dette kan ha stor innvirkning på om enhetene dine kan brukes eller ikke.

De fleste land bruker en 230 V - 240 V spenning, som er den du vil være vant til her i Danmark og som enhetene dine vil være designet for å bruke.

Imidlertid er det andre land hvor spenningen er betydelig lavere, noe som betyr at hvis du kobler enhetene dine inn der, vil de ikke få samme mengde strøm som de forventer.

Dette kan føre til at de jobber mindre effektivt, eller at de ikke fungerer i det hele tatt fordi de ikke får nok strøm.

Nedenfor kan du se en oversikt over de forskjellige spenningene du kan finne rundt om i verden.

Typer nettspenninger:

 • 230 V - 240 V (Standard for det meste av verden)
 • 110 V - 127 V (USA, Nord- og Sør-Amerika)
 • 100 V (Japan)

Skal du til et land som har en annen spenning enn enhetene dine er vant til, så må du ta med en omformer som kan hjelpe deg å konvertere strømmen til en 230 V-tilkobling i stedet for en 110 V-tilkobling.

På den måten kan du fortsette å bruke og lade enhetene dine når du er i utlandet, slik at du ikke får ferien ødelagt av at smarttelefonen og kameraene ikke kan lade.

#3 - Frekvens på universal reiseadapter

Skal du på ferie i et land med et annet strømnett, så bør du også undersøke hvilken frekvens vekselstrøm de bruker, da dette kan påvirke om du kan bruke enhetene dine.

Frekvensen av strømnett er en betegnelse på hvor raskt vekselstrømmen svinger mellom positive og negative poler, og dette kan ha innvirkning på hvordan enhetene dine fungerer dersom de mottar en strøm med en annen frekvens enn de er vant til.

Hvis de er vant til en lavere frekvens og settes på en høyere frekvens, så kan merkelige ting begynne å skje med enhetene dine, hvor f.eks. klokken kan gå raskere enn vanlig, eller barbermaskinen kan vibrere med en annen hastighet enn du er vant til.

I tillegg vil de elektroniske enhetene dine ikke like å bli utsatt for en annen vekselstrøm enn de er designet for, og i verste fall kan de gå i stykker.

Typer frekvenser på strømnettet:

 • 50 Hz (Standard for det meste av verden)
 • 60 Hz (USA, Nord- og Sør-Amerika, Japan)

For å konvertere frekvensen til en du kan bruke, trenger du en omformer som du kan koble til adapteren din slik at den konverterer strømmen til en spenning og frekvens du kan bruke.

På den måten har du fortsatt muligheten til å kunne bruke og lade enhetene dine, selv om du er på ferie i et land hvor strømnettet er vesentlig forskjellig fra det danske.

Finn Universal reiseadapter på denne siden.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 59 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva