Insektlampe

Se utvalget innen Insektlampe her.

Filter
Sortering


Insektlampe m/UV lys 30m2 (9W) Adler
 1 Anmeldelse
Insektlampe m/UV lys 30m2 (9W) Adler
Insektlampe m/UV lys 30m2 (9W) Adler
 1 Anmeldelse

UV insektlampe for innendørs bruk
Miljøvennlig og giftfri

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 27. mars 2024

Insektslamper - Unngå irriterende surring og insektbitt

På denne siden finner du vårt utvalg av insektlamper som sørger for at sommerkveldene dine er fri for mygg, møll, fluer og lignende skapninger som nærmer seg.

Så godt som alle kan ha stor nytte av en insektlampe i huset sitt eller åpne områder, som på terrassen, i låven eller lignende.

Insektlampene bruker vanligvis svært lite strøm og er samtidig veldig praktiske; du trenger heller ikke å forholde deg til noen form for komplisert installasjon.

Insektslamper er for de som:

  • Bobiler, turgåere og andre typer utendørs.
  • Bor i nærheten av en bekk, innsjø eller sump.
  • Vil gjerne tilbringe tid ute i bakgården, på terrassen og lignende, uten å måtte forholde seg til mygg eller insektstikk.
  • Har visse insektallergener.
  • De som ikke liker løsninger eller kjemikalier for å forhindre insekter.

Insekter og andre små skapninger kan være en kilde til stor frustrasjon både innendørs og utendørs, og noen ganger er insektlys bare enklere og mer effektive enn andre.

4 ting du bør vurdere når du ser på insektlamper

Det finnes i og for seg to forskjellige typer insektlamper; de som tiltrekker seg insekter med lys eller insektlamper som eliminerer insekter ved hjelp av en vifte eller annen vindbasert teknologi.

Den første typen insektlampe er typisk den vanligste; det er de du ser som lyser opp med lilla, blått eller UV-lys, og lurer insektene til å tro at lyset betyr mat.

Dette er fordi insektene forbinder UV-lys med varmblodige skapninger, og derfor flyr dit og tenker at de kan få et enkelt måltid, men i stedet blir de møtt med de elektriske spolene.

De fleste insektlamper har innebygde brett som fanger insektene når de blir støtt og faller, mens andre har en vifte som suger de døde insektene inn i brettet.

Du kan også øke effektiviteten til feillysene dine ved å legge til systemet; for eksempel er oktanol en veldig effektiv væske å tilsette, siden det lukter menneskeblod og svette, og dermed tiltrekker seg mye mygg.

På den annen side vil insektlys som bruker vind eller vifter for å drepe insekter ofte ha sugevifter; disse viftene er designet for å trekke insektene rundt seg og inn i en beholder.

Beholderen vil holde insektene fanget slik at det ikke er noen sjanse for dem å rømme, hvor de til slutt vil dø og tørke ut.

Slike systemer krever ofte svært lite vedlikehold, men de kan være ganske støyende.

#1 - Optimal plassering av insektlampe

Nesten hver insektlampe har et visst dekningsområde, som ofte måles i kvadratmeter.

Typisk vil de fleste insektlamper ha et dekningsområde på rundt 50m, hvor de fungerer optimalt og effektivt; hvis rommet ditt er større enn dette, må du kanskje investere i mer for å få maksimal dekning.

Selv om det for mange kan være finere eller mer praktisk å ha lamper og lignende plassert i hjørner, får du mye mer ut av å ha insektlampen plassert midt i rommet ditt.

Plasseres den mot veggen vil effektiviteten typisk halveres, og derfor bør du vurdere hvor du vil plassere lampen før du kjøper den.

Når du skal plassere insektlampen din, er det viktig at den ikke kan sees utendørs.

Flertallet av insektene kommer inn utenfra, og derfor er det viktig at insektlampen din ikke lokker enda flere insekter inn.

Du bør derfor være oppmerksom på at det ikke er dører, vinduer eller speil som kan lokke insekter inn ved å reflektere lampen.

Den vanligste flyhøyden for de fleste insekter er mellom 1,5 - 2,5 meter, noe som også må tas i betraktning når du henger lampen din.

#2 - Design og konstruksjon av insektlampen din

Utformingen og konstruksjonen av insektlampen din spiller en stor rolle i holdbarheten og effektiviteten; dette er også grunnen til at insektlampene ofte er langt mer effektive enn elektriske fluesmekkere, da de ofte er laget av mer robust materiale, slik at de tåler nesten all slags vær hele året.

Designet og konstruksjonen av insektlampen din må være av topp kvalitet, og derfor bør du også sørge for at enheten din kommer fra et merke du kan stole på.

Har du barn eller kjæledyr må du også sørge for at insektlampen du ser på er barne- og dyrevennlig, slik at du unngår ulykker hjemme.

Grunnen til at dette er så utrolig viktig er at noen insektlamper kan nå over 2000 volt, noe som kan forårsake betydelig skade på både dyr og mennesker dersom de ikke brukes riktig.

Det er også viktig å holde et øye med om insektlampen din tiltrekker seg flere forskjellige typer insekter og ikke bare mygg.

#3 - Innendørs eller utendørs insektlampe

Noen insektlamper er laget slik at de kun er egnet for t type miljø, for eksempel utendørs eller innendørs.

De fleste produsenter lager imidlertid insektlamper som er mer allsidige og kan brukes i flere forskjellige typer miljøer, slik at du kan ha den innendørs i de kaldere månedene når insektene søker inne, og utendørs i varmere måneder, slik at du kan sitte på terrasse i fred.

Det er likevel viktig at du ser på om lampen passer til miljøet du har tenkt den for; dette kan typisk ses på esken eller emballasjen.

Den eneste virkelige forskjellen mellom de to modellene er at innendørsmodellene vanligvis ikke er like kraftige som utendørsmodellene, mens utendørsmodellene vanligvis ikke har et brett som samler de døde insektene.

Som oftest vil du også måtte rense de innendørs mer enn de utendørs, da de er utstyrt med brett eller beholdere for insektene.

Derfor vil det ofte også være til stor hjelp å ha et brett eller en beholder som kan tas av og vaskes, samt børster som kan hjelpe til med å rense kveil og gitter.

#4 – Hvor mye koster en insektlampe i strøm?

Er du bekymret for at en insektlampe skal bruke mye strøm, er det heldigvis gode nyheter, for selv om det kan virke som om lyset i en insektlampe bruker utrolig mye strøm, er det sjelden det er tilfelle.

Nedenfor får du et eksempel på hva det koster å ha en insektslampe som går 24/7, med en av de kraftigste modellene vi har tilgjengelig.

Prisen for en 18W insektlampe kan beregnes som følger:

  • 18W x 24 timer=432 Wh (Watt timer)=0,432 kWh
  • Strømforbruk er beregnet i kWh, prisen for 1 kWh er ca. 3,50 kr i snitt
  • Med en strømpris på 3,50 kr er prisen for denne lampen = 3,50 x 0,432 = 1,512, eller ca. 1,50 kr per dag

Men det er selvsagt essensielt at du fortsatt holder deg oppdatert på strømprisene, slik at du vet nøyaktig hva du må betale for å ha insektlampen i gang.

Det kan imidlertid være utrolig billig å ha til og med en veldig effektiv insektlampe hengende, selv om den er slått på 24 timer i døgnet.

Det finnes også insektlamper som kun bruker 1W, noe som gjør dem utrolig billige, men selvfølgelig også mindre effektive enn de kraftigere insektlampene.

Husk alltid å sjekke din egen kWh-pris, da den kan svinge avhengig av hvem din strømleverandør er i ditt område.

Sommeren er en fin tid, men ofte blir den forstyrret av litt for nærgående dyr. Vepser, fluer, muldvarper og mus er blant de dyrene som de fleste ikke vil ha for tett på. Vi forhandler produkter som enten skremmer dyrene vekk eller får dem til å gå i en felle.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva