Stiftepistol

Her finner du for eksempel en batteridrevet stiftepistol for stiftearbeid i forbindelse med for eksempel omdekking, oppheng og panelarbeid med mykere tre.

Filtrer
Sortering

Se mer om Stiftepistol

DeWalt 5-i-1 stiftepistol
669 kr
Kjøp
DeWalt 5-i-1 stiftepistol

Universalt polstringsverktøy
Robust og brukervennlig

Se mer På lager
Rapid Pro R23E stiftepistol (nr. 13/4-8 mm)
669 kr
Kjøp
Rapid Pro R23E stiftepistol (nr. 13/4-8 mm)

For 4-8 mm stifter
Farge: Sølv

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 30. april 2024

Stort utvalg av stiftepistoler

På denne siden finner du vårt utvalg av stiftepistoler.

Stiftepistoler er ofte et uunnværlig verktøy , som kan brukes på nesten alle overflater, enten det er mur, plast eller tre.

Du kan også bruke stiftepistoler til mange ulike typer oppgaver og materialer, alt fra polstring av møbler, dekking av tepper, og montering av ledninger og kabler, til taktekking, isolering og mye mer.

Ofte kan en stiftepistol ta over spikerpistolen når man arbeider med mer skjøre materialer, som kryssfiner; her vil du ofte oppleve at kraften bak spikerpistoler kan bli for stor.

Stiftepistoler kan ofte gjøre samme jobben som spikerpistoler, men uten at du trenger å bekymre deg for om byggematerialet tåler kraften, som med spikerpistolen.

Du kan også enkelt jobbe med mer skjøre materialer, som stoff eller kryssfiner , som enkelt kan stiftes og penetreres med stifter.

Stiftepistoler kan ofte være uunnværlige for mange prosjekter på grunn av dens enkle håndtering, bærbarhet og holdbarhet.

3 ting du bør vurdere når du kjøper stiftepistoler

Stiftepistolen er et allsidig verktøy som fungerer godt for nesten alle DIY-prosjekter og hjemmereparasjoner.

Stiftepistolen ligner og fungerer veldig likt den velkjente stiftemaskinen du finner på de fleste kontorer ; stiftepistolen bøyer imidlertid ikke stiften som med stiftemaskinen, men sender i stedet stiften direkte inn i materialet.

Stiftepistolen er også langt kraftigere enn den generelle stiftemaskinen, og kan derfor også stifte hardere materialer, som tre og plast, i noen tilfeller til og med mur.

Når avfyringsmekanismen trekkes, enten manuelt eller automatisk, avfyrer den en stift i høy hastighet; denne høye hastigheten hjelper klemmen til å trenge inn i byggematerialet med stor kraft uten å etterlate sprekker, merker eller annet.

Stiftepistolen er derfor ideell til for eksempel dekorative oppgaver, da den gir både en profesjonell finish og et solid grep på det du skal stifte sammen.

Stiftepistolens allsidighet og lave pris er noen av mange grunner til at mange foretrekker den, fremfor for eksempel spikerpistoler.

#1 - Typer stiftevåpen

Når du velger den beste stiftepistolen for prosjektet ditt, er det lett å bli overveldet av de endeløse alternativene på markedet.

Manuelle stiftepistoler

Manuelle stiftepistoler er ofte lettere å håndtere, og du kan enkelt bære dem rundt.

De er perfekte når du skal bruke et visst antall stifter, men krever også mye muskelkraft hvis du bruker dem i større prosjekter.

Manuelle stiftepistoler kommer i henholdsvis plast, aluminium og stål ; plaststiftepistoler er ofte den varianten som veier minst og er lettest å håndtere.

Denne typen stiftepistol er best egnet for de enklere prosjektene rundt i hjemmet.

Stiftepistoler i aluminium og stål er mer robuste og har derfor også lengre levetid; dette gjør dem spesielt godt egnet for større prosjekter, tunge materialer og også utendørs bruk.

Elektriske stiftepistoler

Elektriske stiftepistoler gir deg større kraft og presisjon enn manuelle, slik at du kan jobbe raskere.

De er effektive ved stifting i tak, hjørner og trange steder hvor du ikke har mulighet til å bruke så mye hånd- og muskelkraft.

Noen varianter leveres med ledning, mens andre er batteridrevne og fungerer derfor selv om du ikke har tilgang til strøm , for eksempel om du jobber utendørs.

De trådløse variantene gir deg derfor større bevegelsesfrihet, mens de med ledning derimot garanterer at du har en konstant strømkilde, og kan derfor jobbe uavbrutt i timevis.

Luftdrevne stiftepistoler

Luftdrevne stiftepistoler er en av de kraftigere variantene, og også utrolig effektive.

De brukes hovedsakelig til profesjonelt byggearbeid, men også hvis du skal sette opp panel, legge gulv, og lignende oppgaver som krever mange eller lange stifter.

Trykkluftdrevne stiftepistoler veier mer enn manuelle og elektroniske stiftepistoler , og har også begrenset bevegelse, da de må kobles til en kompressor .

Denne typen stiftepistol er imidlertid også kraftigere enn andre, og derfor ideell for tøffere arbeid.

Stiftehammere

Stiftehammere er perfekte for arbeid på store flater, hvor presisjon ikke er den største faktoren og du bare kan komme i gang; for eksempel når du fester takpapp eller konstruksjonsplast.

Her hjelper husken deg med å få hamret inn stiften , og derfor slipper du å legge inn like mye muskelkraft som noen av de andre variantene, noe som er med på å spare energi i større byggeprosjekter.

#2 - Riktig stift for materialet

På samme måte som det finnes forskjellige typer stiftepistoler avhengig av hvilket arbeid du skal bruke dem til, finnes det også flere forskjellige typer stifter avhengig av hva du skal bruke dem til.

Finne trådstifter - for stoff, tekstiler og lær

  • Det beste alternativet for å feste tynne materialer, for eksempel hvis du skal trekke om møbler eller henge en duk på en ramme.
  • Liten, tynn og diskret, og la ikke store hull eller sprekker i materialet.

Brede trådstifter - for bølgepapp, byggeplast og tepper

  • Det riktige valget for å feste materialer som plastfolie, isolasjonsfolie, bølgepapp eller tepper.
  • Klemmene har bred rygg, som holder materialet godt.

Dobbel søm - for gulv, panel, lister og annet treverk

  • Effektivt valg når du skal skjøte gulv, paneler og gulvlister i tre eller arbeide med andre harde materialer.
  • Smal rygg og lange ben, og fester seg derfor dypt til underlaget.

Kabelklemmer - for kabler og ledninger

  • Klemmene har en avrundet bakside, som egner seg for å feste lavspentkabler opp til 50 V, uten å skade dem.
  • Ideell for datamaskin-, stereo- og telefonkabler.

Når du undersøker de ulike stiftene, er det noen gode råd om hvordan du finner stiftene som passer best til ditt prosjekt.

En god tommelfingerregel er at stifter generelt bør være tre ganger lengre enn tykkelsen på materialet; da festes klemmen godt uten å skade materialet.

Når du fester hardere treslag, bør stiftene dine helst være dobbelt så lange som treets tykkelse ; dermed når de godt inn og holder seg godt på plass, uten at du trenger å frykte at materialet faller av.

For tynnere materialer som plastfolie eller stoff må stiftene være fire millimeter lengre enn tykkelsen på materialet, for å få godt grep og sikre at materialet sitter godt fast.

#3 - Komfort og brukervennlighet

Selv om alle varianter av stiftepistoler har sine fordeler, er det også mange av dem som har sine ulemper.

Manuelle stiftepistoler kan ofte være ubehagelige å bruke over lengre perioder , da de krever mye muskelkraft bak seg, noe som derfor kan gjøre denne typen stiftepistol vanskelig å bruke for personer med svake grep eller mindre hender.

Derimot kan luftdrevne eller elektriske stiftepistoler ofte være bedre , og også mye mer brukervennlige, selv om du i noen tilfeller må ha dem konstant koblet til strømkilden eller kompressoren.

Med pneumatiske og elektriske stiftepistoler trenger du bare å trykke på sikkerhetsmekanismen og avtrekkeren med en enkelt finger, og dermed ha fri bruk av stiftepistolen.

Produkttype
0
0
Select all
Stifte-bein lengde (2 cm) (mm)
0
0
Select all
Produktfarge
0
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
0
Select all
På salg
leveringstid
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva