Elektrisk peis

En elektrisk peis er en strålende løsning for moderne hjem der det ikke er bygget inn en peis i boligen. Du kan nyte god varme, uten røyk og bruk av ved, via en smart elektrisk peis.

Se mer om Elektrisk peis

Elektriske peiser – En smart måte å varme opp hjemmet på

På denne siden finner du vårt utvalg av elektriske peiser som passer inn i nesten alle hjem.

Elektriske peiser er et populært valg av peis for hjem og kontorer , da de er mer fleksible i oppsettet sammenlignet med mer vanlige peiser og ovner som bruker ved.

Det er også andre fordeler med elektriske peiser som at de er mer energieffektive og også mindre rotete.

Elektriske peiser fungerer annerledes enn andre typer peiser og ovner, da de drives av elektrisitet i stedet for gass, ved, kull og lignende.

Dette betyr imidlertid også at de fleste elektriske ildsteder må kobles til en stikkontakt i nærheten for å fungere ; men dette er også med på å gjøre elektriske peiser mer brukervennlige og enkle å jobbe med.

Populariteten som elektriske peiser har fått gjennom årene skyldes deres fleksibilitet og brukervennlighet, og flere ulike varianter har også kommet på markedet opp gjennom årene.

Ulike varianter som passer til flere ulike hjem gjør også at det er mye mer å ta stilling til når du skal undersøke hvilken peis som vil passe deg best.

5 ting du bør vurdere når du kjøper en elektrisk peis

Det er noen ting du bør vite om elektriske peiser før du vurderer om du skal investere i en.

For det første går elektriske ildsteder på elektrisitet , og kun elektrisitet, noe som betyr at flertallet av alle ildsteder krever strømforsyning for å fungere ordentlig.

En annen viktig kunnskap er at flammene i peisen din ikke er ekte, men genereres i stedet ved å reflektere lys på fronten av peisen ved hjelp av roterende speil.

Andre moderne peiser bruker vanligvis LED-lys for å skape flammene, men eldre modeller kan fortsatt bruke halogenpærer, som må skiftes hvert tredje eller fjerde år.

Selv om flammene er falske, vil elektriske peiser typisk ha en integrert varmeovn som gir ekstra varme for å følge med flammeeffektene.

Vanligvis vil varmeren være en varmevifte , men i noen dyrere modeller kan du finne ut at det er infrarøde varmeovner i stedet.

Infrarøde varmeovner i elektriske peiser kan ofte varme opp større områder enn varmevifte, og er ofte mer stillegående enn varmevifte.

En stor fordel med elektriske peiser er at de krever mindre rengjøring og vedlikehold sammenlignet med andre peiser og vedovner, og produserer heller ingen biprodukter, noe som betyr at du ikke trenger piper eller lignende.

Siden flammene er falske, kan du også ofte ta på peisen, da selve peisen ikke er varm, men heller området rundt den.

#1 - Peisens strømkilde

En elektrisk peis er en elektronisk enhet, og krever derfor vanligvis en strømkilde for å fungere.

Vanligvis kommer imidlertid ildstedene med strømkabel og støpsel, som du enkelt og greit kan koble til med de typiske Schuko-bryterne du finner i hjemmet ditt.

Det er imidlertid viktig å huske at du ikke bør koble din elektriske peis til strøm via en skjøteledning , og kun direkte til en stikkontakt.

Dette er fordi elektriske peiser er svært ømfintlige, og du kan risikere at ved å ikke ha direkte tilknytning til strømkilden kan både strømsystemet og ildstedet ta skade.

Peisene fungerer vanligvis med en gang de slås på, og du kan derfor koble dem til din generelle stikkontakt med en gang du kommer hjem.

Noen varianter av elektriske peiser er designet for å være permanent installert i hjemmet ditt, for eksempel noen varianter som må bygges inn i veggen din, og dermed også permanent kobles til strømsystemet ditt.

Du kan imidlertid også finne ildsteder som leveres med plug-kit som standard, som gir deg muligheten til å sette en plugg inn i stikkontakten i stedet, og dermed slipper du å gå ut for større hjemmeinstallasjoner.

#2 - Peisflammeeffekter

Flammeeffektene blir av mange sett på som fokuspunktet for en elektrisk peis, da de gir både utseendet og atmosfæren som en ekte vedovn eller peis kan gi deg; selv om flammene ikke er ekte.

Flammeeffektene i en elektrisk peis skapes ved å reflektere lys fra roterende speil, noe som gir en illusjon av flimrende flammer.

Flammenes realisme vil variere mellom hvert merke og modell av elektriske peiser, men typisk vil du kunne se en sammenheng mellom realismen til flammene og prisen på peisen, og jo mer realistisk vil du at flammene skal være. , jo større bør budsjettet ditt være.

Du kan imidlertid fortsatt få peiser med god flammeeffekt til rimelige priser.

#3 - Peisvarmer

Nesten alle elektriske peiser er i stand til å generere varme gjennom en innebygd varmeovn.

Det er vanligvis to typer varmeovner i en elektrisk peis:

  • Varmevifter
  • Infrarøde varmeovner

Varmevifte er typisk de du kommer over i elektriske peiser, da de fungerer omtrent som en generell varmevifte, hvor luft blåses over et varmeelement, som deretter genererer varm luft i rommet.

Infrarøde varmeovner er ofte bedre til å varme opp et større område enn varmevifte, og finnes generelt i dyrere modeller av elektriske peiser.

En god tommelfingerregel er at typisk infrarøde varmeovner vil kunne varme opp til 90 m, mens varmevifter kan varme opp til 35 m, men det er viktig å huske at det varierer mellom ulike produkter, og du anbefales derfor. sjekk alltid produktets varmeegenskaper.

#4 - Vedlikehold av peis

Siden elektriske peiser går på strøm betyr dette at flammene ikke er ekte.

Mange moderne elektriske peiser bruker LED-lys for å skape flammeeffekter , men du kan oppleve at eldre modeller bruker lamper ; mange har imidlertid erfaring med at LED-lys er designet for å vare mye lenger enn vanlige lyspærer, og du trenger derfor ikke tenke på å bytte ut pærene.

Dette kan skje dersom du kjøper en elektrisk peis med pærer, men utenom det er det ikke mye vedlikehold knyttet til elektriske peiser.

Sammenlignet med andre typer peiser, som for eksempel vedfyrte peiser, er det ingenting å sette opp eller rengjøre; det er derfor ingen biprodukter som røyk eller gass å vurdere, og derfor er det heller ingen skorstein eller røykrør å vedlikeholde.

Støv må fjernes fra varmeinngangen og/eller -uttaket når det er nødvendig, men ellers er det vanligvis ikke noe annet vedlikehold å huske.

#5 - Smarte funksjoner for elektrisk peis

Mange typer elektriske peiser kan bli funnet med et mylder av forskjellige interessante funksjoner:

  • Termostatisk kontroll
  • Fjernkontroll
  • Timer funksjon
  • Flammer som kan endre farger
  • Mulighet for å aktivere kun flammer
  • Beskyttelse mot overoppheting
  • Kontroll over hastigheten og lysstyrken til flammene

Termostatstyring gir deg muligheten til å stille inn peisen til ønsket temperatur , og med elektriske peiser kan de raskt varme opp rommet til ønsket temperatur og deretter holde det der.

På denne måten slipper du å lide av å måtte justere temperaturen hele tiden, men i stedet bare lene deg tilbake og nyte den behagelige temperaturen i rommet.

Mange elektriske peiser tilbyr fjernkontroll , som også gir deg muligheten til å justere alle peisens smarte funksjoner med en fjernkontroll mens du sitter komfortabelt i sofaen.

Hvis du nyter atmosfæren og stemningen som flammene kan gi , men ikke trenger å ha selve varmeren aktivert, for eksempel om sommeren, så finnes det heldigvis mange elektriske peiser som gir deg muligheten til å nyte flammene uten å måtte bekymre deg om varmen.

Når vi snakker om flammene, kan du finne mange peiser som gir deg muligheten til å justere intensiteten og lysstyrken på flammene, slik at du kan få mest mulig ut av peisen din.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva