Chromecast

Google Chromecast – Smart mediespiller for strømming av innhold fra mobil til TV-skjerm over trådløst nettverk. Se Netflix, HBO Nordic, Viaplay og mye mer

Filtrer
Sortering

Se mer om Chromecast

Hva er Chromecast?

En Chromecast er en liten trådløs mediespiller som kobles til HDMI-inngangen på TV-en din, slik at du kan streame filmer og annet innhold som du styrer direkte fra mobiltelefonen. Med en Google Chromecast kan du bruke alle appene dine som du allerede har installert på telefonen, mens du caster innholdet inn i Chromecasten og over på den store TV-skjermen i stua. Det er en rask måte å gjøre TV-en om til en Smart TV, slik at du enkelt kan få tilgang til strømmetjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouTube, DR TV, TV2 Play og mange flere.

Hvordan bruker jeg Chromecast?

Chromecast fungerer helt trådløst, da den må være koblet til Wi-Fi-nettverket ditt. Når Chromecast er installert, betjener du den via din iPhone eller Android-telefon eller fra et nettbrett eller en bærbar datamaskin. Med Chromecast fungerer telefonen som en fjernkontroll og du kan caste innhold fra apper på telefonen til TV-skjermen uten å bruke telefonens batteri. Fysisk sett er Chromecast-enheten en liten dongle som kun tar opp 13,5 x 51,8 x 51,8 mm, som er tilgjengelig i 3 versjoner:

 • En HD-versjon (Chromecast 2)
 • En 4K Ultra HD-versjon (Chromecast Ultra 4K)
 • En ren lydversjon (Chromecast Audio)

Chromecast kommer i en boks som inneholder Chromecast HDMI-dongelen, en USB-kabel (brukes til strøm) og en USB-strømforsyning. Hvis skjermen har en USB-kontakt, kan du drive Chromecasten direkte herfra. Ellers bruk den medfølgende strømforsyningen.

Chromecast-oppsett (hurtig oppsett)

Her er en hurtigveiledning for å konfigurere Chromecast. Bare følg disse enkle trinnene:

 1. Koble Chromecasten til en av TV-ens HDMI-porter
 2. Gå til Chromecast.com/setup på telefonen og følg instruksjonene
 3. Koble til Wi-Fi-nettverket på Chromecasten
 4. Trykk på Cast-knappen i en app og strøm innholdet til TV-en din

Det er en rask og enkel prosess og du blir guidet gjennom hele installasjonen med en lettfattelig meny direkte på skjermen.

Chromecast-oppsett (detaljert oppsett)

Her kan du se en mer detaljert veiledning for oppsett av Google Chromecast:

 1. Koble Chromecasten til en av TV-ens HDMI-porter og USB-strømpluggen til en kompatibel USB-strømport på TV-en eller til en stikkontakt slik at Chromecasten får strøm.
 2. Last ned Google Home-appen fra Google Play-butikken.
 3. Logg på Google Home.
 4. På menylinjen velger du enheter, her kan du se din nye Google Chromecast.
 5. Velg oppsett. Google Home-appen kobles nå til Chromecasten din.
 6. Når de to enhetene er paret, må du godkjenne en kode som kan sees på skjermen.
 7. Velg et Wi-Fi-nettverk og koble til telefonen (det må være det samme nettverket som de to enhetene fungerer på).
 8. Nå er du klar til å streame innhold fra telefonen. Trykk på Cast-ikonet når du spiller av innhold, og velg Chromecasten din.

Bli kvitt dyre TV-abonnementer

Når du først har prøvd en Chromecast, er det vanskelig å forestille seg å klare seg uten den. Har du fortsatt et dyrt kabel-tv-abonnement hos et av de store kabelselskapene, vet du at de fort koster over 500 DKK per måned. Du må også kjøpe eller leie en spesialboks, som er stor og vanskelig å installere. Med en Chromecast kan du begynne å strømme TV på kort tid, og du kan bare abonnere på tjenestene (f.eks. Netflix) du virkelig vil se. Det er heller ingen tungvinte kabler å gå inn i huset til en stor boks som du må finne plass til. En Chromecast tar nesten ingenting, og den sitter skjult i HDMI-inngangen på baksiden av TV-en. Det blir ikke enklere og mer elegant.

En verden av filmer og TV-apper

Vurderer du å kjøpe en Chromecast, men er bekymret for om det er nok innhold i forhold til kabel-TV-en din, trenger du ikke være nervøs. Det er mange apper for telefonen din. Noen av de mest kjente appene er de mange appene som kan brukes til å streame filmer og TV. Her er bare noen få:

 • Netflix
 • HBO Nordic
 • YouTube
 • Viaplay
 • Dr TV
 • Tv2 spill
 • TDC Play
 • Du ser
 • Stoff
 • C Mer

Pluss mange flere som Dansk Filmskat, Google Play Film, Telia TV, Plex, Filmstripen, Daily Motion og Vimeo. Det er bokstavelig talt tusenvis av apper som støtter Chromecast. Det finnes også nok av utenlandske TV-apper som NRK TV, ZDF og SVT.

Kan jeg bruke Chromecast for musikk?

Chromecast er perfekt for musikkstreaming. På lydsiden er det mange musikkapper som:

 • Spotify
 • Tidevann
 • Google Play Musikk
 • SoundCloud
 • Deezer
 • YouSee musikk
 • TDC Play
 • YouTube

Alt du finner på Chrome kan castes

Du kan faktisk caste alt du finner i Chrome-nettleseren direkte til TV-skjermen. Dette betyr at du kan se YouTube direkte i Chrome-nettleseren uten å måtte gå inn i YouTube-appen. Hvis du har en Windows-PC eller bærbar PC med Chrome installert, kan du legge til en Casting-knapp i Chrome-nettleseren, og deretter kan du caste innholdet fra nettleseren direkte til TV-skjermen. Til slutt kan du bruke skjermen til å vise dine egne videoer, bilder og lysbildefremvisninger fra en fotoapp som Google Foto eller Google+. Med Chromecast kan du gjøre TV-en om til en bilderamme. Tilpass TV-skjermen din med Google Foto, Facebook, nyhetsoverskrifter og mer.

Hvordan kontrollerer jeg Chromecast?

Du bruker ganske enkelt telefonen som fjernkontroll. I motsetning til mange andre mediespillere har ikke Chromecast et dedikert brukergrensesnitt som du manøvrerer rundt med en fjernkontroll. I stedet bruker Google Chromecast appene som allerede er på telefonen eller nettbrettet for å sende video til TV-en. Du kan også streame fra den bærbare datamaskinen hvis du bruker Chrome-nettleseren.

Hvor mye batteri bruker Chromecast?

Når du strømmer innhold, tar Chromecast over og strømmer video direkte fra serveren, noe som betyr at du får god og stabil bildekvalitet som ikke tapper telefonens batteri. Støttede apper viser en Cast-knapp som du kan trykke på for å koble til Chromecast. Dette fungerer med både iOS- og Android-enheter. Dette betyr også at du kan bruke telefonen til andre oppgaver mens du strømmer TV.

Hva er forskjellen mellom de forskjellige Chromecast-modellene?

Chromecast kommer i forskjellige varianter. Den første på markedet var Chromecast 1 fra 2013, som siden har blitt erstattet av Chromecast 2. Chromecast 2 har fått nytt utseende og forbedret funksjonalitet, raskere Wi-Fi og tynnere design. Den siste versjonen er Chromecast Ultra, som er 4K Ultra HD-versjonen av Chromecast. Den kan streame innhold i 4K-oppløsning (3840 x 2160). Med Chromecast Ultra får du klarere bilder, klarere farger og jevnere videoavspilling når du strømmer innhold på en 4K-TV. Uansett om fjernsynet ditt er 4K eller HD, optimaliseres innholdet automatisk slik at du får best mulig bildekvalitet. Chromecast Audio er en digital lydmediespiller som kan strømme lyd fra mobil til høyttalere over et trådløst nettverk. Chromecast Audio kobles til AUX-inngangen i høyttalerne dine og du får en lydspiller med superhøy lydkvalitet. Chromecast Audio støtter tapsfri lyd i høy oppløsning, som er enda bedre enn CD-kvalitet. Du kan streame lyd i opptil 24-bit/96 KHz.

Bør tilleggsutstyr brukes

Som sådan krever ikke en Chromecast noe ekstra utstyr utover telefonen, PC-en eller nettbrettet du vil caste innhold fra og deretter et Wi-Fi-nettverk slik at du kan streame innhold. Vær oppmerksom på at TV-en din må ha en HDMI-inngang for at du skal kunne caste til den. De fleste nyere TV-er har det vanligvis. Chromecast krever svært lite strøm fra enten USB-pluggen i TV-en eller via den medfølgende strømforsyningen. Til slutt er det kanskje verdt å nevne at du må abonnere på tjenester som Netflix, HBO Nordic osv. for å se dem. Det sier seg selv at uten abonnement på disse er det ikke noe innhold å caste til TV bortsett fra gratistjenester som YouTube eller DR TV.

Chromecast er en smart liten mediespiller som kobles til en HDMI-port på TV-en din. Med en Chromecast kan du streame Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouTube, DR TV, TV2 Play og mye mer trådløst til TV-en din via Wi-Fi. Du styrer Chromecast fra smarttelefonen, nettbrettet eller bærbar PC.

Chromecast er bl.a. også innebygd i smarte Android TV- enheter.

Trenger du en løsning for å henge TV-en på veggen? Se vårt store utvalg av veggfester til TV.

Finn også en smart Apple TV , luftvifte eller hjemmekinoprojektor samt utallige andre elektroniske enheter i vårt store sortiment.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva