Gipsanker

Gipsanker for montering av gipsplater eller oppheng av ting på en gipsvegg. Gipsankeret skjærer inn i materialet, slik at du får en sikker montering.

Filtrer
Sortering

Se mer om Gipsanker

Gipsanker - Sikker montering for gipsvegger

På denne siden finner du vårt utvalg av gipsankre.

Nesten hver dag, et sted i Danmark, faller noe nært og kjært ned fra noens vegg eller tak ; det kan være til stor plage, og samtidig også skade både veggen din og det som faller på gulvet.

Et gipsanker er et festemiddel som kan feste en gjenstand til en annen i situasjoner der skruer , spiker, lim eller andre enkle festemidler er enten upraktiske eller ineffektive, for eksempel gipsvegger.

To vanlige overflater hvor ankre er nyttige er for eksempel på ekstremt harde overflater som betong, og på hule flater som dører, vegger og tak, spesielt der det ikke er praktisk trestendere eller bjelke bak overflaten.

Med alle de forskjellige typene ankere på markedet, kan mange bli fristet til å gi opp og gå unna.

Disse hendige gjenstandene hjelper oss med å henge opp alt fra bilderammer til små apparater, men å velge riktig type kan være forvirrende.

Likevel, hvis hjemmets vegger er laget av gips, kan du ikke bare ta en hammer og spiker og håpe at alt ordner seg.

Du trenger vanligvis et sterkt gipsanker for å holde det nye speilet eller kunstverket sikkert på plass på veggen.

Det er mange stiler av ankre og hver har forskjellige styrker og svakheter.

Et anker som er sterkt når det monteres i gips er kanskje ikke like sterkt i betong, og omvendt også.

Det kanskje største problemet med ankere er at nesten alle av dem føles sterke når de først installeres, men over tid vil et anker som ikke samsvarer med materialet på veggen til slutt løsne og forårsake skade på veggen, hengeren og som.

Denne forvirringen forsterkes av produsenter som selger håndklestenger, små skap og andre hengende gjenstander som kan inkludere gipsankre som ikke er sterke nok for jobben.

Av en rekke årsaker er de billigste ankrene noen ganger inkludert uten instruksjoner om sikrere, alternative monteringsmetoder; dette kan ofte gjøre mer skade enn nytte, og vanligvis tar det ikke lang tid før enhetene dine faller av veggen heller.

3 ting du bør vurdere når du ser på et gipsanker til veggen din

Omtrent som navnet antyder, er et gipsanker en enhet som "forankrer" noe du henger på veggen.

Selv om du kanskje kan slå en spiker inn i gips og henge noe lett, for eksempel en kalender, er veggplate tynn (vanligvis bare en halv tomme tykk) og er laget med relativt myke materialer som gips og papir.

Mykheten til veggmaterialer i gips kan bli et problem når du vil henge opp ting som veier mye mer enn et innrammet bilde, for eksempel et stort maleri eller en flytende hylle.

Derfor, fordi gipsplater er for svake til å henge ting på, er det ofte nødvendig med et gipsanker, og ankeret lar deg vanligvis sette inn skruer i veggen uten å få den myke gipsveggen til å smuldre rundt den.

Gipsvegg-ankre er også ofte ganske dype for å motvirke vekten av det du fester på veggen.

#1 - Hvor mye vekt kan et gipsanker holde?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye vekt et gipsanker kan bære, men styrken til et gipsanker avhenger av en rekke variabler, for eksempel:

  • Type gjenstand som henges.
  • Typen overflate ankeret er installert på.
  • Tilstanden til overflaten
  • Type anker

For eksempel kan du med hell henge et 10 kg tungt antikt kablet speil med en skrue i et ekspansjonsanker av plast (i gips) der kraften er nedover.

Det samme ankeret og skruen kan kanskje ikke støtte et 10 kg foringsrør hvis foringsrøret har en tendens til å trekke ankeret utover ; dette kan bety ødelagte verdisaker, og så alt er relativt, med hensyn til styrken til ankeret.

Når det gjelder lastdata for hver type anker, er det viktig å være klar over at det er mer relativ styrke mellom ankertypene, og ikke regler eller faste retningslinjer.

Hvis for eksempel veggen din er strukturelt svak, har blitt reparert, har vannskader eller lignende, er det umulig å vite den sanne styrken uten testing på stedet.

#2 - Ekspansjonsankere og hulmursankere

Ekspansjonsankre brukes i tykke, solide materialer, som betong, murstein, mørtel, metaller eller til og med tre, og fungerer ved å ekspandere når en skrue eller bolt blir drevet inn i dem.

Ekspansjonsankre er bare like sterke som materialet de er installert i , så hvis et ekspansjonsanker er installert i et mykt materiale (som gips), kan det virke sterkt, men styrken er minimal og det vil til slutt løsne og/eller trekke ut hvis det legges for mye på den.

Ekspansjonsankre i plast er en av de mest brukte typene veggankre, og er tilgjengelige i en rekke størrelser og design.

Større plastankre vil akseptere større skruer og har derfor også større holdekapasitet.

De sterkere "ribbede" ankrene vil gi størst grepstyrke, uavhengig av veggmateriale.

Hulmursankere vil derimot ikke fungere i solide materialer, men er i stedet laget for å brukes i tynne materialer eller på hulvegger.

De har hver sin unike måte å spre seg i vegghulen, og når ankeret først er spredt, kan ikke ankeret trekkes tilbake gjennom det mindre installasjonshullet.

Styrken til et spredeanker er altså proporsjonal med størrelsen på "spredningen"!

Når en skrue er installert i et plastanker, utvider den seg og utøver kraft mot materialet den er installert i.

#3 - Gipsanker med gjenger

Denne typen anker er i utgangspunktet en stor, utvendig gjenget mutter med en spiss på enden, og de store gjengene er ment å holde fast i gips.

For å installere disse ankrene, anbefales det at du først bruker en syl for å slå et lite hull på størrelse med spissen i gipsveggen ; selv om de er designet for å være selvstartende, gir dette starthullet deg en mer nøyaktig installasjon.

Du kan da skru ankeret inn i gipsveggen med for eksempel en skrutrekker til hodet ligger flatt mot veggflaten.

Disse kan for eksempel også monteres med vanlig bor eller lignende.

Overflaten på gipsplaten kan deformeres, rives eller litt "spenne seg" når ankeret er installert, noe som er helt normalt og forventet.

Den spisse enden av metallversjonen sprer seg åpen i veggen når en lang skrue er installert.

Denne spredningen gir ingen styrke til ankeret, men i stedet gir tuppene bare plass til skruen.

Spissene kan faktisk brytes av før montering dersom mindre penetrasjon i veggen ønskes. Du må imidlertid forhåndsbore et litt større hull slik at de store gjengene kan gripe tak i gipsveggen.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva