Kameramikrofon

Nedenfor finner du utvalget innen Kameramikrofon.

Filter
Sortering


Akaso Microphone for Action camera Brave 7 8 (USB-C)
Akaso Microphone for Action camera Brave 7 8 (USB-C)
Akaso Microphone for Action camera Brave 7 8 (USB-C)

Mikrofon for optimalisert lyd for actionkameraene dine. Akaso mikrofon for actionkamera Brave 7 8, med USB-C. Mikrofon Optimaliser…

     Les mer      På lager

Kameramikrofon - Få høy lydkvalitet for opptakene dine

Når du skal spille inn film er lyden et av de viktigste elementene å få med seg, og her trenger du en god mikrofon av høy kvalitet , slik at du har mulighet til å ta opp best mulig lyd.

Får du et skikkelig lydopptak i god kvalitet, kan det bidra til å heve den generelle kvaliteten på filmen din med ett eller flere nivåer.

Med en god kameramikrofon har du muligheten til å kunne ta opp lyden mens du filmer, og du har muligheten til å kunne koble mikrofonen direkte til kameraet, slik at du får både innspilt lyd og film samtidig med samme kamera .

På den måten slipper du å bruke mye ekstra tid på å matche et eget lydspor til filmen din mens du sitter og redigerer etterpå.

Det kan spare deg for både tid og penger, da du kan fokusere bedre på å gjøre filmen bedre enn å måtte kutte mer enn høyst nødvendig i lydsporet.

Noen mikrofoner lar deg også filtrere ulike bakgrunnslyder ut av opptakene, slik at lydsporet ikke blir ødelagt fordi lyden overdøves av en sterk vind i bakgrunnen.

Her kan du finne et utvalg ulike typer mikrofoner for kameraer, så du kan være sikker på å finne en som helt sikkert vil passe dine behov.

4 ting du bør vurdere når du kjøper en kameramikrofon

Hvis du vil ha en mikrofon til kameraet ditt slik at du kan ta opp med en høyere lydkvalitet, bør du tenke deg om slik at du bedre kan få den riktige mikrofonen til kameraet ditt.

Vi gir deg derfor nedenfor noen eksempler på betraktninger du kan gjøre, som kan hjelpe deg å finne akkurat den mikrofonen med de funksjonene du trenger.

#1 - Typen kameramikrofon

Det finnes flere forskjellige kameramikrofoner du kan få på markedet, og det kan være lurt å undersøke hvilken som passer deg, slik at du kan kjøpe riktig mikrofon til formålet.

De fleste mikrofoner er veldig like, hvor du har mulighet til å kunne montere dem på forskjellige stillaser og systemer slik at de sitter fast og kan kobles til kameraet.

Du kan også montere dem på selve kameraet, slik at du slipper å bære rundt på mye ekstrautstyr, men bare holde fast i selve kameraet.

De fungerer bra til de aller fleste opptak hvor man skal ta opp landskap eller lignende.

Ønsker du å ta opp intervjuer eller andre situasjoner der du ønsker å kunne høre hva som blir sagt klart og tydelig, kan en clip-on mikrofon være bedre til dette formålet.

En clip-on mikrofon er liten og veier ikke mye, så den kan enkelt klippes på klærne eller kragen til personen den skal hente.

På den måten kan du være sikker på at personen i opptakene kan høres høyt og tydelig, uten å måtte skru opp volumet under redigering.

Eksempler på mikrofontyper:

  • Vanlige mikrofoner
  • Klipsmikrofon
  • Retningsmikrofon
  • Omni-directional mikrofoner

Det finnes en rekke forskjellige kameramikrofoner å velge mellom, så sørg for å se på egenskapene til de enkelte typene da dette kan åpne opp for en rekke muligheter for opptakene dine.

Ved å bruke spesifikke mikrofontyper til riktig formål kan du forbedre lydkvaliteten på opptakene dine betraktelig, og du vil også få en mye bedre film ut av det.

#2 - Følsomheten til kameramikrofonen

Mikrofoner har generelt en følsomhet som indikerer hvor høy lyd du kan ta opp og hvordan det kan påvirke lydopptakene.

Når du snakker inn i mikrofonen vil den akustiske energien omdannes til elektrisk energi, og denne måles i dB.

På denne måten måles mikrofonens følsomhet når du skal ta opp forskjellige lyder med den, og jo mer følsom mikrofonen er, jo større innvirkning kan lyden ha på opptakene dine.

Mikrofoner har generelt også et følsomhetstak hvor lyden kan bli kraftig forvrengt eller redusert i kvalitet hvis du går over dette lydnivået.

Det kan f.eks. skje hvis det er mye støy i bakgrunnen eller hvis du roper inn i mikrofonen.

Så avhengig av hva du trenger mikrofonen til, vil du kanskje ha en mikrofon med høy eller lav følsomhet, slik at den kan håndtere oppgavene du står overfor.

#3 - Frekvensområdet til kameramikrofonen

Når du skal kjøpe en kameramikrofon kan det også være viktig for deg å vurdere hvilket frekvensområde mikrofonen skal kunne ta opp i, da den lar deg gjøre helt spesifikke opptak.

Lydbølger som du bruker til å høre ting og snakke med sendes ut i et visst frekvensområde, som avgjør om du kan høre det eller ikke.

En mikrofon fungerer på samme måte, der mikrofonen har et spesifikt frekvensområde hvor den best kan ta opp og hvis vibrasjonene til lydbølgene kommer utenfor disse relevante områdene, så blir de ikke lenger fanget opp.

Lydbølger har generelt en frekvens på mellom 20 Hz til 20 000 Hz (20 kHz), så hvis du ønsker en mikrofon som fanger opp alle lydene rundt deg, bør du finne en som kan fange opp hele frekvensområdet.

Det kan imidlertid være noen tilfeller der du trenger en mer spesialisert mikrofon som kan ta opp i et spesifikt frekvensområde slik at du kan fange opp de helt spesifikke lydbølgene der.

Så det kan være lurt å undersøke hvilket frekvensområde du ønsker at mikrofonene dine skal ta opp i, slik at du har muligheten til å kunne ta opp lyden derfra.

På den måten har du større sjanse for å få akkurat de lydopptakene du trenger til filmen din

#4 - Ekstra tilbehør til kameramikrofonen

Når du skal kjøpe en kameramikrofon kan det også være lurt å vurdere om du samtidig trenger ekstra utstyr til mikrofonen.

Her kan du f.eks. skaff deg tilbehør som en pelshette som du kan sette over mikrofonen, og dermed skjerme mikrofonen fra ulike bakgrunnsstøy.

Det kan f.eks. være at du må ta opp en dag det blåser veldig, men du vil ikke at vinden skal påvirke lydopptakene.

Da kan en pelshette være med på å filtrere bort bakgrunnsstøyen, slik at den enten ikke blir på langt nær like tydelig eller ikke kan høres i det hele tatt i opptakene.

Du har også muligheten til å få ekstra kabler , som du kan bruke til å koble til selve kameraet, slik at du er sikker på å kunne ta opp filmene dine med en god mikrofon koblet til kameraet.

Det er også mulig å få ekstra skinner og festestykker slik at du kan montere mikrofonen på forskjellige stillaser eller på en rekke forskjellige kameraer, slik at du kan være sikker på at mikrofonen blir holdt i ro.

Dette gir deg større mulighet til å ta opp lyd av høy kvalitet, slik at filmen din blir så bra som mulig.

Se utvalget innen Kameramikrofon her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva