DVB-S mottaker

En DVB-S (Digital Video Broadcast - Satellitt) set-top-boks kan brukes til å motta TV-signaler fra en satellitt. Gir et sterkt signal, med bruk av riktig utstyr.

Filtrer
Sortering

Se mer om DVB-S mottaker

DVB-S-mottaker - Motta gratis satellittsignaler på TV-en din

Er du ofte på camping, i fritidsbolig, eller rett og slett bor langt unna antennesignalet, kan det være vanskelig å se på TV når du har problemer med å få klart signal.

En DVB-S-mottaker lar deg se gratis satellitt-TV, uavhengig av hvor du er i verden.

DVB-S står for Digital Video Broadcast - Satellite og er den typen signal som satellitter bruker for å gi deg et klart og tydelig TV-signal til din parabol og TV.

Hvis du f.eks. ønsker å campe i campingvogn eller i feriehus på vestkysten, kan det være vanskelig å få forbindelse med TV-en, da mange av de områdene er langt unna antennesignaler og nedslåtte kabler.

DVB-S-mottakeren kan hjelpe deg ved å kunne motta signaler fra satellitter som sender TV-signaler, og dermed sikre at du kan se TV uansett hvor du er.

Hvis du vil se dansk satellitt-TV, må du investere i et abonnement, da det ikke finnes gratis satellitt-TV-kanaler på dansk.

Imidlertid kan du kanskje se tysk og britisk TV, så du kan fortsette å følge nyhetene på BBC eller se filmer på RTL.

På den måten kan du sørge for god og solid underholdning for de campingkveldene når værgudene ikke er med deg, så du slipper å kjede deg mens du oppholder deg innendørs.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en DVB-S-mottaker

Hvis du ønsker deg en DVB-S-mottaker, kan det være lurt å gjøre seg noen vurderinger slik at du kan være sikker på å få riktig type DVB-S-mottaker hjem.

På denne måten kan du få lettere tilgang til filmer og TV-kanaler, uavhengig av hvor du er i verden.

Nedenfor finner du noen få eksempler på vurderinger du kan gjøre for å bedre vurdere hvilken type DVB-S-mottaker som best kan dekke dine behov.

#1 - Typer DVB-S-mottakere

Du kan finne flere forskjellige typer DVB-S-mottakere på markedet, så det kan være lurt å vurdere hvilken type du ønsker.

Den gir deg tilgang til en rekke ulike funksjoner som kan være nyttige for deg på ferie eller hjemme.

Hvis du rett og slett ønsker å kunne se TV via parabolantennen din, kan det være greit å ganske enkelt investere i en vanlig DVB-S-mottaker, da den gir deg tilgang til satellitt-TV-kanalene.

Her får du muligheten til å se flere ulike utenlandske TV-kanaler gratis, og en rekke danske TV-kanaler dersom du har de rette abonnementene.

Dersom du ønsker å kunne se dine egne filmer og bilder på TV-en når du er ute og camper, kan det være en fordel å ha en DVB-S-mottaker med medieavspilling.

Den lar deg koble en USB-pinne eller lignende enheter til din DVB-S-mottaker, og derfra spille filmene og seriene du har på den på TV-en.

Er du ute på ferie, kan du også se gjennom bildene og filmene du har tatt underveis, slik at det er lettere å se om de ble bra eller ikke.

Dette kan være en fordel for campingvognen, da du allerede er begrenset med plass og strøm, og derfor sannsynligvis ikke vil ha for mange elektroniske enheter stående.

Eksempler på typer DVB-S-mottakere:

  • Vanlige DVB-S mottakere
  • DVB-S-mottakere med medieavspilling
  • DVB-S-mottakere med opptaksfunksjon

Har du spesifikke serier eller filmer du gjerne vil se, men som spilles på TV mens du er ute og ser ulike severdigheter, så kan du også få en DVB-S mottaker med opptaksfunksjon, slik at du kan still inn mottakeren til å ta opp bestemte kanaler på bestemte tider på dagen.

På denne måten kan du få stor glede av en DVB-S-mottaker, og det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type DVB-S-mottaker du bør ha, slik at du kan få akkurat de funksjonene du trenger.

#2 - Pluggtyper på DVB-S-mottakeren

Når du skal kjøpe en DVB-S-mottaker, er det lurt å undersøke hvilken mottaker du ønsker å ha, slik at du kan være sikker på at den passer til resten av enhetene dine.

Det finnes et stort antall forskjellige kontakttyper, og mottakeren bør helst være kompatibel med TV-en din, samt mulige andre enheter som du ønsker å kunne koble til mottakeren,

Hvis TV-en din primært trenger en HDMI- kabel for å kunne kobles til funksjonene, så bør du sørge for at DVB-S-mottakeren du kjøper har en tilsvarende kontakt slik at de kan kobles sammen.

Eksempler på kontakttyper på DVB-S-mottakere

  • HDMI
  • USB-A
  • SCART
  • RJ45
  • RCA
  • F-kontakt
  • COAX

Har du en eldre TV som du bruker i campingvognen eller sommerhuset, kan det hende at den må bruke noen av de eldre pluggtypene, som f.eks. SCART eller RJ45.

Det er derfor viktig at du undersøker nøyaktig hvilken pluggtype mottakeren din skal ha, slik at du ikke støter på problemer med kompatibiliteten mellom mottaker og TV.

#3 - Fordeler med DVB-S-mottakere

Hvis du liker å være bortreist på ferie, vil du få en rekke fordeler ved å investere i en DVB-S-mottaker du ikke ville hatt tilgang til før.

Har du egen campingvogn eller bobil kan det være vanskelig å få en god tilkobling til TV-en din, da du kanskje kjører langt vekk fra sivilisasjonen for å kunne se det lokale livet rundt deg.

Her kan en DVB-S mottaker hjelpe deg med å motta et signal, da satellittsignaler ikke er begrenset av samme rekkevidde som f.eks. vanlige antennesignaler eller krever at du har permanente kabler nedgravd.

En DVB-S-mottaker kan brukes praktisk talt over hele verden, da satellittene er i bane rundt jorden, og dermed sikre et klart signal uansett hvor du er.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva