Flisekutter

Den mest optimale og presise måten å kutte fliser på er utvilsomt med en smart flisklipper. Du finner dem akkurat her, slik at du enkelt og presist kan forme flisene dine slik du ønsker.

Filtrer
Sortering

Se mer om Flisekutter

3 ting du bør tenke på når du kjøper en fliseskjærer

Det er flere ting du bør vurdere når du skal kjøpe en ny fliseskjærer, slik at du er sikker på å få den rette fliskutteren som passer dine behov.

Vi gir derfor nedenfor en rekke betraktninger du kan gjøre, slik at du har bedre mulighet til å vurdere hvilken fliseskjærer som er den rette for deg.

#1 – Hva skal du bruke fliseskjæreren til?

Det finnes mange forskjellige flisekuttere på markedet som hver kan gjøre noe litt forskjellig, og det kan derfor være lurt å vurdere hva du skal bruke flisekutteren til.

Det kan være at man må legge fliser eller fliser på badet, der flisene ikke er spesielt tykke, derfor kan det være lurt å bruke en flisklipper for hånd, da en kraftigere modell kan skade det tynne. fliser og fliser.

Skal du derimot legge hagefliser, så er disse ofte mye tykkere og i et hardere materiale som f.eks. stein eller granitt hvor du trenger en elektrisk fliseskjærer som kan komme gjennom de tykkere flisene.

Det kan også være at du ønsker en flisklipper som er veldig mobil, da du ofte trenger den på forskjellige steder.

I så fall kan det være en fordel å ha med seg en lett manuell flisklipper, da man verken trenger strømtilkobling eller må sette opp en tung maskin for å gjøre jobben.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilke oppgaver du skal bruke fliseskjæreren til, slik at du er sikker på å kunne finne den modellen som passer deg best.

#2 – Hvilken type fliseskjærer passer deg best?

Du kan finne flere forskjellige typer flisekuttere og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer dine behov.

Den manuelle flisekutteren er generelt en veldig enkel maskin å bruke, da du ikke trenger å koble den til en strømkontakt eller sette opp et stort maskineri for å komme til å kutte fliser.

Den manuelle flisekutteren er god til fliser og klinker som skal skjæres med fine og rette linjer, men den er ikke så god til spesielle småkutt, hvor det potensielt kan ta for mye av gangen.

I tillegg er den manuelle fliseskjæreren heller ikke en god stil å skjære stein med, da den fungerer gjennom manuell håndkraft og ikke en sterk motor bak.

Skal du skjære mye fliser og steiner kan det være lurt å skaffe seg en fliskutter som har innebygget vannkjølesystem, da bladet på kutteren fort kan bli veldig varmt hvis det brukes mye .

Hvis den ikke kjøles ned eller får ta pauser, kan dette potensielt ødelegge bladet og stoppe arbeidet helt, eller det kan føre til at steinen du skjærer til å knekke.

Med en fliskutter med vannkjøling, skylles bladet og steinen i vann når du skjærer steinen, noe som bidrar til å kjøle ned både stein og blad.

Det finnes to typer vannkjølte fliskuttere, hvor noen modeller har innebygget vanntank som må fylles kontinuerlig, mens andre må kobles til vannforsyningen for å få vann.

Det er derfor viktig for deg å vurdere hvilken type fliskutter som passer best for dine behov, slik at du kan få mest mulig ut av verktøyet ditt .

#3 - Elektrisk eller manuell fliseskjærer?

En annen ting du bør vurdere for å få det beste ut av fliseskjæreren din er om det skal være en elektrisk eller manuell flisklipper, da det kan ha stor innvirkning på opplevelsen din.

Generelt er den manuelle fliseskjæreren mye mer mobil å bære rundt på, så hvis du ofte må bruke den andre steder i hjemmet, kan det være lurt å ha en manuell flisklipper.

I tillegg slipper du å bruke strøm heller, noe som også gjør det enkelt å bære rundt, siden du ikke trenger å bekymre deg for strømforsyningen

Problemet med en manuell flisekutter er at du er begrenset i oppgavene du kan løse, siden den manuelle kutteren kun kan brukes til materialer som ikke er så harde, som f.eks. glass, keramikk og lignende.

Skal du jobbe i stein eller utefliser, så er det ikke nok med den manuelle fliskutteren.

Det er imidlertid her den elektriske fliseskjæreren kommer inn i bildet, da dette er en veldig fleksibel modell.

Den elektriske flisekutteren kommer i mange former og størrelser, så du har muligheten til å få en i en størrelse som passer dine oppgaver.

I tillegg kan du håndtere alle typer fliser og klinker her, da du nå har en kraftig motor og blad som kan skjære gjennom de aller fleste materialer du kan komme over.

Skal du gjøre mye skjærearbeid, kan også noen elektriske flisklippere med vannkjøling brukes for å sikre at både bladet og steinen ikke overopphetes under kappingen.

Ulempen med den elektriske fliskutteren er at de ofte er litt større og klønete enn den manuelle og generelt må du bruke mer tid på å sette dem opp før bruk.

I tillegg må du også sørge for at du har tilgang på strøm og har kabler som er lange nok til at du når strømforsyningen.

Det kan derfor være viktig for deg å vurdere hvilken type fliskutter som passer deg best, slik at du kan få mest mulig ut av verktøyet ditt.

Fordeler med å bruke en flisekutter

Det er flere fordeler med å bruke en fliskutter når du arbeider med fliser og klinker.

Med en fliseskjærer er du sikker på å kunne få gode og rene kutt i flisene og klinkene dine, der det ellers kan være vanskelig.

Stein, keramikk og glass kan være vanskelige materialer å jobbe med, da de kan være mer skjøre enn du tror, og det er derfor viktig at du har verktøyene i orden når du arbeider med dem.

På den måten kan du være sikrere på å kunne få de riktige kuttene du ønsker.

I tillegg er fliskutteren veldig enkel å bruke, så snart den er satt opp og i gang er det veldig enkelt å bare mate flisene inn i maskineriet, hvor den så skjærer løs.

Noen typer fliskutter krever litt ekstra oppstillingsarbeid enn andre, men generelt handler det mye om å brette ut fliskutteren og få den koblet til strøm og vann, dersom den bruker disse.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva