LED-pærer

Stort utvalg av LED-pærer. LED-pærer har utrolig lang levetid. En LED-pære varer 15 ganger så lenge som en glødepære. LED-pæren har et lavt energiforbruk.

Se mer om LED-pærer

\r\nStort utvalg av LED-pærer

Her hos avXperten har vi et enormt utvalg av LED-lys . Du finner alle de populære størrelsene samt ekstremt moderne pærer til Smarthusløsninger og lignende.

Vi har blant annet følgende ulike pæretyper representert i butikken:

Uansett hvilken type pære du er ute etter, kan du være helt sikker på at vi har den i høyeste kvalitet.

Kvalitet er ekstremt viktig for oss, og vi streber alltid etter å ha de beste produktene til de beste prisene, noe som også gjelder LED-pærer.

Hvis du har spørsmål om våre LED-pærer, ikke nøl med å ringe oss på 94 80 01 84 . Foretrekker du å få hjelp via e-post kan dette også enkelt gjøres. Hvis aktuelt, må du sende en e-post til kundeservice@avxperten.no

LED gir effektivt lys

Lys er ekstremt viktig for at vi mennesker skal føle oss vel. Går vi rundt i for mye mørke, risikerer vi å bli lettere deprimerte. Derfor er det også viktig med godt, kraftig lys hjemme eller på jobb. Den vil kunne berike deg med energi, og spesielt i de mørke vintermånedene er kunstig lys viktig.

Og det er akkurat godt, kraftig lys som LED-pærer kan levere. Å kunne gi godt lys er imidlertid langt fra den eneste styrken til LED-pærer. I avsnittet nedenfor fremhever vi en rekke ekstra fordeler med LED-pærer.

Fordeler med LED-pærer

En av de store fordelene med LED-pærer er at pærer av denne typen er ekstremt energieffektive. Sammenlignet med en vanlig sparepære, bruker en LED-lyspære omtrent 25 % mindre strøm.

Når det gjelder forventet levetid, leverer også LED-pæren varene. Slike pærer har en forventet levetid på mellom 10 og 25 år, mens den gjennomsnittlige sparepæren typisk varer mellom seks og 10 år.

I tillegg har LED-pæren også den fordelen at den slår seg på umiddelbart. Du har sikkert opplevd pærer som bare trenger å varmes opp før de virkelig skinner gjennom. Dette er ikke tilfelle med LED-pærer. De lyser kraftig så snart du slår på bryteren.

Videre er det verdt å nevne at mange LED-pærer er justerbare med tanke på lysstyrke, noe som kan være veldig nyttig i mange rom.

Sist men ikke minst er en styrke med LED-pærer at de er slitesterke, noe som gjør at de enkelt kan brukes utendørs. På denne måten skiller de seg også fra sparepærer på dette området. Sparepærer er ganske følsomme for temperatursvingninger, og derfor går de vanligvis veldig raskt i stykker, selv om de brukes utendørs.

Se etter Ra-verdien når du velger LED-pærer

Dessverre er en LED-pære ikke bare en LED-pære. Hvis du blir altfor prisbevisst og kjøper den billigste LED-pæren du muligens kan finne, vil du sannsynligvis ende opp med en ganske dårlig pære.

Hos avXperten har vi fokus på både pris og kvalitet. Det betyr at produktene våre er rimelige, men aldri så mye at vi går på akkord med kvaliteten.

Hvis du vil øke sjansen for at LED-pæren du kjøper er av en viss kvalitet, må du holde øye med Ra-verdien, som står for fargegjengivelse. Jo høyere Ra-verdi, jo bedre lyskvalitet får du. En LED-pære bør ha en minimum Ra-verdi på 80.

Se i tillegg etter fargetemperaturen og Lumen

I tillegg til Ra-verdien er det lurt å se på fargetemperaturen og lumenforholdene. Fargetemperaturen er sannsynligvis gitt som Kelvin-verdien. I Nord-Europa har standarden nesten alltid vært 2700 Kelvin, mens den i Sør-Europa typisk har vært rundt 3000 Kelvin.

Ønsker du en LED-pære som leverer det du forbinder med et vanlig lys, bør du derfor kjøpe en pære med en fargetemperatur på 2700 Kelvin.

Det siste aspektet du må ta hensyn til er som sagt Lumen. Lumen kan sies å være erstatningen for Watt.

Er du på jakt etter en LED-pære som tilsvarer 60 Watt, må du kjøpe en pære med cirka 800 Lumen. Hos avXperten prøver vi så langt det er mulig å angi både Watt og Lumens for å hjelpe deg som forbruker mest mulig.

Ingen pæretype varer lenger enn LED-pærer

LED-pærer er de pærene som har lengst levetid. Du trenger derfor ikke bekymre deg for å bytte pærer eller spotlights snart hvis du investerer i LED-pærer til hjemmet.

De pærene som tradisjonelt sett har kortest levetid er gløde- og halogenpærer, som sjelden varer mye lenger enn tre år. En sparepære klarer seg vanligvis litt bedre med en gjennomsnittlig levetid på mellom fem og 10 år.

Lysrør har nesten like lang levetid som LED-pærer, men må se seg slått på målstreken. Levetiden på lysrør er vanligvis 10-20, mens levetiden til LED-pærer, som tidligere nevnt, er 10-25 år.

LED-pærer er alltid en god investering

Jo før du bytter ut de nåværende pærene dine med LED-pærer, desto større tjeneste gjør du selv. LED-pærer er ekstremt energieffektive, derfor vil du alltid tjene penger i det lange løp på å installere LED-pærer i hele hjemmet.

Hvor stor en potensiell besparelse er, avhenger av hvilke pærer du har akkurat nå. Har du gløde- og halogenpærer blir besparelsen ekstremt stor. I så fall vil det langt fra være umulig å oppnå en besparelse på hele 85 %. Du kan kombinere bruken av LED-pærer med andre strømsparende løsninger som for eksempel en strømsparelist . Denne skinnen sørger for at enhetene dine ikke bruker standby-strøm, og kan sammen med erstatning for LED-pærer gi store besparelser på din totale strømregning.

Er LED-pærer dyrere enn andre pærer?

Vi har allerede vært inne på de mange fordelene forbundet med LED-pærer. Med det i bakhodet ser man også for seg at LED-pærer er betydelig dyrere enn alternativene.

LED-pærer er typisk litt dyrere enn andre pærer, men merprisen betales alltid raskt ned på grunn av de mange forskjellige fordelene som LED-pærer har.

Spesielt pærenes energieffektivitet gjør at det alltid er verdt å betale litt ekstra for å få en LED-pære fremfor en annen type pære.

I tillegg er levetiden på LED-pærer også ganske lang, noe som gjør at du slipper ganske mange utgifter til å bytte pærer.

En bekymring du utvilsomt vil ha om du i stedet går for en rimeligere løsning og investerer i gløde- og halogenpærer.

Derfor er LED-pærer egnet for alle typer rom

LED-pærer er perfekte for å lyse opp alt fra soverom og stue til kjøkken og kontorer, noe som er ganske imponerende da behovet for lys typisk er forskjellig fra rom til rom.

Grunnen til at LED-pærer er den perfekte lyskilden i alle rom, er å finne i LED-pærens fleksibilitet. Mange LED-pærer lar forbrukeren justere lysstyrken. På denne måten kan du enkelt finne den lysbalansen som er perfekt for et gitt rom. Merk at ikke alle LED-pærer har denne verdifulle funksjonaliteten.

Er du i tvil om LED-pæren(e) du har funnet i butikken vår kan justeres i lysstyrke, ikke nøl med å kontakte oss på 94 80 01 84 .

LED-pærer for utendørsbelysning

Mangler du kvalitetspærer til utebelysning, bør du velge LED-pærer på grunn av deres hardførhet. LED-pærer er på ingen måte skjøre og overlever temperatursvingninger uten problemer, noe som ikke er tilfellet for mange av alternativene.

Som tidligere nevnt er LED-pærer ekstremt fleksible, derfor vil du uten problemer kunne sørge for at de leverer den mengden lys du ønsker.

Pærene kan derfor brukes til å sette en spesiell stemning. Har du en koselig hage med fine planter og sånt, vil nok et dempet lys være skikkelig vakkert, og det vil LED-pærer kunne gi.

Har du derimot et område du ønsker å lyse kraftig opp, vil LED-pærer også enkelt klare denne oppgaven for deg.

Hvordan fungerer en LED-pære?

LED står for Light Emitting Diode. Som alle andre dioder er en LED en halvleder. En halvleder er et spesielt materiale hvor den ene siden er negativt ladet mens den andre er positivt ladet. Med andre ord har den ene siden et overskudd av elektroner, mens den andre siden har hull som de ekstra elektronene faller ned i.

I en LED er halvlederen for det meste laget av galliumarsenid. Dette spesielle materialet frigjør partikler som kalles fotoner (lys!) når elektronene faller ned i et hull.

Når du bruker strøm til en LED, beveger elektronene seg og faller ned i hullene, noe som resulterer i lys.

Det finnes LED-lys i alle farger

I begynnelsen var de fleste LED-lysene røde, og det er det en helt spesiell grunn til. Hvis du vil forstå årsaken, må du vite at jo lettere elektronene faller ned i hullene, jo lavere er frekvensen.

Rødt lys har den laveste frekvensen av alt synlig lys, og er derfor den fargen som lettest kan lages med LED-lys.

I dag er produsentene ekstremt skarpe og kan enkelt lage lys i ønsket farge. De aller fleste foretrekker hvitt lys, og hvordan man lager den typen LED-lys er nesten et kapittel for seg selv.

I virkeligheten er hvitt lys fra en LED-pære alle regnbuens farger akkurat som lyset fra solen. Vi mennesker registrerer imidlertid ikke alle nyansene, men ser i stedet bare summen av blandingen, og denne summen er derfor det vi beskriver som hvitt lys.

Historien til LED

LED som sådan er ikke en ny oppfinnelse. De første LED-lysene går mange år tilbake.

Forskningen bak LED-lyskilder tok virkelig fart på 1960-tallet, noe som merkelig nok skyldtes en enhet som de færreste forbinder med lys, nemlig en fjernkontroll.

De aller første fjernkontrollene brukte lydsignalet med frekvenser som var utenfor vårt hørselsområde. Det fungerte ganske bra på mange områder. I hvert fall for oss mennesker. For husdyr var historien annerledes. Hunder hadde for eksempel ingen problemer med å høre lydene, og ble derfor sterkt forstyrret og irritert av lydene.

Man måtte derfor finne et alternativ, og dette målet satte fart i utviklingen av LED-lys. Mange av de påfølgende fjernkontrollene var med infrarøde dioder.

I begynnelsen var lyset fra diodene ikke synlig for det menneskelige øyet. Å skape synlig LED-lys er altså noe som har blitt jobbet med og foredlet siden, og i dag har vi kommet virkelig, virkelig langt. Derfor kan en moderne LED-pære levere et helt sublimt synlig lys, noe som er avgjørende for at denne typen pærer er best på markedet.

Flere spørsmål angående våre LED-pærer?

Hvis du har ytterligere spørsmål angående våre LED-pærer, ikke nøl med å ringe oss på 94 80 01 84 . Foretrekker du å motta råd via e-postkorrespondanse, kan dette også enkelt gjøres. Hvis aktuelt, må du sende en e-post til kundeservice@avxperten.no .

Vi har skrevet produktbeskrivelser for alle våre LED-pærer, så det er mulig du kan finne informasjonen du leter etter i noen av disse beskrivelsene.

Finn også et stort utvalg av smarthuspærer fra Philips Hue i vårt store sortiment

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva