Hoverboard

Hoverboards er veldig populære blant unge. Denver Hoverboard er utstyrt med avansert gyroteknikk, som sørger for at Hoverboardet alltid balanserer helt av seg selv.

Filtrer
Sortering

Se mer om Hoverboard

Segboard og segboard gokart

Enten du har prøvd deg på det populære segway-konseptet, eller du er helt fersk på feltet, vil du garantert bli imponert over vårt store og varierte utvalg av segboards.

Du kjenner kanskje også segboards under navnene airboard og hooverboard. Segboards er produktet for deg som ønsker å bringe moro og fart inn i hverdagen.

Disse brettene er basert på samme teknologi som de større segwayene, men de er små og hendige nok til at du kan ta dem med deg på farten og oppbevare dem hjemme.

Du kan si at segboards er den nye og oppdaterte modellen av det klassiske skateboardet eller waveboardet.

Med en rekke supersmarte produkter av ulike slag på markedet, må de siste tiltakene innen brett gjøre mye for å hamle opp med den raskt voksende teknologien.

Her har segboardet imidlertid ingen problemer med å følge med. Alle segboards er utstyrt med en vedvarende motor som driver brettet fremover.

Hva er et segboard?

Et segboard kan best beskrives som en kombinasjon av en segway og et skateboard. Du styrer segboardet her ved å plassere kroppsvekten i den retningen du vil at segboardet skal reise.

I motsetning til en segway, har et segboard kun selve brettet du står på, mens en segway har et håndtak som du kan holde på hvis balansen ikke er helt riktig. Et segboard stiller derfor litt større krav til balansen din enn en segway gjør.

Slik fungerer et segboard

Det er faktisk mye lettere å styre et segboard enn du kanskje tror. Alle segboards er utstyrt med en vedvarende motor som driver brettet fremover.

For å aktivere motoren må du bare lene deg litt fremover, fordi du bruker kroppsvekten til å kontrollere segboardet ditt. Så hvis du lener deg bakover eller bare mer vertikalt, reduseres segboardets fremdrift eller du bremser helt.

VIDEO START-59-VIDEO STOP

Alle våre brett her på AvXperten er utstyrt med gyrostabilisator, så de er derfor utrolig enkle å bruke. Dette gjør våre segboards egnet for både lek og moro, men også som ekte transport fra a til b.

Teknologien bak segboards

Alle segboards har batteridrevne motorer. Ofte er batteriene litiumdrevne. I forhold til størrelsen på brettene er disse motorene relativt kraftige. De aller fleste segboards i vårt utvalg kan derfor nå en toppfart på 15 km/t.

Innebygd i de fleste segboards er en avansert stabiliseringsteknologi som gjør dem mye tryggere å bruke enn brett uten denne teknologien. Gyroteknikken er et relativt nytt initiativ innenfor denne sjangeren.

Teknologien her gjør at et hoverboard alltid vil holde seg oppreist og balansere seg mens det brukes. Det er derfor ingen fare for at brettet velter hvis du lener deg for langt fremover.

I tillegg er den klassiske segboard-modellen designet med to fotstativer som balanserer hverandre. Dette betyr at det er veldig vanskelig å miste balansen og falle av.

Hvis du er ytterligere bekymret for sikkerheten, kan vi forsikre deg om at alle våre produkter, inkludert segboards, er både CE- og RoHS-merket.

Batteri for hoverboard

Du trenger ikke å bekymre deg for å bytte batterier på segboardet ditt - selv ikke om du kjører segboard gokart . Batteriet er innebygd, så det er bare å lade det etter at du har kjørt hoverboard.

Det kan godt være en liten forskjell i kapasiteten til batteriene i de enkelte segboards. De fleste har imidlertid en kapasitet på 4000 mAh, som i utgangspunktet er nok til at du kan kjøre 15 km. på en enkelt lading.

Batteriet i din segboard gokart tar mellom tre og fire timer å være fulladet. Etter det er det ytterligere 15 km. på den før du lader den igjen. Forvent imidlertid opptil fire timer, så du er sikker på at batteriet er fulladet.

Lovverk for segboards

Lovverket rundt segboards har endret seg betydelig siden de første segboardene kom på det danske markedet. Den gang fikk man bare kjøre segboard på privat grunn. I dag er lovverket helt annerledes, så du kan bruke ditt segboard mye mer.

I lovgivningen kalles segboards for selvbalanserende kjøretøy. Her sier lovverket at de er tillatt i trafikken, men at de ikke må kjøre mer enn 20 km/t med motorkraft alene Hvis segboardet ditt kan kjøre mer enn 20 km/t, er det ikke tillatt i trafikken.

Segboardet ditt må ikke veie mer enn 25 kg, være 1,2 meter langt, 70 cm bredt – og da må det være CE-godkjent.

For at du skal kunne kjøre segboardet ditt i trafikken, må det ha lys på – 24 timer i døgnet. Segboardlyset ditt må enten være hvitt eller gult foran, og ha rødt baklys. Lyset skal være synlig minst 300 meter unna. Dersom ditt segboard ikke har faste lys, må disse også henges på klærne.

Når du kjører på segboard i trafikken, må du følge sykkelreglene. Det betyr at du må sykle på sykkelveien der det er en. Dette betyr også at du kun får kjøre på steder hvor det er fartsgrenser på inntil 50 km/t. Du må derfor ikke kjøre segboard på landevei.

Hvis du sykler ulovlig på segboardet ditt – det vil si for eksempel på fortauet i stedet for på sykkelveien, risikerer du å bli personlig ansvarlig for ulykker. Her kan du risikere at forsikringen din ikke dekker deg dersom du kjører ulovlig på segboardet ditt.

Så fort kan segboards gå

I følge dansk lovgivning må et segboard kjøre i opptil 20 km/t dersom det skal være lovlig å bruke det i trafikken. Hvis den kan kjøre over 20 km/t, kan den kun brukes på privat grunn.

De fleste segboards kan dermed kjøre opp til 20 km/t, men de aller fleste segboards kjører rundt 15 km/t. Det betyr at du i utgangspunktet ikke trenger å bekymre deg for om ditt segboard har en hastighet som setter deg i en gråsone i forhold til lovverket.

Modell

Hastighet opp til

Denver HBO-6520

15 km/t

Denver DBO-6530

15 km/t

Denver DBO-6550

15 km/t

Denver HBO-6610

14 km/t

Denver HBO-6750

15 km/t

Her på avXperten har vi selv testet segboards, se vår informative og underholdende testvideo nedenfor.

VIDEO START-164-VIDEO STOP

Pris og kvalitet - det koster segboards

Du kan enkelt komme opp i en pris på 2500 - 3000 DKK for et hoverboard, men det er det faktisk ingen grunn til når du kan få tilsvarende segboard for godt under 2000 DKK - selv om du også trenger en segboard gokart.

Siden segboards kom ut har det vært mange flere produsenter av segboards, noe som har gjort dem mye rimeligere. Du kan derfor finne segboards i dag til 1500-1600 kr, som har samme hastighet eller kapasitet som de du betaler nesten dobbelt så mye for.

Nettopp denne prisutviklingen har gjort at segboards har blitt et alternativ for langt flere barn, som dermed kan dra nytte av segboardets muligheter – inkludert å legge til en gokart.

Segboards er ikke en segway

Grunnteknologien er den samme, men et segboard er ikke det samme som en segway. Med segway har du en stang og et styre som du kan holde deg i når du sykler.

Det er nettopp stang og styre som er forskjellen, da segboardet kun har selve brettet, som du står på. Her har du ikke rattet å holde i når du skal holde balansen. Barn synes derfor ikke overraskende at det er mye lettere å kjøre segboard enn voksne.

Segboardet stiller derfor litt større krav til balansen din, da du må finne den uten å ha noe å holde i. Det kan derfor være litt av en øvelse når du bare skal finne balansen på segboardet.

Utviklingen av segboards har imidlertid gjort at stabiliserende teknologier er lagt til slik at du lettere kan holde balansen. Så du trenger ikke å frykte å falle på rumpa når du står opp på et segboard.

Segboards i fremtiden

Det har allerede skjedd mye med segboards/hoverboards siden de første kom ut. Det har allerede vært fart over feltet i forhold til teknologien i segboards – men også på prissiden, slik at de nå kan brukes av langt flere enn tidligere.

Lovverket er også endret, slik at man i dag kan bruke segboards i trafikken. Vi har derfor ikke sett bruken og spredningen av segboards toppe enda – langt ifra. Populariteten fortsetter å øke jevnt og trutt ettersom flere og flere mennesker oppdager segboards og har råd til dem.

Her må man ikke undervurdere hva lovendringen har gjort for spredningen av segboard, da lovliggjøringen av bruk av segboard på sykkelveier gjør det mulig å bruke segboardet sitt til mer enn bare moro. Du kan bruke den som et billig transportmiddel.

Segboards for barn

Vi har nå allerede slått fast at segboards på ingen måte er farlige. Som alle andre leker og elektronisk utstyr må de selvfølgelig brukes med varsomhet og grunn.

Hvis du er en voksen bruker, kommer nok dette som en selvfølge. Hvis du er forelder, er det viktig at du snakker med barnet ditt om hvordan du bruker et segboard.

Her er det lurt om du har tilsyn med barnet ditt når barnet kjører segboard. I hvert fall inntil barnet når en alder og erfaring med segboardet som gjør at konstant tilsyn ikke lenger er nødvendig.

Et segboard for barn er en flott underholdende dings som de utvilsomt vil ha mye glede av. Det er imidlertid ikke et helt ufarlig kjøretøy, så husk forholdsreglene.

Det svenske säkerhetsrådet anbefaler at du alltid bruker hjelm når du kjører segboard. Rådet anbefaler også at barn under 15 år ikke får kjøre i trafikken eller i leke- og friområder.

Segboards for voksne

De samme reglene gjelder når det gjelder bruk av segboards av voksne. Det er imidlertid bare én ting du må ta hensyn til hvis du kjører segboard som voksen.

Segboards har en maks belastning, som du nok må huske på om du skal kjøre segboard som voksen. Maksimal belastning er vanligvis mellom 100 og 120 kg.

Segboard gokart

Segboardet ditt har flere funksjoner. Noe av det mest populære er at du også kan bruke segboardet ditt som gokart. En segboard gokart er der du monterer en kart på segboardet ditt slik at du kan sette deg ned og kjøre.

Segboardet kan dermed bli et sterkt alternativ til mooncars, gokart og lignende, da motoren i en segboard gokart gjør at barna kan kjøre av gårde i opptil 15 km/t.

Setet - det vil si selve karten, er montert på segboardet, som deretter forvandles til en segboard gokart. Her bruker du håndtakene til å styre både hastighet og retning, så den fungerer på mange måter som en mooncar, hvor du styrer ved å trekke og dytte i stengene.

Velger du en Denver KAR-1550 kart, kan du ha en segboard gokart, uansett om hoverboardet ditt har en størrelse på 6,5 eller 10 tommer, da karten passer alle størrelser mellom de to.

Størrelsen er størrelsen på segboardets hjul. Hovedregelen her er at jo større hjul som hoverboardet ditt har, jo bedre veigrep har det. Velger du segboard med 10-tommers hjul kan du også kjøre terreng og i ujevnt terreng.

Gokarten har en lett ramme slik at du ikke legger mye ekstra vekt på segboardet ditt. Imidlertid er den maksimale belastningen for din segboard gokart den samme som den er for din segboard.

Sikkerhetsgodkjenning av segboards og segboard gokarts

Når du kjøper segboard eller segboard gokart må du være oppmerksom på om den aktuelle modellen er sikkerhetsgodkjent. Her må du først og fremst se om din segboard gokart er CE- og RoHS-merket.

Selvfølgelig er sikkerhet en utrolig viktig parameter når det kommer til transport på segboards. Da de kom ut for noen år siden, var det mye snakk om at de umulig kunne være trygge å ri.

I tillegg til at brettet i dag er sikret mot å tippe fremover, har det opp gjennom årene også vært noen uheldige tilfeller hvor segboard har tatt fyr på grunn av overoppheting enten under lading eller under selve turen.

De uheldige tilfellene skjedde spesielt i forbindelse med kjøring i bratte bakker. Dette skyldes sikkert at det er solgt for billige segboards med manglende temperaturbeskyttelse.

Hos oss finner du segboards i ulike varianter og prisklasser. Du finner derfor garantert et segboard som passer akkurat dine krav.

Selv om det er variasjon i priser og kvalitet på segboardene som vi tilbyr, er de alle CE- og RoHS-merket, noe som betyr at de er sertifisert som følge av grundig testing.

Du kan derfor være 100% sikker på at segboardene du finner her hos oss er helt sikre og av god kvalitet. Vi verdsetter høy sikkerhet når det gjelder transportmidler – og det gjelder selvsagt også her.

Tilbehør til segboards

Segboards har gjennomgått en enorm utvikling på få år, slik at de i dag kan komme med både speedometer, bluetooth-høyttaler og ulike lysfunksjoner.Det er ingen tegn til at den utviklingen stopper opp – tvert imot.

Det mest populære tilbehøret til segboards er en segboard gokart, hvor du forvandler hoverboardet ditt til en gokart med en enkelt ramme. Med et segboard gokartsett fra for eksempel Denver kan du forvandle segboardet ditt til en gokart.

Med et monteringssett monterer du sete til segboard , samt et ekstra hjul, slik at du for noen hundre kroner kan få funksjonen til både segboard og gokart.

Rammen til Segboard gokarten er konstruert i metall, slik at du får en sterk ramme som gir god stabilitet når du suser av gårde over bakken.

Ingen strøm, ingen tur på segboardet ditt. Skulle du være så uheldig å miste laderen til ditt segboard, kan du også finne ekstra ladere blant tilbehøret til segboards. Med vår dag-til-dag frakt er du raskt tilbake på veien dersom du skulle få problemer.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva