Kabelsamler

Nedenfor finner du utvalget innen Kabelsamler.

Filter
Sortering


Kabel sleeve (cable eater) 10 meter
 1 Anmeldelse
Kabel sleeve (cable eater) 10 meter
Kabel sleeve (cable eater) 10 meter
 1 Anmeldelse

For rør med diameter 8 - 60 mm
Gjennomsiktig design

     Les mer      På lager

Kabelsamler - Hold kablene i orden

På denne siden finner du vårt utvalg av kabelsamlere, som kan hjelpe deg med å holde orden på kablene fra dine elektriske apparater eller på skrivebordet.

Er du lei av at kablene fra for eksempel datamaskin, skjerm og skriver roter til skrivebordet, vikler deg inn i hverandre eller bare er for synlige, så kan en kabelsamler være løsningen for å ta kontroll over kabelrotet.

Uansett størrelsen på kablene dine, om det er tynne og korte kabler til for eksempel smarttelefoner, eller tykke og lengre kabler til datamaskiner etc., er det mulig å finne kabelsamlere til formålet.

Er du i tvil om hva en kabelsamler kan gjøre for deg eller hvilken kabelsamler du bør velge, kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon.

7 ting du trenger å vite når du leter etter kabelenheter

Kabelsamlere finnes i flere modeller, størrelser og lengder, og kan brukes til nesten alle typer kabler.

Nedenfor har vi samlet litt informasjon som kan hjelpe deg med å finne riktig kabelmontasje for dine behov.

#1 - Flerbruks kabelbunter

Hovedformålet med en kabelsamler er å holde kabler sammen slik at de ikke ligger på alle ledere og kanter på gulvet eller nedover veggen, for eksempel bak fjernsynet eller datamaskinen.

Du kjenner sikkert til situasjonen der du faktisk tok deg tid til å rulle opp smarttelefonens ladekabel pent før du puttet den i en liten lomme i vesken, men likevel ser det ut som en stor knute når du tar den opp igjen, og du trenger tid til å løse det opp.

En kabelbunt designet for små, tynne kabler kan hjelpe deg med å holde kabelen på plass etter at du har brettet den sammen, og unngår det irriterende rotet med kabler som bare blir verre når du har flere kabler.

Kabelsamlere kan imidlertid også brukes til større kabler og på mer permanente steder, for eksempel bak fjernsynet.

Har du en vegghengt TV, som det er både strømkabler, spillkonsollkabler og HDMI-kabler til, kan det fort se rotete ut når disse kablene henger og dingler fra veggen på kryss og tvers.

Her vil en kabelsamler kunne gjøre utseendet renere, ved å samle alle kabler i en holder, og eventuelt en kabelsamler i samme farge som veggen, slik at den ble mer diskret enn for eksempel svarte kabler ned en hvit vegg.

Kabelbunter kan dermed brukes til en lang rekke formål, enten det handler om å få noe til å se penere ut, eller det er av mer praktiske årsaker.

#2 - Kabelbunter i ulike design

Kabelsamlere finnes i mange forskjellige utførelser, noen er spiralformede og holder ledningene på plass inne i spiralen, andre er laget av plastnett som glider rundt kablene.

Fordelen med kabelsammenstillinger i spiralform er at de ofte kan brukes til flere forskjellige kabeltykkelser eller ulikt antall kabler.

Kabelsamlere i mesh eller flexmateriale er litt mer faste i størrelsen og kan ikke utvides like mye, men finnes også i forskjellige tykkelser.

Andre kabelsamlere er firkantede og delt inn i kanaler, slik at hver kabel ligger i hver sin kanal, noe som kan være en fordel dersom kablene utvikler varme eller ikke må forstyrre hverandres signaler.

De firkantede kabelsamlerne er ofte tyngre i bunnen, så de kan ligge flatt på gulvet, og vekten gjør at de ikke risikerer å vri seg eller vri seg bort fra gulvet.

Kabelmontasjer er også tilgjengelige i forskjellige farger som:

  • svart
  • grå
  • hvis
  • sølv/alu

#3 - Kabelmontering med verktøy

Noen kabelenheter kommer med et medfølgende verktøy som hjelper til med å få kablene lagt pent inn i kabelenheten.


Dette ses oftest i forbindelse med spiralkabelsammenstillinger, hvor det uten verktøy kan være ganske utfordrende å få kablene inn i kabelmontasjen samtidig som spiralen holdes åpen.

Verktøyet fungerer ved å føre kabelen inn i den flate enden og deretter føre både verktøyet og kablene gjennom spiralen.

På denne måten legges kablene enkelt og pent inn i kabelsamleren.

#4 - Kabelbunter i forskjellige lengder

Kabelsamlere finnes i mange forskjellige lengder, noen kabelsamlere finnes i lengder opp til 20 meter, og kan da tilpasses ved å kutte kabelsamleren til ønsket lengde.

Kabelsamlere finnes imidlertid også i lengder helt ned til 0,5 meter, som ofte brukes til smarttelefonkabler som ikke er så lange.

Spesielt de spiralformede kabelsamlere kan med fordel kjøpes lengre enn du trenger, og så klipp spiralen til den størrelsen du trenger, så kan du bruke resten til en annen gang når du bare trenger en liten bit kabelsamler.

Men andre modeller egner seg ikke like godt til avkortning, som eksempler kan nevnes kabelsamlere i nett eller flexwrap, som ofte lukkes med glidelås eller borrelås.

#5 - Kabelbunter i forskjellige tykkelser

Når du skal finne en kabelsamler er det viktig at du er klar over hvor tykke kabler, eller hvor mange kabler, den kan inneholde.

For å finne den optimale tykkelsen kan du mål den totale omkretsen av kabelen(e) som skal ligge i kabelsammenstillingen, og bruk denne omkretsen som utgangspunkt.

Sammenlignet med firkantede og mer fastmonterte kabelsamlere er det ofte antall ledninger som bestemmer tykkelsen på kabelsamleren, her er det ofte plass til 4 eller 6 kabler.

Spiralformede kabelsammenstillinger kan ofte brukes til forskjellige kablertykkelser og ulikt antall kabler, det vil si at samme kabelmontasje tåler både en omkrets på 15 mm og en omkrets på 25 mm.

Den maksimale totale omkretsen av kablene må imidlertid ikke overstige 25 mm. hvis kablene fortsatt må kunne ligge pent i kabelsamleren.

#6 - Buntebånd med borrelås

Noen kabelsamlere lukkes rundt kablene ved hjelp av borrelås.

Denne typen lukking sees oftest på flexwrap-kabelsammenstillinger, og den gir en liten grad av fleksibilitet i forhold til den totale omkretsen av kablene .

Her kan du først legge 2 litt tynnere kabler gjennom og deretter lukke kabelmontasjen tett slik at den kobles tett til kablene, eller du kan samle borrelåsen litt lenger ut hvis det er flere kabler, slik at det er plass til en eller to kabler til.

Samtidig sørger borrelåsen for at ingen av kablene kan snike seg ut av kabelsamleren, slik det noen ganger kan være med den spiralformede versjonen.

Kabelmontasjen kan både forkortes og forlenges, hvor man ved forkorting enkelt kutter til ønsket lengde, ved forlengelse kan man enkelt legge til en kabelmontasje til med borrelås.

#7 - Kabelorganisator med glidelås

En kabelsamler med glidelås er veldig enkel å montere, da du ganske enkelt plasserer kablene på kabelsamleren og glider den sammen rundt kablene.

Kabelsamlere med glidelås egner seg ofte bedre for litt tykkere kabler og tåler en total omkrets på opptil 50 mm.

Det er en enkel og ryddig løsning hvis du har mange mindre kabler som du skal samle eller få store kabler.

Denne modellen er ikke egnet for forkortning.

En kabelsamler er en uunnværlig hjelpende hånd på alle steder hvor mye elektronikk møtes. Det er som oftes rundt fjernsynet og ved kontorplassen at det oppstår virrvarr av ledninger. En kabelsamler gjør underverker når den samler sammen og holder orden på alle ledningene og virker preventivt mot kabelspaghetti. Her finner du en kabelsamler som holder styr på kablene dine, vi har forskjellige typer og farger av kabelsamlere.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva