Vannalarm
Med en vannalarm unngår du at gjenstandene dine ødelegges ved oversvømmelser og lignende.
Vanndeteksjon og advarsel
Alarm og melding til telefonen din
Vannlekkasjedetektor
Batteriindikator
Vannlekkasjedetektor
10 års levetid
Kan kobles til Tellur Smart Home-appen
Enkel å sette opp
Vannlekkasjedetektor
Kobler til ZigBee
Oppdag vannlekkasjer
Kobles til TUYA og ZigBee
Kompakt vandalalarm
75dB alarm
Vannalarm – Forhindr dyre vannskader
På denne siden finner du vårt utvalg av vannalarmer som kan varsle deg om vannlekkasjer slik at du kan forebygge dyre vannskader.
Vannvarslere blir mer og mer vanlig, også i private hjem, fordi de kan varsle deg raskt dersom vannstanden når et visst nivå, på den måten har du sjansen til å redde dyrebare arvestykker fra vannskader, samt stoppe lekkasjen.
Vannalarm kalles også blant annet:
- Fukt alarm
- Lekkasje alarm
- Vanndetektor
- Lekkasjedetektor
De mange forskjellige navnene viser at det finnes mange forskjellige modeller på markedet og vannalarmene finnes i nesten like mange prisklasser.
Vannalarmer er tilgjengelig for flere forskjellige formål, for eksempel:
- gi beskjed når kranen drypper for mye
- gi beskjed når toalettet spyler
- gi beskjed når vannrør lekker
De finnes også for montering på forskjellige steder og hvor noen er beregnet for montering på gulv, andre er beregnet for montering på vegg, på rør eller på kran.
Hvis du har blitt forvirret av de mange modellene og variantene, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon som kan hjelpe deg i søket etter den riktige vannalarmen for dine behov.
6 ting du trenger å vite når du leter etter en vannalarm
Dersom du ønsker å bli advart ved lekkasje eller flom i kjelleren, slik at du unngår en stor vannregning eller at dyrebart innhold blir ødelagt, så kan en vannalarm være noe for deg.
Her får du litt nyttig kunnskap som kan hjelpe deg i søket etter den riktige vannalarmen for ditt behov.
#1 - Type vannalarm
Det finnes mange typer vannalarmer og noen ligner mer på hverandre enn andre, men de er alle laget for å varsle, på en eller annen måte, når de oppdager et vannsøl.
Noen vannalarmer er utviklet for å gi alarm ved flom eller vann på gulvet, slik at det gis melding når vannet når et visst punkt.
Andre typer er ment å spore lekkasjer i rør, enten ved å måle temperatur- og fuktighetsutviklingen i et rom, eller ved lasermåling av fuktighet mellom rør og på gulvet.
Men det finnes også typer som er koblet til vannmåleren og har mulighet for å stenge vannet hvis for eksempel forbruket fortsetter i mer enn 30 minutter.
Det vanligste, som mange velger fordi hærverksalarmen ikke krever besøk av rørlegger, er vannalarmene som enkelt plasseres på gulvet og som varsler når alarmen oppdager vann på gulvet.
De minner litt om de runde brannvarslerne som mange har sittende i taket, men de kan også være firkantede og kan enkelt plasseres under en bokhylle eller bak en vaskemaskin .
#2 - WiFi Vannalarm og/eller lyd
Når du er på utkikk etter en vannalarm, blant de mange modellene og variantene, er det både mulighet for WiFi vannalarm og alarmer med kun lyd.
En WiFi-vannalarm fungerer litt på samme måte som for eksempel et alarmsystem eller Smart Home- elektronikk, og kan derfor betjenes med en app via din smarttelefon .
Det betyr at du ikke trenger å være hjemme for å høre hærverksalarmen, men vil få melding på telefonen om at det er oppdaget vann på gulvet, slik at du kan reagere raskt og stoppe skaden.
De fleste vannalarmer fungerer fortsatt først og fremst ved å lage en lyd når det er vannlekkasje, men noen kan også ha et SIM-kort installert eller koblet til ditt alarmsystem slik at du blir oppringt dersom alarmen går.
Har du allerede Smart Home-styring i hjemmet, kan du med fordel velge en vannalarm, da den eventuelt kan kobles til ditt eksisterende Smart Home-system.
Samtidig er det greit å få melding på telefonen hvis du er på ferie og det er vannlekkasje, slik at du raskt kan få tak i en nabo for å stenge av vannet til du er hjemme.
#3 - Følsomhet og måleområde
Vandalarmer har ulik følsomhet for når man skal gi alarm, for eksempel har en fuktalarm høyere følsomhet enn en vannalarm på gulvet, men vandalarmen på gulvet kan ha et annet måleområde.
For eksempel kan en vannalarm på gulvet ofte måle så lavt som 2 mm. i vannstand, og så snart denne høyden på vannet er nådd, gir den en alarm.
Noen vannmålere har litt høyere målehøyde, men gir også beskjed når høyden på vannet overstiger dette.
En fuktalarm gir alarm når den totale luftfuktigheten i rommet når et visst nivå, og dette krever større følsomhet.
Du kan derfor være spesielt oppmerksom på enten måleområdet eller målehøyden, samt følsomheten til en sensorstyrt fuktalarm.
#4 - Her kan du bruke en vannalarm
Du kan bruke en vannalarm flere steder i huset, for eksempel på vaskerommet ved vaskemaskinen, oppvaskmaskinen, bak kjøleskapet eller i kjelleren for å beskytte mot flom.
Vannalarmen kan spare deg for mye penger i forbindelse med vannlekkasje eller rett og slett ved vannsøl.
For eksempel kan et toalett som bare går litt hele tiden koste deg opptil 275 liter vann i døgnet, noe som tilsvarer opptil 7000 DKK i året, avhengig av prisen på vann og vannavløp i ditt område.
En dryppende kran som drypper litt hele tiden kan koste deg opptil 1500 DKK i året, avhengig av vannprisen.
En sikker vannlekkasje fra vannrør eller lignende kan løpe opp i flere tusen kroner, og dersom lekkasjen ikke oppdages i tide kan du risikere å måtte pusse opp store deler av rommet.
Derfor kan du i prinsippet bruke vandalalarmen hvor som helst i huset hvor det er vanninstallasjoner, enten de er synlige eller i veggen.
#5 - Vannalarmvolum
Volumet på vandalalarmsignalet kan variere fra modell til modell, men er vanligvis rundt 80-86 dB.
Skal du være sikker på å høre vannalarmen din, hvis den for eksempel er plassert i kjelleren, kan det være fordelaktig å velge en lydalarm med så høyt signal som mulig.
Du kan også velge en vannalarm som varsler deg via en app på telefonen din, så sjansen for at du hører alarmen er litt mindre.
#6 – Hvordan kan du ellers oppdage vannlekkasjer?
Du kan også sjekke selv om du har en vannlekkasje ved å skru av alle kranene og holde øye med vannmåleren.
Vannklokken kan ofte måle vannforbruk helt ned til 1 liter i timen og hvis vannklokken fortsatt går når alle kranene er skrudd av kan det tyde på at du har en vannlekkasje et sted i huset.
I så fall er det på tide å gå på jakt, for vannsøl eller lekkasje kan skjules mange andre steder enn en dryppende kran eller et rennende toalett, for eksempel:
- lekkasjer i installasjoner og sammenkoblinger
- lekkasje eller frostskadet utekran
- korroderte rør i gulv eller vegger
- og mye mer.