Vakuummaskiner
Varmforsegler for å forsegle fryseposer slik at maten i dem holdes fersk i lengre tid. Fjern luften fra en frysepose og varmforsegl den. Hold maten fersk.
To driftsmoduser for vått og tørt
Forleng ferskheten til maten din
Leveres med 15 deler inkludert beholder og lokk
Forlenger matens friskhet
Holder maten fersk lenger
Sugeeffekt 12 l/min.
Startsett med 7 deler
Beskytter maten mot bakterier og frost
Startsett med 7 deler
Beskytter maten mot bakterier og frost
Flere innstillinger
Beskytter maten mot bakterier og frost
Forleng ferskheten til matvarene dine
Suger mellom 0,75-0,80 bar
Helautomatisk
Beskytter maten mot bakterier og frost
Helautomatisk
Sugeeffekt : 12 l/m
Med 3 funksjoner
Beskytter maten mot bakterier og frost
Helautomatisk
Beskytter maten mot bakterier og frost
Bedre matoppbevaring med vakuummaskinen
Med en vakuummaskin kan du enten forsegle poser slik at luften ikke slipper ut eller forsegle poser slik at det ikke er luft i posen, noe som forlenger holdbarheten.
I tillegg til å forlenge holdbarheten er vakuummaskinen også perfekt for marinering av kjøtt og lignende.
Du kan vakuumpakke kjøttet i marinaden slik at smaken virkelig trenger inn i kjøttet og kan smakes når det er tilberedt.
Hos avXperten har vi et stort utvalg av bl.a. , , og .
5 gode grunner til å investere i en vakuummaskin
Støvsugeren har blitt et populært kjøkkenredskap de siste årene, ettersom folk har innsett hvor praktisk den er og hvor mye kvalitet den gir maten.
Lenger ned presenteres noen punkter om hvorfor du bør anskaffe deg en vakuummaskin.
#1 Forleng holdbarheten og kvaliteten med vakuummaskinen
Når du vakuumpakker forlenger det ikke bare holdbarheten, men det holder også kvaliteten mye lenger sammenlignet med fryseposer.
Grunnen til dette er at når vakuummaskinen suger all luft ut av vakuumposen, er det ikke oksygen igjen, som bakterier og mugg trenger for å leve.
Det er imidlertid der når du oppbevarer mat i fryseposer og lignende, derfor er det en sjanse for at det kan dannes bakterier og mugg.
Du kan for eksempel vakuumpakke disse matvarene for å forbedre holdbarheten og kvaliteten:
- Kaffebønner
- Diverse frukter til smoothies
- Ris, pasta, cornflakes og lignende.
- Urter
- Dehydrert frukt og nøtter
#2 Spar penger på kjøp med vakuummaskinen
Hvis du vil spare penger på kjøpene, er det lurt å kjøpe større når det er noe på tilbud du vet du kommer til å bruke.
Problemet med det er at det kanskje ikke alltid er plass til å oppbevare det eller at det blir dårlig før du skal bruke det.
Heldigvis kan disse problemene løses ved å vakuumpakke maten med vakuummaskinen.
Generelt kan vakuumpakket mat holde seg opptil 3-4 ganger lenger enn mat i fryseposer og lignende i fryseren.
Hakkekjøtt og kylling brukes i mange retter og selges også ofte i større kvanta, noe som er perfekt for vakuumpakking og lett å rive ut av fryseren ved behov.
#3 Få mer tid med familien med vakuummaskinen
Er det vanskelig å finne tid til familien og middagen etter en arbeidsdag, kan støvsugeren bidra til å kutte ned på koketiden på kjøkkenet.
Ved å vakuumpakke kjøtt og ferdiglagde grønnsaker i fryseren kan du raskt ta dem ut av fryseren og la dem tine før de skal brukes.
Da slipper du å koke dem igjen og kan tilbringe mer tid med familien uten å bekymre deg for kvaliteten.
Vakuumposene tåler både varme og kulde, så det er mange alternativer for hva du kan pakke.
På ekstra travle hverdager er det greit å vite at middag enkelt kan lages med det du har vakuumpakket i fryseren uten at det trenger å smake kjedelig.
#4 Lag de perfekte biffene med vakuummaskinen og sous vide
Har du både vakuummaskin og , så har du verktøyene til å lage den perfekte biff og bearnaisesaus.
Når du først har prøvd å lage hjemmelaget bearnaisesaus i sous vide, er det vanskelig å gå vekk fra det igjen, spesielt fordi det er så enkelt og deilig å lage.
I tillegg til bearnaisesausen kan du også tilberede deilige biffer i sous vide, slik at du får de perfekte biffene hver gang.
Med souskunnskap er det lettere å få de perfekte biffene, da kjøttet tilberedes på samme temperatur hele veien rundt.
#5 Forsegl matposer på nytt med vakuummaskinen
Unngå at sjetongene blir dårlige etter at posen er åpnet. Med vakuummaskinen kan du enkelt forsegle posen igjen slik at chipsen ikke mister sprøheten.
Med en vakuummaskin trenger du aldri å gå på akkord med dårlige chips og snacks, da du kan forsegle posene på nytt og opprettholde kvaliteten i lengre tid.
I tillegg til flisposer kan du selvsagt også bruke vakuummaskinen til å forsegle andre typer matposer for å opprettholde kvaliteten.
Det krever ikke mye tid eller arbeid å starte vakuummaskinen, så den er en god ting å ha på kjøkkenbordet for å forlenge holdbarheten og kvaliteten på maten.
Vanlige spørsmål om vakuummaskinen
Hva kan du bruke en vakuummaskin til?
En vakuummaskin brukes først og fremst til å vakuumpakke poser og lignende slik at det ikke blir luft i posene. Den kan også brukes til å forsegle matposer som chipsposer,
kaffebønneposer osv. For å opprettholde holdbarhet og smak.
Vakuummaskinen brukes best sammen med vakuumposer, hvor det er mulig å lagre mat i mye lengre tid når den er vakuumpakket.
Hvordan bruke en vakuummaskin?
- Start med å kutte vakuumposen etter lengden som skal brukes. Vennligst gi noen ekstra cm i hver ende.
- Løft lokket på vakuummaskinen og plasser den ene enden av posen på vakuummaskinen og lukk lokket godt igjen. Klikk på "Seal"-knappen for å forsegle enden.
- Etter ca. Etter 1 min trykkes "STOPP"-knappen for å stoppe forseglingen og posen har nå slutt.
- Legg den som du vil vakuumpakke i posen og plasser nå den åpne enden på forseglingen og trykk "VAC SEAL" for å suge luften ut av posen og forsegle den siste enden.
- Når all luften er sugd ut og forseglingen er fullført, trekkes posen ut og er nå klar til oppbevaring.
Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en vakuummaskin?
Det finnes mange forskjellige vakuummaskiner, så det kan være forvirrende å finne den rette for dine behov. Det er viktig at du finner den vakuummaskinen som passer dine behov med tanke på størrelse, sugekraft, sugehastigheter og om det følger med vakuumslange om ønskelig.
Hvilke matvarer må ikke vakuumpakkes?
- Rå sopp - Råtner raskere i vakuumposer på grunn av dens naturlige modning.
- Rå løk og hvitløk - Løken kan danne gasser i vakuumposen.
- Myke oster (blåmuggost, brie, ricotta og kremost)
- Nykokte grønnsaker – La dem dampe av før de pakkes i vakuumposen.
- Hele epler - Det anbefales å kutte dem i skiver, for bedre holdbarhet.