Scanner

Her finner du utvalget innen Scanner.

Filter
Sortering


Stort utvalg av skannere - Perfekt for hjem og kontor

Hvis du jobber mye med dokumenter eller bilder som du gjerne vil ha overført til digitalt format, så er en skikkelig skanner et uvurderlig verktøy å ha til rådighet.

Det kan være at du jobber i en bedrift hvor du ofte trenger å skanne store mengder dokumenter samtidig, så det kan være greit å ha en skanner som raskt og enkelt kan komme gjennom stabelen.

Skal du derimot bare bruke skanneren en gang i blant, eller skanne bilder, så er det helt andre typer skannere du bør få tak i.

Det er derfor viktig at du sørger for at du får den skanneren som passer dine behov, slik at du får mest mulig glede ut av den.

5 typer skannere

Det finnes mange forskjellige typer skannere på markedet, hver med mange forskjellige funksjoner og fordeler.

Så hvis du har problemer med å velge hvilken skanner du trenger, har vi nedenfor en oversikt over ulike generelle skannere du kan finne:

#1 - Planskanneren

Denne typen skanner er den vanligste typen skanner du kan finne på markedet, og kan kjennes igjen på at den har en stor flat glassflate som du kan legge dokumentene på.

Planskanneren brukes primært til:

  • Dokumenter
  • Bilder
  • Tynne bøker

Hvis du ikke trenger det store forbruket til skanneren, så kan en Flatbed-skanner være den beste typen for deg, da det er en relativt enkel og billig modell.

Kvaliteten er imidlertid også uten sidestykke, da du kan få skannere som kan få mye bedre oppløsning på for eksempel bildene dine sammenlignet med en planskanner.

Så hvis du ikke har noe imot en litt dårligere kvalitet, men en generell billig og enkel skanner, så er en planskanner et godt alternativ å ha hjemme.

#2 - Fotoskanneren

Skulle du derimot ønske deg en skanner som kan gi deg skanninger av høy kvalitet hvor du kan få med deg alle detaljene, så kan det være at det er en fotoskanner du trenger.

Fotoskanneren kan skanne dokumenter og bilder i mye høyere oppløsning enn andre typer skannere og gir også en mye større fargedybde enn andre skannere kan.

Så med denne typen skanner kan du få det beste ut av bildene dine og ikke gå på akkord med kvaliteten.

Skanneren lar deg også skanne negativene dine i bedre kvalitet, da de fleste andre skannere ikke kan skanne gjennomsiktig papir.

Denne skanneren er imidlertid ofte dyrere enn andre typer, da den høye oppløsningen krever komponenter av høy kvalitet sammenlignet med en vanlig skanner.

#3 - Filmskanneren

Hvis du er en filmentusiast, kan det være at du bruker ekte filmruller for å skyte opp produksjonene dine.

Så det er viktig at du har en skikkelig filmskanner når du skal konvertere filmrullene dine til digitalt format, slik at du er sikker på at du ikke mister kvaliteten på filmen under overføringen.

Denne typen skanner kan også skanne i svært høy oppløsning, da dette er viktig for å få overført filmene dine i best mulig kvalitet.

De rimeligere modellene kan ta 35 mm film, mens høykvalitetsmodellene kan ta opptil 120 mm film.

#4 - Dokumentskanneren

Dokumentskanneren er designet først og fremst med tanke på hastighet, da bedrifter kan ha mange dokumenter som skal skannes samtidig, og ved å optimalisere hastigheten kan du potensielt spare mye tid ved skanneren.

Dokumentskanneren fungerer ved at du har et magasin hvor du legger inn dokumentene som skal skannes, hvoretter den så suger papiret gjennom systemet og skanner det uten at du hele tiden trenger å endre hver enkelt side, som f.eks. av en planskanner.

Denne skanneren øker hastigheten på skanningene betraktelig og du trenger heller ikke hele tiden holde øye med den eller endre dokumenter underveis.

En annen fordel er at du ikke er begrenset til A4-papir som med planskanneren, da høyden på dokumentene kan bli større i magasinet uten begrensninger på skanningen.

Denne typen skannere brukes mest i bedrifter, da privatpersoner ofte ikke trenger å skanne så store mengder papir og dokumenter.

Så hvis du eller din bedrift har mange dokumenter som må gjennom skanneren ofte, så kan en ekte dokumentskanner være en god investering, da du kan spare både tid og penger i det lange løp.

#5 - Bærbar skanner

Det kan være at du potensielt har en jobb som krever at du er mye på farten, og dermed ikke har spesielt god mulighet til å bruke en vanlig skanner til arbeidet ditt.

En skanner krever som regel mye plass for å jobbe, pluss at de kan veie mye, så den er ikke supermobil eller brukervennlig å ha med seg på farten bare sånn.

I dette tilfellet kan det være en fordel for deg å vurdere en bærbar skanner, da den er både kompakt og lett å ha med seg rundt.

En bærbar skanner er ikke større enn at du kan ha med deg i vesken eller lommen, den veier heller ikke særlig mye, og er derfor veldig enkel å ta med deg på farten.

Du trenger bare tilgang til en strømplugg og en USB-kabel for f.eks. din bærbare eller smarttelefon , kan du også bruke den bærbare skanneren.

4 Fordeler med å ha en skanner tilgjengelig

Å ha en skanner kan gi deg flere fordeler enn bare å kunne konvertere dokumentene dine fra et analogt til digitalt format.

Her er noen eksempler på andre fordeler du potensielt kan få ved å investere i en skikkelig skanner til hjemmet eller bedriften.

#1 - Reduserer akkumulering av papirdokumenter

Ved å overføre mange av dokumentene dine til et digitalt format, har du større mulighet til å redusere opphopningen av papirdokumentene dine, både hjemme og på jobb.

Hvis det ligger mange papirer og dokumenter rundt i bedriften, men som er for verdifulle til å kastes, så kan det være greit å konvertere dem til et digitalt format.

På denne måten kan du spare mye fysisk plass, og du har også mulighet til å skape bedre oversikt over dokumentene ved å kategorisere dem riktig i ditt datasystem.

#2 - Spar penger på papir

Ved å konvertere dokumentene dine til et digitalt format kan du også spare penger på papirforbruket, da du potensielt kan kutte mye på mengden papir du bruker.

Spesielt hvis du bruker mye papir til å kopiere eksisterende dokumenter, kan du potensielt redusere papirforbruket betraktelig ved å skanne dokumentene inn, da du nå enkelt kan kopiere det fra et digitalt format.

Så hvis du eller din bedrift ønsker å kunne kutte ned på papirforbruket og spare penger på det, så kan det være lurt å investere i en skanner.

#3 - Miljøvennlig arbeid

En annen fordel med å bruke en skanner for å overføre dokumentene dine til et digitalt format, er at det også er en mer miljøvennlig løsning.

Bruker du mindre papir betyr det at det muligens blir mindre papir som sendes til forbrenning og færre trær hugges ned for å lages til papir.

#4 - Bedre dokumentsikkerhet

Når du skanner dokumentene dine har du mulighet til å få bedre oversikt over dokumentene, og samtidig sørge for at de ikke blir borte.

I tillegg har du muligheten til å kunne laste opp dokumentene til andre servere og ta backup, slik at du alltid er sikker på at du har en kopi et sted.

Hvis du har et dokument liggende fysisk, så har det potensielt større sjanse for å gå seg vill blant andre papirer og dokumenter, eller bli fullstendig ødelagt av en kopp kaffe som er sølt.

Ved å investere i en skanner og få skannet dokumentene dine kan du få mye bedre dokumentsikkerhet med sikkerhetskopier og ekstra kopier liggende når du trenger det.

Finn Scanner på denne siden.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva