Steketermometer
Smarte mattermometre for steking og grilling. Med et mattermometer kan du måle kjernetemperaturen på et kjøttstykke slik at det ikke blir for mye.
Vanntett design
Digitalt termometer
Med magnet, støttefot og 1m sensorkabel
Kan brukes opp til 250 grader
Digitalt trådløst steketermometer
Tåler opptil 380 grader C
Opptil 300 grader C
Digitalt termometer
1,2 meter sensorkabel
Magnetisk bakside
Gir nøyaktig måling av kjøttets temperatur
Superenkel å bruke
Enkelt design
Kan brukes opp til 200 grader
Med bluetooth-tilkobling
Lett å bruke
Digital stekeovn og steketermometer
Kan brukes opp til 300 grader C
Leveres med en lettlest skjerm
Kan måle temperaturer fra -50 til 300 grader C
Med sonde på 85 cm
Varsler når ønsket temperatur er nådd
Egnet for å måle temperaturen på kjøtt
Smart funksjon med bluetooth
Analogt steketermometer
Kan brukes opp til 120 grader C
Digitalt steketermometer med timer
Med magnet, støttefot og 1m sensorkabel
Med innebygd magnet for enkel oppbevaring på fs kjøler
Med 1 m lang kabel og berøringsskjerm
Analogt steketermometer
Kan brukes opp til 100 grader C
Allsidig termometer
Med sammenleggbar syl for enkel oppbevaring
Fungerer helt uten batterier
Med uttrekkbar temperatursensor
Måler mellom -50 - 300 grader C
Kan brettes
Med lettlest display
Kan måle temperaturen i et bredt område
Brukervennlig drift
Med innebygd timer
Brukervennlig
Sensorkabel på opptil 1 meter
Gir nøyaktig måling for både lave og høye temperaturer
Bærbar og praktisk
Med WiFi og bluetooth-tilkoblinger
Med 4 termometre
Med bluetooth-tilkobling
Stort lettlest display
Lett å lese temperaturen på kjøttet ditt
Ideell for steking og grilling - gir nøyaktige mål
Stor LED-skjerm
Blåtann
Med sensorkabel
99 minutters tidtaking
Viser både alarmtemperatur og steketemperatur
Enkel å betjene
Kan ligge i maten under hele matlagingen
Gir rask og nøyaktig måling
Med doble sensorer, slik at du kan måle både maten og stekeovnens temperatur
Med 14,5 cm snor til syl
Mulig å bruke forhåndsprogrammerte tilberedningsinnstillinger via app
50 meter maksimal rekkevidde
100 meter rekkevidde
2 sensorer og magnetisk sender
Lett å lese
Fra 50 til 300 grader
Lag det perfekte kjøttet med et steketermometer
Med et steketermometer kan du sørge for at temperaturen på ovnen, grillen , frityrkokeren eller miniovnen har riktig temperatur før du setter kjøttet inn.
Ved å tilberede kjøttet i riktig temperatur sikrer du også at kjøttet blir tilberedt slik du ønsker det, selv om det er rødt, middels eller gjennomstekt.
Steketermometeret er bare for deg hvis du elsker å lage mat og vil servere det beste kjøttet til familien og gjestene.
Hos avXperten finner du et stort utvalg av steketermometre. Vi har både de klassiske steketermometrene, men også mer avanserte steketermometre med bluetooth.
Finn også mange andre spennende enheter her hos avXperten, som dobbel kaffemaskin , håndstøvsuger , askesuger eller minikjøleskap .
5 hensyn før du investerer i et ovnstermometer
Det finnes mange forskjellige steketermometre og noen kan mer enn andre. I tillegg til å bare måle temperaturen på kjøttet, kan de også brukes som erstatning for andre kjøkkenredskaper .
Det er f.eks. Steketermometre, som er spesifikke for grillen, ovnen og frityrkokeren. Det er derfor viktig for deg å finne ut hvilket steketermometer som passer best for dine behov.
Nedenfor er fem punkter du bør ta i betraktning. Det vil forhåpentligvis hjelpe deg med å finne riktig steketermometer.
#1 Steketermometerets maksimale grader
Når du velger et stekeovnstermometer, er det viktig å velge et som tåler akkurat den temperaturen kjøkkenredskapet ditt kan nå.
De fleste ovner kan f.eks. Få opp til ca. 300 grader, som også er temperaturen de fleste kull- og gassgriller kan nå.
Noen utendørs grillovner og spesialbygde pizzaovner kan nå opp til 450 grader, som vanligvis er langt mer enn hva kjøtt skal ha.
Derfor er det viktig å velge et ovnstermometer som passer til den temperaturen kjøkkenutstyret ditt kan nå.
Har du ikke tenkt å grille noe på 450 grader, så er et steketermometer med en utholdenhet på 300 grader et godt valg.
#2 Kvaliteten på steketermometeret
Som nevnt tidligere finnes det mange forskjellige steketermometre til mange forskjellige priser og det er det en grunn til.
Når du skal velge ovnstermometer bør du ikke gå på akkord med prisen. Ofte er ikke de rimeligere steketermometerne på langt nær like nøyaktige med temperaturmålingene.
Du bør fokusere på reaksjonstiden til steketermometeret, presisjonen på temperaturmålingen og om nålen på steketermometeret er skarp og lang nok til å stikke hull på ulike kjøttstykker.
#3 Bruk steketermometeret til andre oppgaver på kjøkkenet
Steketermometeret er et godt kjøkkenredskap å ha, da det også kan brukes til andre formål enn å bare måle temperaturen på kjøttet.
Du kan f.eks. Mål også temperaturen på ulike drikker, som vin, whisky og cognac, som hver har en bestemt temperatur som den skal nytes ved.
Steketermometre med timerfunksjon kan også brukes for å ta tid slik at du ikke overkoker potetene eller lar risen ligge for lenge i pannen.
Spesielt til baking kan steketermometeret være til god hjelp. Her kan det f.eks. Brukes til å måle om vannet er for varmt til å blande gjær i.
Hvis vannet er for varmt, vil det ikke kunne aktivere gjæren og derfor ødelegge gjæringsprosessen.
#4 Forhåndsinnstilte temperaturguider
Noen av de smartere steketermometrene har forhåndsinnstilte temperaturguider som hjelper deg tilberede kjøttet i henhold til anbefalt temperatur.
Det gir deg tilgang til å prøve deg på annet kjøtt du ikke har vært vant til å tilberede før.
Med de forhåndsinnstilte guidene kan du enkelt utforske nytt kjøtt uten å tenke for mye på hvilken temperatur det skal ha.
Noen av våre steketermometre har opptil 8 forhåndsinnstilte guider, så du har mye å prøve.
#5 Riktig steketermometer for matlagingen din
Når det kommer til steketermometre er det hovedsakelig to typer å velge mellom. Det er et trådløst steketermometer og et grilltermometer.
Trådløst steketermometer
Med et trådløst steketermometer kan du enkelt holde øye med temperaturen på kjøttet uten å måtte være fysisk tilstede.
Et trådløst steketermometer er vanligvis utstyrt med et lite digitalt display hvor du kan holde øye med temperaturen.
Det gir deg friheten til å håndtere andre oppgaver på kjøkkenet, uten å måtte bekymre deg for temperaturen i grillen eller ovnen.
De fleste av våre trådløse kjøtttermometre har også en timerfunksjon som kan varsle deg når kjøttet har nådd en viss temperatur.
Grilltermometer
Et grilltermometer er spesielt egnet for de høye temperaturene på grillen. Den tåler mye høyere temperaturer enn et typisk steketermometer kan.
I noen tilfeller er grilltermometeret også mer nøyaktig enn et trådløst steketermometer, da du lar hele grilltermometeret stå i grillen.
Det er viktig å plassere nålen på riktig sted på kjøttet for å få mest mulig nøyaktig temperatur på kjøttet.
Riktig sted å plassere nålen er i midten av kjøttet slik at den treffer midten av kjøttet.
Det er her kjernetemperaturen måles fra og det er også denne temperaturen som bestemmer fargen og teksturen på kjøttet.
Uansett hvilke steketermometre du har, kan de fleste brukes til å måle temperaturen i en frityrkoker , så lenge du bare stikker nålen inn i frityrkokeren.
Slik bruker du et ovnstermometer
Et steketermometer er relativt enkelt å bruke. Det eneste som krever litt arbeid er å finne midten av kjøttet.
Når du har tilberedt kjøttet og det er klart til å gå i ovnen eller på grillen, er det bare å stikke nålen inn i kjøttet.
Et godt tips er å stikke nålen inn i siden av kjøttet, slik at det ikke blir påvirket av varmen som kommer både over og under.
Det er viktig at nålen når midten av kjøttet, da dette er, som beskrevet tidligere, kjernetemperaturen til kjøttet og det er også denne temperaturen man tar utgangspunkt i.
Når nålen stikkes inn i kjøttet er den i utgangspunktet klar til å gå på grillen eller i ovnen.
Har du et trådløst steketermometer med timerfunksjon kan du enkelt klare andre oppgaver mens kjøttet ordner seg selv.
Når den er ferdig eller har nådd ønsket temperatur, får du beskjed enten via en liten lyd eller på det digitale displayet.
Har du et klassisk steketermometer eller grilltermometer bør du bare se på kjøttet en gang i blant for å sikre at temperaturen ikke kommer over ønsket nivå.