Harddisk dock

Se utvalget innen Harddisk dock her.

Filter
Sortering


Hard Disk Dock - Rask tilgang til filene dine

På denne siden finner du vårt utvalg av Harddisk Docks, som ikke bare sikrer deg rask tilgang til filene dine, men som også gjør det enkelt å koble til og fra din eksterne harddisk.

Selv om det er mange tjenester i dag som lar deg lagre filene dine i skyen, kan du, som mange andre, foretrekke å ha filene dine på en harddisk.

Med det store utvalget av både interne og eksterne harddisker til relativt billige priser, er det en måte å lagre filer på som gjør det enkelt å raskt finne filene dine og redigere dem uten å måtte laste dem ned først.

For mange mennesker er det en trygghet i at filene ikke er på et immaterielt sted , som ikke bare kan låses av og hvor det ikke er sikkerhet for hvor mange som har tilgang til dem.

For selv om Sky-tjenestene i utgangspunktet er ganske sikre, er det greit å kunne koble fra harddisken og lagre den, men ofte kan man bare ikke ta av enheten fordi man må gå og koble fra kabler og sørge for at disken kobles rett fra datamaskinen og det er komplisert.

Med en Harddisk Dock gjøres dette betydelig enklere og samtidig kan harddiskdokken sørge for riktig luftsirkulasjon rundt din eksterne harddisk.

6 ting du bør vurdere når du ser etter en harddiskdokkingstasjon

Det finnes utallige modeller å velge mellom når du leter etter en harddiskdokkingstasjon for din eksterne harddisk, og det kan være vanskelig å finne ut hva du skal se etter for å finne akkurat den rette.

Derfor har vi samlet litt informasjon nedenfor som kan hjelpe deg med å finne riktig harddiskdokkingstasjon for dine behov.

#1 - Antall spor på harddiskdokken

Det første du bør vurdere når du ser etter en harddiskdokkingstasjon er antall spor, det vil si hvor mange harddisker du vil ha plass til i dokken.

Selv om du foreløpig kun har en enkelt ekstern harddisk lønner det seg å tenke litt fremover, da det ikke er stor prisforskjell på en harddiskdokkingstasjon med plass til en eller to harddisker.

Du kan derfor med fordel vurdere om du kanskje trenger en ekstra harddisk på et senere tidspunkt og om du derfor kanskje trenger en harddiskdokk med plass til to harddisker.

Harddiskdokker er tilgjengelige med plass til opptil 8 harddisker, så det er mange alternativer for å få plass til nummeret du trenger.

Hvis du kun trenger et enkelt spor for en enkelt harddisk, kan du enkelt velge å kjøpe en harddiskdokkingstasjon med kun plass til en enkelt harddisk.

#2 - Harddisk dokkingstørrelse

En annen ting det kan være lurt å vurdere er den fysiske størrelsen på din nye harddiskdokkingstasjon.

Noen modeller er større enn andre og det er ikke bare antall slots som er viktig for størrelsen.

En harddiskdokking skal hjelpe deg å frigjøre litt plass på skrivebordet, sammenlignet med når en ekstern harddisk bare sitter på skrivebordet.

Fordelen med en harddiskdokking er at harddisken oppbevares på toppen og dermed tar mindre plass på skrivebordet.

Men hvis størrelsen på dokken gjør at den tar like mye plass som når harddisken ligger flatt på bordet, så blir det mest sannsynlig bare et irriterende element på bordet.

Vurder derfor å velge en dock som ikke bare ser bra ut, men som også gir deg litt praktisk oppbevaring og bordplass.

Ofte har det ingen innvirkning på funksjonen til harddiskdokken om den er stor eller liten, så du trenger ikke bekymre deg for dokkens ytelse i forhold til størrelsen.

#3 - Harddisk Dock-overføringshastighet

En svært viktig parameter når du skal velge en harddiskdokking, uansett om du velger en stor eller liten, med ett spor eller flere, er overføringshastigheten til dokken.

Overføringshastigheten for harddiskdokken betyr hvor raskt data kan overføres fra dokken til datamaskinen og tilbake.

Denne hastigheten måles i GBps, det vil si GigaBytes per sekund, og du bør ikke velge en harddiskdokkingstasjon der denne hastigheten er under 5 Gbps.

Samtidig bør du være oppmerksom på at noen produsenter beregner hastigheten i Gigabit per sekund, og forkortelsen er ofte den samme, selv om biter bruker en liten b og bytes er angitt med stor B, er det ikke alltid at en liten b indikerer biter.

En byte tilsvarer ca. 8 bits, noe som betyr at 5 GBps tilsvarer ca 40 Gbps, så du kan være sikker på i hvilken enhet hastigheten er beregnet.

Du skal også være klar over at det godt kan være forskjell på skrivehastigheten og lesehastigheten, da det krever mer å skrive enn å lese fra disken, så det er helt normalt at det er en liten forskjell her.

Alt i alt bør du se etter en harddiskdokkingstasjon med en overføringshastighet på minst 5 GBps eller mer.

#4 - Harddisk dock-kompatibilitet

Når du skal velge en harddiskdokkingstasjon for din eksterne harddisk, er det viktig at du er klar over hvilken type harddisk du har.

Ikke alle harddiskdokker passer for alle harddisker og her skilles det primært mellom SSD og HDD , og det skilles også mellom de ulike typene grensesnitt, som SATA, PCIe og NVMe.

Derfor kan du i harddiskens spesifikasjoner se hvilken type det er og hvilket grensesnitt den bruker, og deretter sørge for at den nye harddiskdokken din støtter dette.

De fleste harddiskdokker støtter flere typer harddisker, men det er noen modeller som kun støtter enten SATA eller PCIe.

#5 - Harddisk Dock Design

Selv om det nok er ytelsen og funksjonen til den nye dokken din som er viktigst for deg, vil den nye harddiskdokken som oftest være plassert på skrivebordet, og den ser bare litt kulere ut hvis den har et kult design.

Designet kan variere fra en firkantet murstein hvor harddisken kan sees synlig til en rund enhet med lokk som er lukket og mest av alt ser ut som en høyttaler, og alt i mellom.

Noe av det som kan være praktisk når det kommer til designet er om din nye dock faktisk sørger for at det er litt luftsirkulasjon rundt harddisken din.

Luftsirkulasjon rundt harddisken kan bidra til å holde harddisken kjøligere og dermed sikre bedre ytelse.

Dette er vanskelig å få til med en lukket harddiskdokking, men rimelig enkelt med en åpen dock.

Harddiskdokker finnes i flere forskjellige farger og design, men de mest populære er vanligvis svarte enheter med en enkel design.

#6 - Kloningsfunksjon for Hard Disk Dock

Noen harddiskdokker tilbyr en offline kloningsfunksjon, som kan være veldig nyttig hvis du trenger å ta en rask sikkerhetskopi av harddisken.

En offline kloning betyr at dokkingstasjonen din ikke trenger å være koblet til en datamaskin for å klone harddisken til en annen harddisk, dette kan gjøres med et enkelt trykk på en knapp på dokken, og så vil harddisken din bli klonet til en annen harddisk i dokken.

Denne offline kloningen krever imidlertid at det er plass til minimum 2 harddisker i harddiskdokken din, hvis du bare har et enkelt spor kan du ikke utføre en offline kloning, men kan i stedet ta en sikkerhetskopi av datamaskinen din når dokken er tilkoblet.

Nedenfor finner du utvalget innen Harddisk dock.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva