Presskanne

Her er vårt utvalg innen Presskanne.

Filter


5 ting du bør være oppmerksom på når du kjøper

En stempelkanne er relativt enkel og har ingen avanserte funksjoner og krever ingen form for installasjon, så det er et ganske enkelt kjøp når det kommer til alternativer.

Likevel er det et par ting du kanskje bør være klar over før du kjøper, slik at stempelkannen passer best mulig for deg.

#1 Størrelsen på kannen

Stempelkanner finnes i flere forskjellige størrelser, slik at du enkelt kan lage stempelkaffe til så mange du trenger.

Det finnes stempelkjeler som kan lage opptil rundt 12 kopper kaffe om gangen, akkurat som noen av de største kaffemaskinene kan.

Hvis du bare er deg selv og ikke har så mye plass på kjøkkenet, finnes det også små stempelkanner som kan lage noen kopper og som ikke tar mye plass.

Noen stempelkanner er så små at de bare kan lage tilsvarende 3 kopper kaffe, så de tar ikke mye plass på kjøkkenet.

#2 Stempling av kannemateriale

Stempelkanner er oftest laget av glass, der selve glasset står i et stålstativ, men det finnes også stempelkanner av andre materialer.

Det finnes blant annet stempelkanner som er laget helt i rustfritt stål og andre som er laget av blant annet plast, med en slags termoeffekt, så det er en stempelkanne og termokanne i ett.

#3 Tåler oppvaskmaskin

Hvis du ønsker enkel rengjøring av stempelkannen etter bruk, bør du sjekke at deler av stempelkannen, som kanna og stempelet, tåler oppvaskmaskin.

Det er tross alt litt forskjellige deler som må rengjøres etter bruk og dette gjør det noe lettere for deg å rengjøre, slik at du slipper å vaske alle delene for hånd.

#4 Dobbeltvegget

Det er svært få stempelkanner som er dobbeltvegget, men de finnes og de har den gode funksjonen å holde bedre på varmen.

På en måte fungerte det litt som en termos, der det ekstra glasslaget holder på varmen til stempelkaffen din i lengre tid.

Det er imidlertid ikke bare stempelkanner av glass som finnes som dobbeltveggede, stålkanner er også ofte dobbeltveggede.

#5 Design

Du kan også vurdere hvilket design du ønsker, da stempelkanner kommer i flere ulike design og farger, slik at du kan finne en som passer til ditt hjem.

Selvfølgelig er ikke alle interessert i designet, men hvis du er det, er det gode alternativer.

Noen produsenter har anstrengt seg litt ekstra for å skape et annet design i farger og avviker derfor fra den typiske glassstempelkaffekanne i et stativ i rustfritt stål.

Eksempel

Tilbehør til stempelkanne

Det er en rekke forskjellige ting du kan velge å kjøpe ved siden av stempelkjelen din hvis du vil brygge en skikkelig god kopp stempelkaffe.

Smaken på kaffen avhenger blant annet av kaffens grovhet, temperaturen på vannet og hvor mye kaffe du har brukt.

Her kan du se listen over nyttig tilbehør:

  • Vannkoker
  • Kaffekvern
  • Kaffevekt

Vannkoker

Du har kanskje allerede en vannkoker , en annen vannkoker eller kok opp vann i en kjele, men en vannkoker er klart den raskeste måten å koke vann på.

Stempelkaffen er også best hvis vannet har riktig temperatur rundt 90 grader, så en vannkoker med termometer eller temperaturkontroll kan være til virkelig stor hjelp.

Så hvis stempelkaffebryggingen din må gå litt raskere og ha en mer presis temperatur, er en vannkoker (med termometer) et veldig godt tillegg til stempelkannen.

Kaffekvern

For å få et kaffepulver med riktig grovhet til stempelkjelen, er det lurt å male kaffen selv.

Stempelkaffe produseres best ved å male kaffen til et middels grovt kaffepulver, for å gi den beste smaken med denne kaffebryggemetoden.

I tillegg til at du kan få riktig grovhet ved å male kaffen selv, sørger du også for at kaffen er helt nykvernet og dette gir også kaffen en bedre smak.

Generelt er kaffekvernen et supert tilbehør for deg som ønsker en supergod kaffesmak, uansett om du lager kaffe med stempelkanne eller kaffemaskin .

Kaffevekt

En kaffevekt er tilbehøret for deg som vil lage en god kopp kaffe hver gang og som vil ta deg tid til å nyte kaffen.

Når du veier kaffen, kan du sørge for at du alltid bruker samme mengde kaffe, slik at du får akkurat den smaken du liker hver gang.

Igjen er kaffevekten også for alle som ønsker å lage en god kopp kaffe igjen og igjen, ved å veie riktig mengde hver gang, og er et flott tilbehør til stempelkannen eller kaffemaskinen .

Hvordan bruke en stempelkanne

Stempelkjelen er en relativt enkel måte å brygge kaffe på og krever ikke strøm, slik mange kaffemaskiner for eksempel gjør.

Her får du en rask oversikt over hva du trenger og en mer detaljert prosedyre nedenfor.

Hva trenger du:

  • Stempelkanne
  • (Kaffekvern)
  • (Kaffevekt)
  • 6-8g middels grovt kaffepulver pr 1,5 dl (1 kopp)
  • 90-94 grader varmt vann

Du må først og fremst bruke kaffepulver, kokt vann og selvfølgelig stempelet.

Alternativt kan du velge å male kaffebønner selv og veie mengden kaffe, da trenger du en kaffekvern og en kaffevekt.

Kaffepulveret du bruker skal være middels grovhet, så ikke for fin- eller grovmalt.

Du trenger typisk rundt 6-8 g kaffe pr kopp kaffe er det imidlertid smak og behag, men mange tror at 7g. er akkurat den riktige mengden kaffe for en stempelkaffe.

Så du kan justere mengden selv, avhengig av hvor sterk eller tynn du vil at kaffen skal være.

En kopp kaffe tilsvarer ca. til 1,5 dl, så du trenger ca. 7 g kaffe til 1,5 dl vann, for å brygge en kopp kaffe i en stempelkjele.

Temperaturen på vannet skal være rett rundt eller litt over 90 grader, så hvis du kan måle temperaturen er dette en god idé for en balansert stempelkaffe.

Når du har hellet kaffen og vannet i kannen, sett på lokket, men ikke trykk stempelet ned før kaffen har trukket i ca. 4 minutter.

Stort utvalg innen Presskanne! ? se mer her.

Antall kopper
Min:
Max:
Kapacitet (ml)
Min:
Max:
Farge
Merke
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva