Green screen

Se utvalget innen Green screen her.

Filter
Sortering


Hama 2-i-1 Bakgrunn Sammenleggbar (150x200cm) Grønn/Blå
Hama 2-i-1 Bakgrunn Sammenleggbar (150x200cm) Grønn/Blå
Hama 2-i-1 Bakgrunn Sammenleggbar (150x200cm) Grønn/Blå

2-i-1 sammenleggbar bakgrunn
Grønn på den ene siden, blå på den andre

     Les mer      Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 22. april 2024

Grønn skjerm - spesialeffekter for bildet eller videoen

På denne siden finner du det komplette utvalget av grønne skjermer, som kan hjelpe deg med å lage spesialeffekter på bildene og videoene dine.

Du kan finne pakker med ulike Green screens og lys, enkeltstående Green screens, Green screens med stativ og mye mer.

Utvalget i Green screen er stort og de finnes i mange størrelser og design, samt i sammenleggbare og uavhengige varianter.

5 ting du trenger å vite om Green Screen-produkter

Grønn skjerm finnes i mange varianter og det kan derfor være vanskelig å se hva du trenger og hvor mye, samtidig som mulighetene for effekter er utallige, så nedenfor er det samlet noen ting du må vite når du leter etter en Grønn skjerm.

#1 - Fargevarianter for grønn skjerm

En grønn skjerm er også tilgjengelig som en blå skjerm, men selve teknikken bak begge kalles i daglig tale grønn skjerm.

På fagspråket kalles teknikken Chroma key compositing eller rett og slett Chroma keying og er en teknikk for å lage spesialeffekter eller sette sammen flere bilder, basert på farge.

Grunnen til at grønn eller blå brukes oftest er at de to fargene skiller seg mer enn andre farger fra menneskelige hudtoner, men i prinsippet kan alle farger brukes.

Ideen, i sin enkelhet, er å lage en ensfarget bakgrunn som er lett å erstatte med en annen.

Teknikken er mye brukt til spesialeffekter i for eksempel filmer, videospill eller i noe så enkelt som nyheter og vær på TV.

Uansett hvilken farge du velger, kan du legge inn noe annet i stedet for den aktuelle fargen via bilde- og videoetterbehandling.

Bruker du grønn skjerm er det derfor upraktisk å bruke grønne klær, da dette også blir erstattet med det du velger å legge på toppen.

Det er mulig å få grønne skjermer som er grønne på den ene siden og blå på den andre, slik at du finner begge deler i n.

#2 - Sammenleggbar eller rullende grønn skjerm

En grønn skjerm fungerer som bakgrunn og derfor har den ofte en viss størrelse, derfor er det verdt å vurdere om du ønsker en grønn skjerm som kan brettes og tar minimalt med plass, eller du ønsker en skjerm som kan rulles og som tar opp litt mer.

De sammenleggbare Green-skjermene har ofte en slags wire i kanten, som stivner og utvider skjermen når den skal brukes, og som kan vris rundt for å brette den opp.

Disse sammenleggbare enhetene tar ikke mye plass når de er sammenslått og er derfor lette å ha med seg rundt hvis du for eksempel bruker dem med mobiltelefonen .

Skjermene som kan rulles finnes ofte i en form for kassett, som skjermen løftes fra når den skal brukes og rulles sammen når du pakker sammen.

Men det kan også rett og slett være et firkantet stykke skjerm som du kan rulle sammen og ta under armen uten kassett.

Skal du bruke skjermen i studio eller ha den stående mesteparten av tiden, kan en kassett være en fordel, mens en sammenleggbar er praktisk å ha med seg på farten.

#3 - Stativ eller frittstående grønn skjerm

Om den grønne skjermen din må hektes på et stativ eller må kunne stå alene, avhenger av hvor du bruker den.

Hvis du primært bruker skjermen i studio kan det være greit at den kan stå selv, noe som ofte er mulig for greenscreens i kassett, men muligheten er også å henge greenscreen over et oppheng i taket hvis den skal brukes permanent der.

Å henge i taket eller montere på vegg er vanligvis for store grønne skjermer som også dekker enten gulv og/eller tak.

Hvis du ofte går på lokasjon og filmer video eller tar bilder, kan det være lettere å ha et stativ til den grønne skjermen . Et såkalt Tripod, det vil si et stativ, brukes ofte her, fordi dette stativet er veldig fleksibelt, på den måten at det kan stilles i den høyden du ønsker og kan pakkes sammen for å ta svært liten plass.

Med et stativ har du muligheten til å henge opp din Green Screen på en brakett på stativet og så har du en stabil og stor bakgrunn til bildet eller videoen.

#4 - Størrelsen på den nye grønne skjermen

Grønne skjermer finnes i utallige størrelser, fra skjermer som kan dekke et helt rom til noen som kun dekker et portrettbilde.

Så hvilken størrelse du trenger avhenger av hva du vil bruke den grønne skjermen til og hva du skal dekke.

Hvis din nye Green screen primært skal brukes til nettmøter, webcasting eller vlogging, hvor du sitter stille, så kan du nøye deg med en Green screen som ikke er mye større enn bildet på kameraet.

Hvis du derimot vil bruke grønn skjerm når du beveger deg og vil vise hele kroppen, så bør du vurdere en stor grønn skjerm.

Du kan som sagt få skjermer i mange størrelser, men de mest brukte er f.eks.

  • 150x100 cm
  • 200x150 cm
  • og en rundskriv på ca 110x100 cm

En annen måte å bestemme størrelsen på grønn skjerm på, hvis du er litt mer teknisk og grådig på fakta, er å kjøpe en grønn skjerm som matcher kameraets synsvinkel (angel of view).

Å finne ut kameraets synsvinkel kan enten gjøres ved å se i kameraets bruksanvisning, eller ganske enkelt gjøre en test, ved å ta et bilde, fra samme avstand du forventer å ha til den grønne skjermen, opp mot en vegg og deretter måle område ut, fra bildet.

#5 - Hvorfor er lys viktig?

Lyset er veldig viktig i arbeid med grønne skjermer, fordi det er nøkkelen til å få virkelig gode resultater i etterbehandlingen.

Grønne skjermer er dårlige sammenlignet med skygger , fordi skyggene gjør det vanskelig å få et godt resultat i bildebehandlingen, da skyggen plutselig har en mørkere grønntone enn resten av skjermen.

Derfor er det viktig å sørge for belysning som ikke bare lyser opp ansiktet ditt, men som også lyser opp skjermen og som er plassert mellom deg og skjermen.

Ønsker du kun overkroppen og hodet dekket med grønn skjerm kan du bruke ringlys , men du må kunne vise hele kroppen og ev. bevegelser, må du tenke på belysningen din.

Vær oppmerksom på at den beste belysningen kan kreve at du kjøper en større grønn skjerm, fordi avstanden til skjermen må være større, for å ha plass til lys mellom deg og skjermen.

Green screen: Kjøp her til gode priser ? god service og stort utvalg.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva