D-batterier

Hos 123elektronikk finner du et stort utvalg innenfor strøm og batteri til supre priser. Kjøp f.eks billige batteri her i nettbutikken.

Filtrer
Sortering

Se mer om D-batterier

Philips Power D-batterier (alkaliske) 2-pak
139 kr
Kjøp
Philips Power D-batterier (alkaliske) 2-pak

Philips Power Alkaline
Pakke med 2 stk.

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 25. juni 2024
Oppladbare D-batterier 2 stk. (4000mAh) Nedis
329 kr
Kjøp
Oppladbare D-batterier 2 stk. (4000mAh) Nedis

Antall batterier: 2
Kapasitet (Ah): 4000

Se mer Fjernlager
Levering: 8-12 virkedager
Senest 3. juli 2024
Ansmann oppladbare D-batterier (10000 mAh) 2-pak
629 kr
Kjøp
Ansmann oppladbare D-batterier (10000 mAh) 2-pak

Antall batterier: 2
Kapasitet (Ah): 10 000

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024
Ansmann oppladbare D-batterier (5000 mAh) 2-pak
359 kr
Kjøp
Ansmann oppladbare D-batterier (5000 mAh) 2-pak

Antall batterier: 2
Kapasitet (Ah): 5000

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024

D Batterier - Høykvalitets batterier

D-batterier kan brukes i mange forskjellige enheter som trenger batterier .

Hos oss kan du finne D-batterier av god kvalitet, både til engangsbruk og som oppladbare batterier .

Du kan derfor være sikker på å finne akkurat den typen batteri du trenger.

3 ting du bør vurdere når du kjøper D-batterier

Når du skal kjøpe D-batterier er det et par vurderinger du bør gjøre på forhånd, slik at du er sikker på å få de riktige batteriene.

Vi gir deg derfor noen eksempler på vurderinger du kan gjøre, slik at du bedre kan vurdere hvilke batterier du trenger.

#1 - Hvilken enhet skal D-batteriet brukes til?

Det er sikkert mange elektroniske enheter i hjemmet ditt, så det kan være greit å vurdere hvilke enheter som bruker batterier og hvilke batterier de bruker.

Det kan derfor være lurt å ha ekstra batterier liggende i tilfelle de går tomme for batterier, spesielt hvis du vanligvis ikke bruker oppladbare batterier.

Oppladbare batterier må også skiftes jevnlig, da de kan miste effekten over lengre tid, og det kan derfor være greit å ha ekstra batterier liggende til en slik sak.

Du bør også undersøke hvilken type batterier enhetene dine vil bruke, siden ikke alle enheter kan ta de samme typene batterier, og du må kjøpe bestemte typer batterier for hver enhet.

D-batteriet er et av de større batteriene du kan finne, og brukes generelt til enheter som trenger mye strøm over lengre tid.

Det kan f.eks. være enheter som store lommelykter , bærbare radioer eller større leker som trenger mye strøm.

Så vær sikker på hvilke batterier enhetene dine bruker, slik at du kan være sikker på hvilken type batterier du trenger å kjøpe til dem.

#2 - D Batterispenning

Du bør også vurdere hvor mye spenning batteriet ditt skal ha, da dette kan ha innvirkning på hvilket batteri som passer best for dine behov.

Alkaliske batterier er sannsynligvis den vanligste typen batteri du kan finne på markedet.

Alkaliske batterier har den fordelen at de kan holde på strømmen veldig lenge, selv om de ikke brukes.

De er derfor gode å ha liggende som ekstra batterier, da det kan ta mange år før de begynner å miste ladningen.

Alkaliske batterier er også bra når du f.eks. ikke bruk den aktuelle enheten så mye, da du kan være mer sikker på at enheten har strøm når du endelig skal bruke den.

Generelt har alkaliske batterier en spenning på rundt 1,5V og en kapasitet på mellom 400 - 600 mAh, og de kan holde på strøm i opptil 10 år før de mister sin nåværende ladning.

#3 - Oppladbare D-batterier

Trenger du mange batterier kan det være at du kan spare litt ved å bruke oppladbare batterier, da du da kan bruke de samme om og om igjen.

Når du skal bruke oppladbare batterier er det kun NiMH-typen i D-batteristørrelsen, men de er også en av de bedre typene oppladbare batterier.

Alkaliske batterier kan ikke lades, da de bruker en kjemisk prosess som kan holde på strømmen i lang tid, men som ikke lar batteriet lades opp i etterkant.

NiMH har derimot muligheten til å lades igjen og igjen uten at du mister effekten over lengre tid.

NiMH er generelt mer effektive enn et alkalisk batteri, da de ikke mister på langt nær så mye strøm i enheter som har et høyt strømforbruk.

Dette er en stor fordel, siden mange enheter som bruker D-batterier trenger mye strøm, noe som gjør NiMH-batteriet mer effektivt i det lange løp.

Generelt kan et NiMH-batteri holde strøm i ca. 300 sykluser (en utladning og ladning teller som én syklus) før de begynner å miste effektiviteten.

En annen fordel med å bruke NiMH-batterier er at du ikke trenger å vente på at den er helt utladet, slik du ville gjort med noen andre typer oppladbare batterier, før du kan lade den igjen.

F.eks. da må de gamle NiCd-batteriene være helt tomme før du kan lade dem, ellers ville de mistet deler av effekten.

Ulempen er at NiMH-batterier sakte mister ladningen over tid, så hvis du ikke bruker dem innen en 4-ukers periode, har de sannsynligvis tømt ut all kraften og du må lade dem opp før de kan brukes igjen.

Så det kan være viktig for deg å vurdere om du bør bruke vanlige batterier eller oppladbare batterier, da det på sikt kan bety at du sparer litt penger.

3 fordeler med D-batterier

Det er flere fordeler med å bruke D-batterier til enhetene dine i hjemmet.

Nedenfor finner du en rekke eksempler på fordeler du kan få ved å bruke D-batterier.

#1 - Miljøvennlige D-batterier

Det har tidligere vært stor bekymring for batteriers påvirkning på natur og miljø, spesielt med tanke på engangsbatterier.

Den gang ble det brukt mer kvikksølv i batteriene, som er et svært farlig og giftig stoff som kan ramme naturen hardt.

Heldigvis brukes ikke kvikksølv lenger i konstruksjon av batterier, så det er ikke den samme frykten for at engangsbatterier skal påvirke naturen på samme måte.

Alkaliske batterier er den vanligste typen engangsbatteri du kan finne, og de bruker ikke miljøskadelige stoffer i produksjonen.

Samtidig bruker de minst mulig plast, og hvis de leveres til gjenvinning kan komponentene deres gjenbrukes igjen og igjen uten at det går ut over naturen.

#2 - Motstandsdyktig mot temperatursvingninger

En annen fordel som alkaliske batterier har fremfor andre typer batterier er at de er svært motstandsdyktige mot temperatursvingninger.

Temperaturen har mye å gjøre med hvor effektive batteriene dine er, da mange batterier har problemer med å fungere i for kaldt vær.

Så hvis du ønsker å bruke enhetene dine om vinteren eller i kaldt vær, kan det være lurt å vurdere alkaliske batterier, da de tåler ganske store temperatursvingninger.

Dette er fordi alkaliske batterier er tørre batterier, så de har ingen væsker som kan påvirkes av temperaturen ved å fryse eller fordampe.

Det er derfor først og fremst alkaliske batterier som har denne fordelen, da de andre batteritypene fortsatt kan påvirkes av temperaturen.

Så hvis du trenger å være sikker på at enhetene dine kan holde strøm når det er endringer i temperaturen, f.eks. når du er på ferie kan det være greit å bruke alkaliske batterier.

#3 - D-batterier med høy ytelse

I dag har batterier blitt mye mer effektive og kan holde på strøm lenger.

Batterienes høye ytelse gjør at du ikke trenger å bytte batterier så ofte, da batterienes større kapasitet og effektivitet gjør det mulig å bruke enhetene dine over mye lengre tid.

Du kan også ha et lite lager batterier liggende i tilfelle enhetene dine begynner å gå tom for strøm, og det kan gå mange år før du må bekymre deg for at batteriene begynner å miste ladningen.

Hvis du bruker oppladbare batterier, har du muligheten til å kunne gjenbruke dem igjen og igjen, ettersom moderne batterier kan beholde strømmen i mange flere sykluser enn de kunne tidligere.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva