DisplayPort til VGA

Mangler du en Displaykontakt til VGA adapter? Besøk 123elektronikk og se vårt utvalg av adaptere. DisplayPort kabler er framtiden, så kjøp ditt adapter i dag.

Filtrer
Sortering

Se mer om DisplayPort til VGA

DisplayPort til VGA - Enkel konvertering av skjermkontakt

På denne siden finner du vårt utvalg av DisplayPort til VGA; disse er ofte nødvendige når du har en datamaskin med DisplayPort som du ønsker å koble en skjerm med VGA-inngang til.

Det er derfor en nødvendig konvertering når du for eksempel har en datamaskin som har DisplayPort, som du gjerne vil kunne koble til en skjerm eller fjernsyn som har VGA-inngang.

DisplayPort til VGA- adaptere eller VGA-kabler er enkle og ofte også utmerkede løsninger når de forskjellige enhetene dine ikke har samme innganger og utganger; for eksempel mellom BluRay-spiller og TV.

Enten du kjøper en ny skjerm med DisplayPort-kontakt og trenger å bruke den med det gamle grafikkortet ditt , eller du har en eldre generasjons skjerm og trenger å koble den til DisplayPort-grafikkortet ditt, trenger du definitivt en DisplayPort til VGA-adapter .

Dessverre, i enhver mulig kombinasjon, vil du ikke kunne bringe den maksimale 4K-oppløsningen til DisplayPort til den gamle analoge VGA-inngangen, som støtter opptil 1920 x 1200 oppløsning.

Avhengig av kvaliteten på adapteren vil du imidlertid ha det best mulige bildet på skjermen med en maksimal oppdateringsfrekvens på 60 Hz.

DisplayPort gjør det ganske enkelt å velge en skjermkabel.

En standard DisplayPort-kabel er designet for å fungere med alle DisplayPort-kildeenheter, for eksempel en PC eller bærbar PC, og alle DisplayPort-skjermer.

Dette betyr at en standard DisplayPort-kabel vil fungere med de aller første DisplayPort-systemene og skjermene som ble introdusert for over ti år siden, og de vil fortsette å jobbe med de nyeste og fremtidige systemene og skjermene som støtter multi-stream og skjermoppløsninger opp til 5K ved 60Hz .

DisplayPort-sertifiserte kabler merket DP8K garanterer kvalitetstilkoblinger for 8K og over.

Du kan også bruke en standard DisplayPort-kabel mellom en PC og en multi-stream-hub eller mellom seriekoblede multi-stream-skjermer.

5 ting du bør vurdere når du ser på DisplayPort

Kort for Video Graphics Adapter eller Video Graphics Array, VGA er en populær skjermstandard utviklet av IBM og introdusert i 1987.

VGA gir fargeskjermer med 640 x 480 oppløsning med en oppdateringsfrekvens på 60 Hz og 16 farger vist om gangen.

Hvis oppløsningen senkes til 320 x 200, vises 256 farger.

VGA bruker analoge signaler, noe som betyr at den kun er i stand til lavere oppløsninger og en lavere kvalitetsvisning på skjermer.

DisplayPort kan dermed brukes til å koble fjernsynet til datamaskinen din, og også fungere som en adapter som kan konvertere fra DisplayPort til en annen type kontakt, for eksempel VGA.

DisplayPort-kontakter kan minne om HDMI- kontakter, men i motsetning til HDMI, som finnes på mye AV-utstyr i dag, er DisplayPort best egnet for datamaskiner.

Det kan også virke veldig som om DisplayPort etter hvert vil erstatte mange kontakter, som for eksempel DVI-kontakten, som til dels fortsatt er å finne på både stasjonære og enkelte bærbare, da den er mindre og derfor kan bygges inn i mange og smalere bærbare.

DisplayPort kan også overføre både bilde og lyd i høyeste kvalitet, noe mange kontakter ofte ikke kan håndtere.

#1 - Kabelkvalitet

En standard DisplayPort-kabel, inkludert eldre kabler, vil vanligvis fungere for alle DisplayPort-konfigurasjoner, inkludert 4K og multi-stream-funksjoner.

Alle sertifiserte DisplayPort-kabler støtter HBR2 (High Bit Rate 2), som kan støtte 4K ved 60Hz eller opptil fire 1080p-skjermer ved bruk av multi-stream.

Selv om de samme kablene i mange tilfeller kan brukes med den nyeste generasjonen av HBR3 og Display Stream Compression (DSC), er DP8K-sertifiserte kabler spesielt utviklet for å sikre den beste ytelsen for disse høybåndbreddeapplikasjonene.

DisplayPort bruker pakket data, lik USB og Ethernet, for å sende digital skjerm og lyddata.

I motsetning til eldre videogrensesnitt vil du ikke få et "bedre" bilde eller andre inkrementelle forbedringer med en dyrere kabel, men en kabel av dårlig kvalitet kan føre til datafeil og åpenbar korrupsjon av video- eller lyddata, og kan være mindre pålitelig i på lang sikt.

Det er viktig å unngå DisplayPort-kabler av lav kvalitet for å forhindre uventede video- eller lydproblemer og noen ganger til og med systemoppstartsproblemer.

#2 - Oppløsning

Det viktigste kriteriet når du bestemmer deg for å kjøpe en DisplayPort-kabel er oppløsningen.

Det er dette aspektet som ofte gir DisplayPort-kabelen en slik fordel fremfor HDMI-kabler.

Med DisplayPort til VGA-kabler kan du typisk kombinere en oppløsning på 4K og en god lydkvalitet.

For eksempel en 144Hz 4K DisplayPort 144Hz 4K-kabel for lyd eller en 60Hz DisplayPort 4K-kabel for bildeoppløsning.

Hvis 4K er nok for deg, er det sannsynligvis allerede tilstrekkelig med en førstegenerasjonskabel, men hvis du vil bruke 8K, anbefales det å kjøpe en DisplayPort 1.4-kabel.

#3 - Kabellengde

Du kan alltid kjøpe Displayport-kabler i forskjellige lengder.

Produsenter tilbyr vanligvis følgende lengder for disse produktene, som er spesielt populære:

  • Displayport kabel 0,5m
  • Displayport kabel 1m
  • Displayport kabel 1,8m
  • Displayport kabel 2m
  • Displayport kabel 3m
  • Displayport kabel 5m
  • Displayport kabel 10m

Kabellengden kan påvirke kvaliteten på overføringen.

Selv om DisplayPort-kabler på opptil 10 m er tilgjengelige, anbefales det vanligvis ikke at du bruker dem.

Dette er fordi hvis DisplayPort til VGA-kabelen din er for lang, kan den veldig fort vikle seg inn i seg selv, være vanskelig å flytte rundt på og i verste fall kommer mindre signaler frem til mottakerenheten.

Så hvis du ønsker å kjøpe en DisplayPort-kabel, bør du ikke bare være oppmerksom på lengden, men også ta en titt på versjonen.

DisplayPort-kabel 1.2 er et godt valg hvis du vil overføre 4K 60Hz-bilder uten problemer med DisplayPort-kabelen.

#4 - Fargen på kabelen

Det er derfor ikke bare lengden og oppløsningen på kabelen som spiller en viktig rolle, men også kvaliteten, og muligens også fargen.

Det kan være greit å velge en annen farge enn den klassiske sorten, slik at du enkelt og raskt kan se forskjell på de ulike kablene i tilfelle det skulle oppstå komplikasjoner med kabelen.

DisplayPort-kabler er generelt tilgjengelige i hvitt og svart; men du kan finne noen leverandører og produsenter som selger kabler i gult, rødt eller grått.

#5 - Forskjellen mellom DisplayPort og andre kabler

DisplayPort kan ofte ligne og forveksles med HDMI, VGA og lignende kabler, og funksjonelt er de ofte veldig like hverandre.

I likhet med HDMI-kabler kan DisplayPort ofte tilby en full digital høyhastighetstilkobling for både video og lyd.

Denne kabeltypen støtter også både kopibeskyttelse og 3D-bilder.

Mens VGA og HDMI kommer fra TV- og DVD-spillernes verden, kommer DisplayPort fra datamaskinverdenen; dette betyr at der hvor HDMI, VGA og lignende kabler hovedsakelig er rettet mot AV-utstyr, er DisplayPort hovedsakelig rettet mot datamaskiner og data.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva