Smartphone mikrofon

Her finner du utvalget innen Smartphone mikrofon.

Filter
Sortering


BOYA BY-M2 clip-on mikrofon m/Lightning (iPhone)
BOYA BY-M2 clip-on mikrofon m/Lightning (iPhone)
BOYA BY-M2 clip-on mikrofon m/Lightning (iPhone)

Perfekt til iPhone
Med 3,5 mm kontakt og Lightning adapterkabel

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 4. mars 2024
Clip-on mikrofon (3,5mm) Nedis
 2 Anmeldelser
Clip-on mikrofon (3,5mm) Nedis
Clip-on mikrofon (3,5mm) Nedis
 2 Anmeldelser

Stor kompatibilitet
Kabellengde 1,8 m sørger for god bevegelsesfrihet

     Les mer      På lager
BOYA BY-WM4 Pro-K5 trådløst mikrofon Sett (Android)
BOYA BY-WM4 Pro-K5 trådløst mikrofon Sett (Android)
BOYA BY-WM4 Pro-K5 trådløst mikrofon Sett (Android)

1x sender med 2,4 GHz trådløs mikrofon
Kompatibel med Android- og USB-C-enheter

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 4. mars 2024
Boya BY-M1 Pro Clip-on Mikrofon (3,5mm)
Boya BY-M1 Pro Clip-on Mikrofon (3,5mm)
Boya BY-M1 Pro Clip-on Mikrofon (3,5mm)

Inkl. 6 meter kabel
Inkl. 6,3 mm jack-adapter

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 4. mars 2024
Clip-on mikrofon for smartphone (Svart) Maono AU-100
 4 Anmeldelser
Clip-on mikrofon for smartphone (Svart) Maono AU-100
Clip-on mikrofon for smartphone (Svart) Maono AU-100
 4 Anmeldelser

Inkl. 6 m ledning
Perfekt for streaming

     Les mer      Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 7. mars 2024

Smarttelefonmikrofon - Forbedret lydkvalitet på filmingen

Hvis du ønsker å kunne få smarttelefonopptakene dine på et høyere kvalitetsnivå, så kan det være at neste steg for deg vil være å investere i å forbedre lydkvaliteten på opptakene dine med en mikrofon .

Jo bedre lyd opptakene dine har, jo bedre blir den endelige filmen, og du trenger ikke bruke på langt nær så mye tid på å forbedre lydkvaliteten i etterproduksjon som om lyden er av høy kvalitet naturlig nok.

Selv om mange smarttelefoner har egen innebygd mikrofon, er den først og fremst ment for å kunne fange opp stemmen din mens du ringer, og kan derfor være mindre nyttig når du skal gjøre opptak med smarttelefonen.

En smarttelefonmikrofon kan hjelpe deg her, da den er designet for å enkelt kobles til smarttelefonen din, slik at filmopptakene dine bruker den tilkoblede mikrofonen over den innebygde mikrofonen.

Her kan du f.eks. få mikrofoner som kan hjelpe deg med å redusere potensiell bakgrunnsstøy som kan oppstå fra sterk vind eller mange biler i bakgrunnen.

På denne måten vil du kunne fokusere på å kunne ta opp akkurat den talen og lyden du skal bruke i opptakene dine, og vil potensielt slippe å kaste bort mye tid og penger på å rydde opp i lyden i etterkant.

En god smarttelefonmikrofon kan åpne dørene til en mengde ulike muligheter, hvor du kan forbedre lyden på opptakene dine og gi deg tilgang til en rekke ulike metoder der du kan ta opp lyden til opptakene.

4 ting du bør vurdere når du kjøper en smarttelefonmikrofon

Dersom du ønsker å kunne ta opp lyd i høy kvalitet med smarttelefonen, kan det være lurt å investere i en god mikrofon til smarttelefonen.

Nedenfor finner du en rekke vurderinger du potensielt kan gjøre deg, slik at du kan få en bedre oversikt over tilgjengelig utvalg av mikrofoner, og at du kan velge den mikrofonen som passer best for dine behov.

#1 - Typen smarttelefonmikrofon

Det finnes et stort antall ulike smarttelefonmikrofoner på markedet, og du bør derfor undersøke nøye hvilke funksjoner hver type mikrofon har, slik at du har større sjanse til å velge den mikrofonen du trenger.

Mange mikrofoner er veldig like hverandre, da de alle er laget for å kunne fange opp lyd og snakke fra omgivelsene på best mulig måte.

Det er imidlertid mange som har ekstra funksjonalitet på toppen av en høy lydkvalitet, og dette kan potensielt være avgjørende for kjøpet ditt dersom du har noen spesifikke typer opptak i tankene.

Her kan du f.eks. få en rekke typer trådløse mikrofoner der du kan koble den ene enden til smarttelefonen din, mens den andre enden kan plasseres i nærheten av lyden du vil ta opp, noe som betyr at du ikke trenger å plage mye med kabler.

Det kan gi deg større mulighet til å bevege deg rundt med smarttelefonen, da det ellers kan være veldig begrensende med ekstra ledninger rundt deg.

Eksempler på smarttelefonmikrofoner:

  • Vanlige mikrofoner
  • Trådløse mikrofoner
  • Klipsmikrofoner
  • Omni-directional mikrofoner
  • Retningsmikrofoner

Dersom du skal ta opp i et område med mye bakgrunnsstøy kan det være en fordel å bruke retningsmikrofon, da den kun fanger opp lyd innenfor en helt bestemt vinkel, og støyen rundt vil ikke være på langt nær like fremtredende i opptakene.

Hvis du derimot skal ta opp flere personer med samme mikrofon i et lite rom, kan det hende du trenger en rundstrålende mikrofon, da du på denne måten kan være sikker på at alle i rommet blir tatt opp i samme kvalitet.

Det kan f.eks. være et godt alternativ hvis du skal spille inn en podcast hvor du har flere gjester inkludert i diskusjonen rundt bordet.

Det kan derfor være en fordel å vurdere hva du skal bruke smarttelefonmikrofonen til, slik at du har større sjanse for å kunne velge typen mikrofon med de funksjonene du ønsker.

#2 - Smarttelefonmikrofonfølsomhet

Hver mikrofon har generelt en følsomhet som viser hvor høy en gitt lyd kan være før det er potensielle forvrengninger av lydkvaliteten i opptakene.

Når mikrofonen tar opp lyd, fanger den opp akustisk energi, eller vibrasjoner i luften, som omdannes til elektrisk energi når den fanges opp av mikrofonen.

Denne energien måles i dB, og er vanligvis måleverdien som brukes til å måle lyd- og støynivået i omgivelsene dine.

Så hvis du trenger en mikrofon som må kunne ta opp veldig høye lyder uten at de blir forvrengt, så kan det hende du trenger en mikrofon til smarttelefonen din som har et høyere lydfølsomhetstak enn en vanlig mikrofon har.

Det kan imidlertid også ha ganske stor innvirkning på prisen på mikrofonen, så hvis du kun skal bruke den til generell opptak og tale, så kan en mikrofon med standard lydfølsomhet være tilstrekkelig for dine behov.

Du bør derfor være klar over hva du ønsker å bruke mikrofonen til, slik at du kan velge den mikrofonen som best dekker dine behov.

#3 - Frekvensområde for smarttelefonmikrofon

Hvis du ønsker en ny mikrofon til smarttelefonen din, så kan det være at du bør vurdere hvilke frekvensområder mikrofonen skal kunne ta opp.

Frekvensområdet har stor innflytelse på hvor god lydkvalitet du kan få fra mikrofonen din, siden jo større frekvensområde som mikrofonen kan ta opp, jo flere lydbølger vil bli inkludert i opptakene.

Vanlige lydbølger har en frekvens på mellom 20 Hz - 20 000 Hz, og enkelte typer mikrofoner kan ha et frekvensområde på 50 Hz - 18 000 Hz, noe som potensielt betyr at du ikke får med deg alle lydene i opptakene.

Det kan imidlertid hende at du ønsker å fokusere på en lyd som ligger i et visst frekvensområde, i så fall må du kanskje finne en mer spesialisert mikrofon til smarttelefonen din som kan ta opp i det området.

Det kan derfor være lurt å vurdere om du ønsker en mikrofon som kan ta opp i et spesifikt og tynt frekvensområde, eller et bredere frekvensområde hvor du kan få mye ekstra lydbølger i opptakene.

#4 - Ekstra tilbehør til smarttelefonmikrofonen din

Du kan også få en rekke ekstra tilbehør til smarttelefonen og mikrofonene, slik at du har større sjanse til å gjøre gode opptak med smarttelefonen.

Hvis du opplever mye bakgrunnsstøy eller vind under opptak, kan det hende du trenger en pelshette som kan plasseres over mikrofonen.

Det kan bidra til å redusere støyen fra vind og vær, og sørger for at opptakene ikke overdøves av sterk vind.

I tillegg har du også muligheten til å kunne få tak i ulike stillaser og monteringsstykker som kan hjelpe deg med å montere mikrofonen riktig slik at den står stabilt under opptak.

Det gir deg flere ulike muligheter for å kunne gjøre opptakene dine i ulike omgivelser og miljø, og likevel være sikker på å ha alt utstyret i orden.

Nedenfor finner du utvalget innen Smartphone mikrofon.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva