Trådløs HDMI
Lei av HDMI-kabelen mellom PC-en og TV-en? Med trådløs HDMI kan du overføre lyd og bilde til TV-en uten kabler! Kjøp et sett her på siden.
Overfør HDMI-signalet trådløst til et annet rom
20 meter rekkevidde
Opptil 20 sendere til én mottaker
Ekstra enhet for S2 Pro-settet
Forleng HDMI-signalet trådløst
Full HD-oppløsning
Med en rekkevidde på 50 meter
Avsender og mottaker
Har en rekkevidde på 30 meter
Kan motta 4K HDMI-signal
Trådløs HDMI - Trådløs overføring av lyd og bilde til din PC eller TV
Når du setter opp TV-en din, må du ofte kjøre mange ledninger og kabler frem og tilbake for å være sikker på at du kan få riktig tilkobling til TV-kanalene dine.
Med en trådløs HDMI-sender og mottaker får du muligheten til å måtte trekke litt færre kabler, da du får samme bildekvalitet på en TV, men ikke får en tykk kabel liggende over stua.
Du kan også bruke trådløs HDMI hvis du vil kunne streame filmer og serier til TV-en fra datamaskinen uten å måtte plage med forskjellige kabler for å få det til å fungere.
Avhengig av dine behov kan du få trådløs HDMI med ulike bildekvaliteter, slik at du kan få en god bildekvalitet fra vanlig HD helt opp til 4K HD eller bedre.
Hvis du ønsker å kunne streame skjermen fra andre enheter, eller filmer og serier, direkte til din store TV i stua, så kan et trådløst HDMI-system være en god investering.
4 ting du bør vurdere når du kjøper trådløs HDMI
Hvis du ønsker å kunne streame dine ulike filmer og serier direkte til TV-en uten bruk av kabler, så kan det være lurt å tenke seg om slik at du er sikker på å få det riktige trådløse HDMI-systemet.
Nedenfor gir vi deg noen eksempler på hensyn som du kan bruke for å bedre vurdere hvilken type trådløs HDMI som passer behovene i hjemmet ditt.
#1 - Hva kan du bruke trådløs HDMI til?
Det er mange forskjellige situasjoner hvor trådløs HDMI kan være en fordel å ha, da det gir deg en rekke muligheter for hvordan du ønsker å sette opp TV-systemet ditt.
Du kan f.eks. bruk trådløse HDMI-enheter for når du er i gang med å sette opp TV-en din, da du her kan ha langt fra TV-boksen eller internettkabelen som må føres til TV-en.
Her slipper du å ha en lang kabel gjennom huset for å koble til TV-en, da du her ganske enkelt kan sette inn en sender og mottaker i de respektive HDMI-uttakene på TV-en og i TV-boksen, hvor de selv vil kunne etablere en trådløs forbindelse med hverandre.
Du kan også bruke trådløs HDMI til å koble andre enheter til TV-en din, slik at du kan se skjermen på den enheten i stedet for den enheten.
Den lar deg streame filmer, serier eller spill fra datamaskinen til en større skjerm uten å måtte trekke kabler mellom dem.
Det kan gi deg en mye bedre bilde- og lydopplevelse, og gir deg mange flere muligheter i hva du kan få opp på storskjerm, slik at du får mer ut av underholdningen hjemme.
Med større trådløse HDMI-enheter får du også muligheten til å kunne koble flere enheter til samme TV, slik at du raskt kan bytte mellom kanaler selv, slik at du på et tidspunkt vil se en film, eller vil se noe på en strømmetjeneste på PC en, så kan du enkelt bytte mellom dem uten å måtte bytte de trådløse HDMI-enhetene.
Det gir deg mye mer fleksibilitet og du får akkurat den typen underholdning du ønsker, når du ønsker det.
#2 - Utvalget av trådløs HDMI
Du bør også vurdere hvor TV-en din er plassert i forhold til enhetene den må kobles til, slik at du er sikker på at dine trådløse HDMI-enheter kan nå hverandre.
Den trådløse tilkoblingen har begrenset rekkevidde avhengig av hvilken modell du har kjøpt, og det kan derfor være lurt å måle avstanden slik at avstanden ikke er større enn rekkevidden for den aktuelle modellen.
Utvalg av utvalgte trådløse HDMI-enheter:
- 7 m
- 10 m
- 20 m
- 50 m
Du må imidlertid være oppmerksom på hvordan romoppsettet ditt er ordnet i hjemmet, siden hvis det er mange vegger mellom TV-en t som må få tilkoblingen og TV-boksen din.
Det kan potensielt raskt forringe signalet og du får kanskje ikke hele rekkevidden som trådløse HDMI-systemer kan gi deg.
Det kan derfor være at du bør investere i en trådløs HDMI-enhet som har større rekkevidde enn du faktisk trenger, slik at du er sikker på at signalet kan komme gjennom veggene dine, slik at du kan få en god tilkobling.
Du bør derfor undersøke hvor stor rekkevidde din trådløse HDMI-enhet må ha, slik at du har større sjanse til å velge den modellen som passer dine behov.
#3 - Bildekvaliteten til trådløs HDMI
Når du skal velge hvilken trådløs HDMI-modell du skal ha, bør du også vurdere hvilken bildekvalitet du ønsker å ha på TV-en.
Det krever mye høyere tilkoblingshastighet, jo bedre bildekvalitet du vil ha, og dette kan ha stor innvirkning på prisen på din trådløse HDMI-enhet.
Du må imidlertid også undersøke om TV-en din kan ta den bildekvaliteten, da det ikke er verdt å investere i en trådløs HDMI-enhet som kan overføre 4K-bilder dersom TV-en din kun kan ta et vanlig HD-signal.
Hvis TV-en din tåler høy og god bildekvalitet, så vil det være synd å kun bruke den med en vanlig Full HD-bildekvalitet, da det er en betydelig forskjell mellom Full HD og 4K+ bilder.
De aller fleste trådløse HDMI-enheter sender et signal med Full HD-bildekvalitet (1080p), der de helt store enhetene kan sende opptil 4K eller bedre.
Du bør derfor undersøke hvilken bildekvalitet TV-en din kan ta, slik at du ikke kjøper en trådløs HDMI-enhet som sender et signal hvor du ikke kan utnytte det fulle potensialet.
#4 - Flere sendere for din trådløse HDMI-enhet
Dersom du ønsker mer fleksibilitet i oppsettet ditt, så kan det være at du ønsker å ha flere sendere slik at du kan motta trådløse HDMI-signaler fra flere forskjellige kilder.
Med flere sendere til enhetene dine, lar den deg enkelt bytte mellom dem , slik at du kan velge om du vil se vanlig TV eller om du vil streame fra din PC eller laptop.
Den lar deg også bytte til andre enheter, for eksempel konsollene dine, slik at du ikke trenger å kjøre kabler fra dem til TV-en, og det gir deg mange flere muligheter for typen underholdning du kan ha tilgjengelig på en TV .
Da trenger du ikke bry deg om å sette deg bak den store TV-en din for å bytte kabler når du vil bytte fra konsollene til det vanlige TV-signalet, og omvendt.