PC kjøling

PC-kjøling for datamaskinen slik at komponentene ikke blir skadet av overdreven varme. Husk alltid å sjekke typen slik at du er sikker på at den passer i PC-dekselet ditt.

Se mer om PC kjøling

PC-kjøling – Effektiv kjøling av PC-en din

På denne siden finner du vårt utvalg av PC-kjøling, som effektivt kjøler ned PC-en din slik at den ikke blir for varm og dermed mister ytelse.

De elektroniske elementene i en datamaskin avgir mye varme når du bruker datamaskinen, og bruker du datamaskinen til for eksempel spill eller andre oppgaver som krever mye av datamaskinen din, kan delene inne i datamaskinen bli ekstremt varme.

I noen tilfeller kan datamaskinen bli så varm at den brenner seg, dersom den ikke har rikelig mulighet til å kvitte seg med varmen og avkjøles.

Det finnes mange ulike alternativer for å kjøle ned PC-en din, både enheter som kan bygges inn i datamaskinen og enheter som kan kobles eksternt.

PC-kjøling kan gjøres både ved hjelp av en luftkjøler eller en vannkjøler, der luftkjøleren har en vifte eller en vifte , så har vannkjøleren et rørsystem med væske i, som effektivt kan lede varmen bort fra komponentene inne i datamaskinen.

Hvis du ikke er helt sikker på hva du skal se etter, så kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt informasjon om PC-kjøling, som kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for dine behov.

5 ting du bør vite om PC-kjøling

Det finnes ulike typer PC-kjøling, og de ulike enhetene kan brukes til ulike formål, så det kan derfor være vanskelig å finne ut hvilken løsning som passer best for dine behov.

Nedenfor har vi samlet noen ting du bør vurdere når du skal finne den riktige løsningen for å kjøle PC-en.

#1 - PC-kjøling for stasjonær eller bærbar PC?

Det finnes et stort utvalg av ulike vifter og kjølere for både stasjonære PC-er og bærbare PC-er eller bærbare.

Det er derfor viktig at du er klar over at enhetene du ser på er for riktig type PC.

Vifter og kjølere for stasjonære PC-er er ikke alltid brukbare for bærbare, og det ville derfor vært synd å skaffe en vifte til en stasjonær PC hjemme dersom enheten egentlig var ment å brukes til en bærbar PC.

Ofte er PC-kjøling for stasjonære PC-er ment å bygges inn i selve kabinettet til datamaskinen , og det gjør at delene sjelden passer inn i de noe mer kompakte bærbare.

PC-kjøling for bærbare datamaskiner består derimot ofte av ekstern luftkjøling, siden det i de aller fleste bærbare datamaskiner ikke er plass til å legge til ekstra innebygd utstyr, og disse eksterne luftkjøleaggregatene består vanligvis av en eller flere vifter som gi ekstra ventilasjon for den innebygde viften i den bærbare datamaskinen.

#2 - Hvorfor bruke ekstra PC-kjøling?

De fleste datamaskiner har innebygget vifte og kjøler fra produsenten, så hvorfor skal du investere i noe ekstra eller en annen PC-kjøling til datamaskinen?

Det kan være flere grunner til å oppgradere datamaskinens kjøling med for eksempel en ny vifte eller en CPU-kjøler .

Noen vifter og kjølere kan lage mye støy når de starter, og det kan være veldig plagsomt hvis du for eksempel sitter og snakker, leker eller konsentrerer deg om en oppgave.

Hvis rengjøring av skapet og viftene ikke løser problemet, kan det være lurt å bytte til en nyere og mer stillegående vifte.

Bruker du datamaskinen til spilling krever det ofte at datamaskinen er toppinnstilt, og jo kraftigere datamaskinen er, jo mer effektiv må kjølingen være.

Derfor bør du se på PC-kjøling når du oppgraderer maskinvaren.

Kanskje viften eller viften rett og slett er ødelagt og du trenger en ny, uansett hva du leter etter, er nedkjøling av PC-en en viktig faktor for å sikre optimal ytelse til datamaskinen.

#3 - Kjølepasta for PC Kjøling av CPU

Kjølepasta brukes for å sikre optimal varmeoverføring mellom CPU og kjøleribben i datamaskinen.

Kjølepasta er en svært viktig komponent når du for eksempel skal bygge en datamaskin fra bunnen av, eller skal bytte ut en eldre CPU med en nyere, høyytelses CPU.

Her brukes kjølepasta for å sikre at CPU kan få den genererte varmen overført til kjøleribben i datamaskinen og kan dermed holde temperaturen nede på et nivå hvor effektiviteten holdes på topp.

Hvis du har en eldre datamaskin som ofte blir varm og som et resultat blir treg eller støyende, og rengjøring av innsiden av dekselet ikke løser problemet, kan du sjekke kjølepastaen rundt CPUen.

Kjølepastaen kan tørke ut over tid og dermed miste sin effekt, og det kan derfor være lurt å påføre ny kjølepasta på en eldre CPU.

#4 - PC Avkjøling med væske

Hvis du er ute etter PC-kjøling med væske, så har du sannsynligvis allerede blitt overveldet av de mange forskjellige modellene på markedet.

Vannkjølere ser ofte bedre ut enn for eksempel en vifte eller luftkjøler, men PC-kjøling med væske er ofte også en dyrere løsning enn en luftkjøler.

Fordelen med vannkjøling av PC-en din er at selve systemet, eller pumpen bak vannkjøleren, ofte leverer betydelig mindre vibrasjoner enn en vifte eller luftkjøler, og dette reduserer støynivået fra kjølesystemet betraktelig.

Væskekjølere har ofte høy effektivitet og kombinerer det beste fra en tradisjonell datavifte med den innovative teknologien for væskekjøling.

Drømmer du om PC-kjøling med væskekjøler, vær klar over at kvalitet og pris henger tett sammen, og det lønner seg ofte å velge den litt dyrere modellen, for å være sikker på en ytelse som faktisk er bedre enn en luftkjøler .

Væskekjølere er ikke alltid mer effektive enn en luftkjøler.

#5 - PC Avkjøling med luft

PC-kjøling med luft, i form av vifte eller vifte, skal absolutt ikke undervurderes sammenlignet med for eksempel PC-kjøling med væske.

Fordelen med en luftkjøler til PC-en din er at enhetene ofte er ganske mye billigere enn en væskekjøler, og selv om du kunne bli fristet til å tro at effektiviteten ikke er på topp, bør du vite at forholdet mellom pris og ytelse. er ofte betydelig bedre på en luftkjøler.

En annen stor fordel med en luftkjøler er at den ofte er lettere å rengjøre og samtidig er den ofte enklere å installere i datamaskinen enn en væskekjøler.

PC-kjøling med luft krever at viften kan få nok luftsirkulasjon til å kunne kvitte seg med varmen og trekke kjølig luft inn rundt enhetene i skapet.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva