USB Switch

Besøk 123elektronikk og finn det rette verktøyet for å dele en USB-printer eller en annen USB-enhet mellom to datamaskiner ved hjelp av en smart USB switch.

Filtrer
Sortering

Se mer om USB Switch

USB-svitsj - Bruk USB-enhetene dine for flere datamaskiner

Vil du kunne bruke USB-enhetene dine på flere datamaskiner uten å måtte bytte mellom kontaktene mellom datamaskinene?

Da kan det være at en USB-switch er det rette produktet for deg, da denne smartenheten lar deg gjøre nettopp det, da du kan koble samme USB-enhet til så mange datamaskiner du trenger.

Det kan f.eks. være at du ønsker at alle datamaskinene dine skal ha tilgang til din USB- skriver , og en ren USB-switch gir deg muligheten, siden du ganske enkelt må koble skriveren til USB-svitsjen, som da sørger for at begge datamaskinene kan benytte seg av tilkoblingen.

Dette gjør det lettere for deg å kunne bruke enhetene dine på forskjellige datamaskiner, uten å måtte bytte ut USB-pluggen her og der hver gang du vil bytte datamaskin.

4 ting du bør vurdere når du kjøper en USB-svitsj

Hvis du ønsker en USB-svitsj slik at du bedre kan bruke USB-enhetene dine til flere datamaskiner, bør du tenke deg om slik at du er sikker på å få den riktige USB-svitsjen hjem.

Vi gir deg derfor nedenfor noen eksempler du kan bruke som inspirasjon, slik at du bedre kan vurdere hvilken type USB-svitsj som passer dine behov.

#1 - Hvilke enheter bør kobles til USB-svitsjen din?

Det første du bør vurdere er hvilke USB-enheter du ønsker å koble til datamaskinen.

Her kan du finne mange forskjellige USB-produkter som benytter seg av en USB-tilkobling, men noen er bedre designet for flere enheter enn andre, og du kan derfor trenge forskjellige typer brytere.

For USB-enheter du ikke bruker så ofte, som f.eks. en skriver, eksterne harddisker, webkameraer etc. som ikke brukes konstant, kan du bruke en automatisk USB-svitsj, da den er intelligent nok til å justere forbindelsen mellom enhetene.

Skal du derimot bruke enheter som stadig brukes og kobles til, som f.eks. mus, tastatur , headset osv. da kan det være at du heller vil ha en USB-svitsj med manuell styring.

Hvis du bruker disse enhetene sammen med en automatisk USB-svitsj, vil signalene mest sannsynlig bli sendt til begge datamaskinene samtidig, noe som gjør det potensielt vanskelig og ineffektivt å jobbe med dem.

Det kan derfor være viktig for deg å vurdere hvilke USB-enheter du ønsker å bruke til din USB-svitsj, da dette kan ha innflytelse på hvilken USB-svitsj som passer til formålet.

#2 - Antall enheter som vil bruke USB-svitsjen din

Du bør også vurdere hvor mange enheter du ønsker koblet til USB-svitsjen din, slik at du kan få en bryter med antall USB-kontakter du trenger.

Hvis du ikke trenger å ha mange enheter koblet til flere datamaskiner, som f.eks bare en vanlig USB-skriver, det kan være at du ikke har så stort behov så du må bruke en USB-svitsj med mange USB-porter.

Da kan du få en USB-svitsj med helt ned til en USB-enhet for to datamaskiner, så det er ingen sløsing med potensielle ekstraporter i USB-svitsjen din.

Hvis du derimot har en rekke forskjellige USB-enheter som du ønsker å koble til datamaskinene dine, kan det hende du må bruke en USB-svitsj med mange USB-porter, da du da kan være sikker på at alle enhetene dine kan brukes på datamaskinene dine.

Det kan være spesielt bra hvis du har tastatur, mus, høyttaler, hodesett etc. oppsett som du gjerne vil kunne bruke til begge datamaskinene, og her trenger du en rekke USB-porter for å kunne bruke alle USB-enhetene dine samtidig.

Derfor kan det være lurt å vurdere hvor mange enheter du må ha koblet til USB-svitsjen din, slik at du kan finne en modell som har riktig antall porter for dine behov.

#3 - Automatisk eller manuell USB-svitsj

Det er primært to forskjellige typer USB-svitsjer på markedet, den automatiske og manuelle USB-svitsjen.

Den automatiske USB-bryteren er bra, da den automatisk kan måle når det kommer inn et signal fra datamaskinen og også bytte tilkoblingen, slik at den tilkoblede USB-enheten kobles til den aktuelle datamaskinen.

Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for hvilken datamaskin USB-bryteren er satt til, da den automatisk endrer selve tilkoblingen avhengig av hvor signalet kommer fra.

Det er veldig nyttig om du har flere datamaskiner koblet til samme skriver, hvor USB-bryteren da vil kunne måle hvilken datamaskin som ber skriveren skrive ut, hvoretter den så endrer tilkoblingen tilsvarende.

Da trenger du ikke gå og manuelt bytte mellom datamaskinene hver gang du skal skrive ut, men kan bruke datamaskinen du allerede sitter ved uten å måtte bekymre deg.

En manuell USB-switch kan ikke bytte mellom selve datamaskinen, men det kan også være en fordel om du vil være sikker på at USB-enhetene ikke endrer tilkobling når du minst venter det.

Spesielt fordelaktig kan det være om du bruker samme sett med mus, tastatur, hodetelefoner osv., hvor du helst ikke vil ha USB-bryteren byttet til en annen datamaskin mens du f.eks. sitter og jobber med en rapport.

Her kan det være en fordel å ha en manuell USB-bryter, da man da har full kontroll på når bryteren skal endre forbindelsen mellom datamaskinene.

#4 - USB-typen

Når du kjøper en USB-switch kan du finne modeller med ulike typer USB-porter, og det kan være viktig å vurdere hvilke typer porter du ønsker, da dette har stor innvirkning på overføringshastigheten din.

Generelt kan du finne USB-svitsjer med enten USB 2.0- eller USB 3.0-porttyper.

Det er ikke stor forskjell på de to typene, da alle vanlige USB-plugger passer til dem, forskjellen ligger i hvor raske de er til å overføre informasjon mellom enhetene.

USB 2.0 har vært industristandarden i mange år, men begynner å bli ganske gammel og er betydelig tregere enn den moderne USB 3.0-tilkoblingen.

Hvis du kun trenger å bruke USB-bryteren for å opprettholde en forbindelse mellom mindre enheter som tastatur eller mus, så trenger du ikke den veldig store og raske tilkoblingen, da det ikke er store mengder informasjon som utveksles.

Da vil nok en USB 2.0-tilkobling være mer enn nok for dine behov.

Hvis du derimot ønsker å bruke USB-svitsjen din til en eller flere eksterne harddisker, hvor du ønsker å kunne flytte store mengder informasjon og filer mellom datamaskinene og harddiskene, så kan det være en god idé å investere i en USB-svitsj med USB 3.0-porter.

Det gir portene dine en mye raskere overføringshastighet sammenlignet med USB 2.0-portene, og dette gjør at du kan spare mye ventetid når du skal gjøre de store filoverføringene.

USB 3.0 hastigheter:

  • USB 3.0 Gen 1 - 5 GB/s
  • USB 3.0 Gen 2 -10 GB/s
  • USB 3.0 Gen 2x2 - 20 GB/s

Så uansett hva du skal bruke USB-svitsjen til, bør du vurdere hvilken type USB-porter de skal ha, da dette kan ha stor innvirkning på både hastigheten på filoverføringer og prisen på USB-svitsjen.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva