Vintermometer

Vintertermometer. Bruk et vintermometer for raskt å vurdere om vinen har optimal drikketemperatur og om den er klar til servering.

Filtrer
Sortering

Se mer om Vintermometer

Typer vintertermometre

Det finnes to forskjellige typer vintertermometre som har to forskjellige formål, hvorav den ene er å fortelle temperaturen rett før servering og den andre å holde styr på temperaturen under modningen.

Vintertermometer til servering

De fleste som kommer over denne siden ser nok etter et vintertermometer for å sjekke temperaturen på vinen rett før servering.

Denne typen vintertermometer er en hjelp å vite når vinen har riktig temperatur for servering, slik at du får den beste smaken ut av vinen.

Vintertermometer for matlaging

Et vintermometer for tilberedning er for de som lager sin egen vin og vil sørge for at den lagres og tilberedes under riktige forhold og temperatur.

Vintertermometer funksjoner og spesifikasjoner

Mens noen vintertermometre bare kan fortelle deg temperaturen, finnes det også vintertermometre som har litt mer nyttige funksjoner.

#1 Materiale

Vintertermometre er oftest laget av plast, gummi og silikonmateriale i selve stroppen.

Rundt displayet kan det av og til være modeller med skive i rustfritt stål.

#2 Batteri

Vintertermometre trenger batteri for å fungere, vanligvis må dette kjøpes separat, men dette vil du typisk kunne lese i produktinformasjonen under de enkelte produktene.

#3 Automatisk på/av

Mange vintermålere kan slå seg på av seg selv med en gang de settes på flasken, fordi sensoren registrerer at den nå sitter på flasken.

Likeledes kan vintertermometeret også slå seg av når det ikke lenger står på vinflaska.

På denne måten vil ikke vintertermometeret slås på og bruke batteriet unødvendig.

#4 Temperatur

Vintertermometeret kan typisk måle grader fra 0 til 50, som er mer enn nok til formålet, siden vinflaskene dine forhåpentligvis ikke er varmere eller kaldere.

Noen vintertermometre er så presise at de også kan vise i halve grader hvis du vil være veldig spesifikk med den temperaturen du ønsker.

#5 Passform og design

De fleste vintertermometre ligner faktisk veldig på et åpent armbånd eller et reflekterende armbånd som kan vikles rundt flasken.

Vintertermometrene er fleksible på en eller annen måte så de passer over de fleste vinflasker.

#6 App for vintertermometer

Det finnes også nyere vintertermometre som har en tilhørende app hvor du kan se temperaturen og styre innstillingene.

I noen apper kan du blant annet velge hvilken vin flasken sitter på og så kan appen velge riktig temperatur for deg og gi deg beskjed når vinen har nådd den temperaturen.

I tillegg lar noen apper deg lagre preferanser for spesifikke viner, slik at du kan bruke samme temperatur igjen neste gang du vil drikke den vinen.

#7 Temperaturindeks

Med noen klokker følger det med en temperaturindeks enten i papirform, forhåndsprogrammert i termometeret eller som kan styres via en app.

Temperaturindeksen skal hjelpe deg å velge riktig temperatur for den typen vin du har med å gjøre.

Hvordan bruke et vintertermometer

Først og fremst må vintermåleren plasseres på vinflasken, der den skal sitte slik at sensoren sitter mellom etiketten foran og bak, slik at sensoren kun er på selve glasset og ikke en etikett.

Det gir best måling av temperaturen på selve vinen hvis sensoren er på glasset.

Derfor må du også huske å flytte termometeret lenger ned i flasken mens du drikker vinen, ellers risikerer du å lese temperaturen på et sted hvor det ikke lenger er vin.

Hos oss finner du også et bredt utvalg av andre smarte dingser og hvitevarer til hjemmet, inkludert gassalarm , grill , pizzaovn eller bryggekjele .

Vanlige spørsmål om vintertermometre

Hva brukes et vintertermometer til?

Et vintertermometer brukes til å sjekke temperaturen på en vin uten at flasken må åpnes. Temperaturen er avgjørende for smaken på vinen og derfor måles temperaturen for å få den beste og mest optimale smaken ut av vinen.

Hvordan fungerer et vintertermometer?

En vintermåler har en sensor på baksiden, som skal plasseres på en vinflaske slik at sensoren på vintermåleren berører glasset på flasken. Den vil da måle temperaturen på innholdet i flasken, slik at du vet om vinen din er klar til å drikkes.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva