Julegaver kan bli byttet frem til 24. januar 2024 - Bestill senest 15. desember og motta pakken før jul!

Dias og negativ skannere

I denne kategorien finner du utvalget innen Dias og negativ skannere .

Filter
Sortering


Rollei PDF-S 1600 SE Dias og Negativ Scanner
Rollei PDF-S 1600 SE Dias og Negativ Scanner
Rollei PDF-S 1600 SE Dias og Negativ Scanner

Rediger og digitaliser de gamle bildene dine
3,5 tm LCD-skjerm

     Les mer      Fjernlager
Levering: 12-20 virkedager
Senest 11. januar 2024

Lysbilde- og negativskannere Konverter negativer til digitale bildefiler

Hvis du leter i oppbevaringsstedene dine, kan det hende du kommer over noe som snart vil regnes som en sjeldenhet; gamle negativer og lysbilder også kalt lysbilder.

Hvis du er veldig ung, har du kanskje aldri tatt bilder på gammeldags film eller lysbilder. Er du litt eldre har du sannsynligvis negativer eller lysbilder fra barndommen eller ungdommen liggende i skuffen.

Disse bildene kan bringes tilbake til livet selv her i den digitale tidsalderen via en lysbilde- og negativskanner.

En lysbildeskanner gjør det enkelt å konvertere gamle lysbilder til digitale filer, her er de gode fordelene med en lysbildeskanner:

  • Enkel konvertering av 35 mm negativer, film og lysbilder
  • Lagret som JPG-filer på din PC eller Mac via USB
  • Fullfargeskanning
  • Automatisk eksponering
  • Automatisk fargebalanse
  • Lader med USB-kabel (samme som for overføring)

Nesten alle bilder i dag er tatt som digitale bildefiler. De er tatt enten med digitalkamera eller med våre nye smarttelefoner, og kan sees umiddelbart etterpå på telefon, dataskjerm, eller vises i større format på vår TV.

Tidligere la man en filmrull i et kamera, hvorpå man kunne ta et visst antall bilder på denne rullen.

Denne ble utviklet i flere forskjellige væsker og omgjort til negativer. Disse negativene ble belyst på fotografisk papir, som senere også ble fremkalt i flere væsker før de ble sittende igjen med et ferdig bilde.

Var det en lysbilde (eller lysbilde) film du la i kameraet, måtte også denne fremkalles.

Etter det hadde du en rekke lysbilder som kunne vises ved å legge disse lysbildene i en fremviser. Denne var utstyrt med en kraftig pære som projiserte bildet på en skjerm på veggen, hvor man kunne se bildet i stor størrelse.

Alle disse tiltakene var vanskelige og tidkrevende, for ikke å snakke om at de også var relativt kostbare løsninger.

Hvis minnene som er skjult på de gamle negativene og lysbildene må gjenopplives, har vi flere forskjellige lysbilde- og negativskannere som løser problemet enkelt og billig.

Lysbilder for digitale bilder - raskt og enkelt

En lysbildeskanner tar ikke mye plass. Det er en liten elektronisk enhet som kan skanne de innsatte negativene eller lysbildene og konvertere dem til digitale bildefiler.

Disse overføres via den medfølgende USB-kabelen til datamaskinen din, hvoretter du umiddelbart kan se dem på skjermen.

Noen modeller kan også skanne bildefilene direkte inn på et SD-minnekort, slik at du slipper å sitte ved datamaskinen mens du skanner. Du kan deretter overføre alle bildene fra SD-kortet til harddisken.

Du finner også modeller som er utstyrt med en skjerm hvor du kan se bildet før du skanner det og noen modeller kan til og med vise bildet direkte på TV-en din via en medfølgende videokabel.

Dette er praktiske alternativer hvis du for eksempel har mange negativer eller lysbilder og skal velge hvilke du vil skanne inn i elektroniske bildefiler.

Skanneren leveres med adaptere som lar deg skanne forskjellige filmformater.

De mest brukte var super 8 (smalfilm), 110-formatet, 126-formatet og 135-formatet og alle disse kan skannes ved hjelp av de ulike adapterne. Dette gjelder selvfølgelig også de gamle svart-hvitt-bildene.

Når du skal velge filmskanner bør du også vurdere hvor mange MP (MegaPixels) du vil skanne med.

Du vet sikkert fra ditt digitalkamera eller telefonkamera at mer MP gir høyere oppløsning og dermed skarpere og bedre bilder. Det samme prinsippet gjelder når du skanner negativer eller lysbilder.

Du trenger ikke så mange MP om du vil sende bildene til familie eller venner på mail eller eventuelt dele dem via Facebook, Twitter eller lignende.

Hvis du er typen som ønsker å jobbe med de skannede bildene dine på datamaskinen, vil en lysbildeskanner med høyere MP være å foretrekke.

Skanning av negativer – den perfekte sikkerhetskopien av gamle bilder

I tillegg til den store fordelen med å kunne se de skannede bildene her og nå via datamaskinen eller TV-en og muligheten for å dele dem med venner og familie, har innskanning en annen fordel; du får også en sikkerhetskopi av de gamle negativene og lysbildene som er laget.

Negativer og lysbilder er skjøre. De tåler ikke fuktighet, høy varme og lignende, derfor er det stor risiko for at de sprekker over tid.

Når du har brukt lysbildeskanneren og lastet opp bildene til et elektronisk medium, har du også sikret dem for ettertiden.

Hvis du skal begynne å skanne negativer eller lysbilder, bør du nok advare kjæresten eller familien din, for du vil garantert bli tatt av det og vil tilbringe mange hyggelige timer, hvor minnene dukker opp fra dypet samtidig som du sikrer deg dem på harddisken.

Kjøp eventuelt en lysbildeskanner med mulighet for tilkobling til TV og la familien være med når bildene skal velges. Det kan bli uforglemmelige kvelder for dere alle.

Utforsk derfor vårt utvalg av lysbilde- og negativskannere og finn akkurat den modellen som dekker dine ønsker og behov.

En negativ skanner konverterer gamle minner til lett tilgjengelige elektroniske bildefiler som kan deles med familie og venner via e-post, Facebook, Twitter eller lignende medier og samtidig oppbevares trygt på harddisken din.

En fotoskanner er enkel og rask å bruke og er en rimelig måte å overføre dine gamle bilder til et moderne format som lar deg nyte minnene for alltid.

Skann bildene inn på harddisken og samle venner eller familie for en god kopp kaffe eller et godt glass rødvin og la deg fordype deg i minnene via datamaskinen eller TV-skjermen.

Gjør om de gamle analoge bildene dine til digitale bilder med en kombinert negativscanner og lysbildescanner. Når en film er framkaldt fra fotoapparatet får man også strimler med negativer til bildene. Med denne smarte negativscanneren kan du enkelt digitalisere alle de gamle bildene dine fra negativene. I tillegg til å scanne negativene så kan denne negativscanneren også fungere som lysbildescanner. Så har du gamle bilder du har fått lagd til lysbilder, da kan du med denne lysbildescanneren digitalisere dem raskt og enkelt.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 59 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva