Nettverksverktøy

På denne siden finner du massevis av verktøy for å jobbe med nettverksinstallasjoner. Krympetang, LSA-tang og andre strippeverktøy, samt for eksempel en effektiv nettverkstester.

Se mer om Nettverksverktøy

Nettverksverktøy – Finn nyttige verktøy her for å jobbe med nettverksinstallasjoner

Jobber du som tekniker og til daglig gjør nettverksinstallasjoner for enten private hjem eller ute i offentlige institusjoner, så kan du komme over perioder hvor du trenger nye verktøy .

Kanskje du en dag finner deg selv i behov for LSA-tang for å håndtere LSA-klemmer i forbindelse med arbeid med patch-kabler.

Eller at du trenger en nettverkstester nå som den forrige versjonen du måtte ha er ødelagt.

Enten du har behov for et nytt nettverksverktøy , har du en god mulighet til å finne akkurat det rette verktøyet på denne siden, slik at du kan jobbe videre med nettverksinstallasjoner.

Til slutt, gi deg selv noen konkrete tanker før du gjør det endelige kjøpet som du kan dra nytte av til arbeidet ditt.

6 typer nettverksverktøy du kan kjøpe til hjemmet eller jobben

Ved første øyekast kan vårt utvalg av nettverksverktøy virke overveldende.

Er du en privatperson som ikke jobber med elektriske installasjoner, kan du være usikker på hva de ulike tingene innen nettverksverktøy kan brukes til.

Det beste for deg er å begynne med det du trenger her og nå, for eksempel et nytt krympeverktøy eller et nytt isolasjonsverktøy .

Det er mange alternativer og nedenfor kommer vi til alle produktene vi har innenfor nettverksverktøy, slik at du kan bli kjent med hver enkelt av dem før du foretar et kjøp.

#1 - LSA-tang

En LSA-tang brukes til å trekke kabler til din nettverksinstallasjon, og du kan også bruke den til å utføre vanlige elektriske installasjoner.

For å håndtere LSA-PLUS-moduler må du bruke LSA-tang for å presse ledningene dine inn i dem.

En stor fordel med å bruke en LSA-tang er at den har en berøringssensor som hjelper deg å sikre at kablene du jobber med ikke støter deg underveis.

En LSA-tang har også en innebygget saks som du kan velge å sette til å være aktiv eller ikke.

Alternativet med den aktive saksen i en LSA-tang gjør at når du trykker en kabel ned i en nettverksmodul, klippes kabelen automatisk og du får et rett og fint kutt på alle kablene som er installert i modulen.

Det er med på å få det ferdige resultatet til å se penere ut, samtidig som du kan kutte ned på overflødige kabler.

En LSA-tang har også en krok i seg slik at du kan trekke kabler ut av en nettverksmodul i tilfelle du må gjøre noen finjusteringer.

#2 - Nettverkstester

Fra tid til annen kan det oppstå problemer med nettforbindelsen, og det kan være et stort problem uansett om det dreier seg om et privat nettverk eller nettverket som er ute på din arbeidsplass.

En god løsning for å løse den utfordringen er å bruke en nettverkstester, som du kan bruke til å finne nettverkskablene som har en feil eller kortslutning.

Nettverkstesteren har også et annet navn som er LAN-tester og LAN er en forkortelse for Local Area Network.

Blant de smarte funksjonene som finnes i de fleste nettverkstestere er for eksempel en LCD-skjerm som hjelper deg med å fortelle deg hva nettverkstesteren har funnet av feil i nettverkskablene dine.

I noen nettverkstestere er det en innebygd lommelykt som kan være svært nyttig for å finne riktig port i et mørkt hjørne.

Det er variasjoner mellom de mange typene nettverkstestere med hensyn til de forskjellige koblingstypene, noe som er verdt å ta med i vurderingene dine.

Pluggtypene du kan finne i de ulike nettverkstestere er for eksempel de her:

  • PoE
  • RJ11
  • RJ12
  • RJ45

En nettverkstester bruker batterityper som 9V-batterier og AAA-batterier som primær strømforsyning .

#3 - Strippeverktøy

Et strippeverktøy brukes til å utføre enkel, presis og rask stripping av for eksempel vanlige runde kabler.

De fleste profesjonelle elektrikere bruker strippeverktøy som en viktig del av verktøykassen sin, men selv gjør-det-selv-typene bruker også det samme verktøyet til de generelle elektriske installasjonene i hjemmet.

Innen strippeverktøy finnes det både mekaniske og automatiske versjoner som kan brukes til å håndtere kabler med ulikt tverrsnitt.

Det er også et strippeverktøy som er en universell versjon komplett med sidekutter og krympefunksjon.

Spesielt er krympefunksjonen nyttig for å koble to komponenter ved hjelp av plastisk deformasjon.

Det finnes isolasjonsavisoleringsverktøy som kan brukes spesielt til de små kablene innen for eksempel elektronikk og telekommunikasjon.

Du kan lese mye mer om isolasjonsavisoleringsverktøy og for eksempel lære mer om hvordan du bruker et isolasjonsavisoleringsverktøy.

#4 - Kompresjonsstang

En kompresjonsstang brukes til å koble F-kontakter til koaksialkabler som RG58, RG59, RG11 og mange flere.

Et krympeverktøy er et uunnværlig verktøy dersom du skal presse sammen koblinger i forbindelse med nettverksinstallasjoner.

Noe av det gode med de fleste kompresjonstenger er at de er utstyrt med softgrip-håndtak som gjør den behagelig å bruke.

Hvis du vil være sikker på at du får det gjort skikkelig med montering av dine egne kontakter, så bør du gå for en trykkstav.

#5 - Krympetang

Et krympeverktøy brukes til å koble mindre elektriske koblinger takket være den spesielle teknikken som kalles krymping.

Det kan være aktuelt å bruke krympetang for å koble til nettverkskabler der plassen kan være begrenset.

Hvis du for eksempel har en stor samling kabler krøllet sammen bak dataoppsettet ditt, kan det være fordelaktig å bruke en krympetang for å forkorte noen av dem.

Det finnes mange versjoner av krympetang, som manuell og automatisk, som du kan lese mye mer om på vår side om krympetang.

#6 - Nettverksverktøysett

Hvis du er typen som liker de praktiske løsningene som kan fås i et komplett sett, så har du også muligheten til å kjøpe et komplett nettverksverktøysett .

På denne måten har du alle løsninger for bruk av arbeid med nettverksinstallasjoner samlet i en pose.

Et nettverksverktøysett består ofte av verktøy som disse:

  • Krympetang
  • Nettverkstester
  • Oppsigelsesverktøy
  • Kabelkutter

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva