Påleggsmaskin
Påleggsmaskiner for perfekt skjæring av alle typer pålegg. Med en smart pølsemaker kan du for eksempel forvandle roastbiff fra dagen før til deilige pølser, så enkelt som ingenting.
Super kraftig motor
Bra for både private og profesjonelle kjøkken
Sammenleggbar design
Skjæretykkelse 1-15 mm
Sklisikre føtter, knivtrekk og pulsmodus
Gir jevn og presis skjæring av pålegget ditt
Justerbar skivetykkelse
Brukervennlig drift
Profesjonell maskin
Justerbar skivetykkelse
Profesjonell maskin
Justerbar skivetykkelse
Justerbar skivetykkelse
Enkel å rengjøre
Opptil 14 mm skiver
Nydelig hvitt design
Avtakbart blad i rustfritt stål
Justerbar skivetykkelse
Rustfritt stål
Justerbar skrivetykkelse
Kan skjære opp til 20 mm skiver
Enkel betjening
Enkel design
Kan brettes
I en vakker rød farge
Justerbar skivetykkelse
Avtakbart blad i rustfritt stål
Justerbar skivetykkelse
Opptil 14 mm skiver
Fin design
Sammenleggbar design
Klippebredde opp til 20 mm
Med brett for å samle skivene
Enkel rengjøring
Påleggsmaskin - Lag ditt helt eget pålegg
De færreste av oss har kjøttkvern hjemme, da det kan virke litt overdrevet med en kjøkkenmaskin av dette kaliberet.
En påleggsmaskin er maskinen man ofte ser hos en slakter, som de bruker til å skjære ulike steker/kjøtt i tynne skiver av pålegg.
Denne maskinen kan imidlertid også fås til privat bruk, og er ofte litt mindre og billigere når den skal brukes privat.
Du skal altså ikke forvente samme kvalitet som de profesjonelle slaktere bruker, med mindre du bruker mye penger på en pølsemaker.
Hvorfor kjøpe en smørbrødmaskin?
En pølsemaker er typisk for deg som elsker å lage mat fra bunnen av.
Mange utforsker kunsten å lage mat hjemme, og lager for eksempel sine egne spekepølser, rullepølser m.m.
En kjøttpåleggsmaskin kan skjære disse i perfekte og ensartede skiver, slik at du får helt fantastisk kjøttpålegg.
En pølsemaker kan også brukes hvis du for eksempel har rester fra en stek fra dagen før og ønsker å gjøre om til pølser.
Du kan enkelt og greit stille inn maskinen og for eksempel skjære en deilig svinestek eller roastbiff i tynne skiver med pålegg til rugbrødet.
Hos avXperten finner du et enormt utvalg av ulike kjøkkenapparater, som smarte kaffemaskiner , robotstøvsugere , mikrobølgeovner og mye, mye mer.
Over disse 7 tingene før du kjøper en smørbrødmaskin
Før du tar valget om å kjøpe en kjøttpåleggsmaskin, er det noen ting du bør vurdere på forhånd.
Nedenfor har vi fremhevet 7 punkter som du kan ha godt av å vurdere før du kjøper en kjøttpåleggsmaskin.
#1 - Hvor tykke skiver vil du ha?
Ikke alle pålegg kan kutte skiver av samme tykkelse.
Dette er typisk på grunn av kraften som maskinen har, da det krever mye mer kraft for å kutte veldig tykke skiver skikkelig.
- Velger du en billig versjon av en pølsemaker kan du typisk forvente en tykkelse på 10-12 mm
- Velger du den litt mer avanserte og dyre klassen kan du gå helt opp til 20 mm skiver
Her bør valget reflektere hva du vil bruke maskinen til.
Hvis du for eksempel vil skjære store biffer som helstekt svin eller roastbiff i tykke skiver, trenger du utvilsomt en kraftig kjøttskjærer.
Jo mer du investerer i en kjøttpåleggsmaskin, jo bedre resultat kan du forvente.
#2 - Effekten av smørbrødmaskinen din
Kraften i kjøttskjæreren din er med på å bestemme hvor enkel den er å bruke og hvor kraftig den er for å kutte ulike matvarer.
Effekten måles typisk i Watt, og bestemmer både hvor kraftig maskinen er og litt om hvor mye strøm den faktisk bruker.
Ulike typer kjøtt er svært forskjellige i tekstur og hvor møre eller seige de er i kjøttet.
Prøver du å kutte en stor, robust svinestek i tykke skiver med en billig kjøttskjærer, kan det være nesten umulig.
Dette skyldes både effekten i maskinen, men sannsynligvis også maskinens blad, som rett og slett er for svakt for de virkelig store jobbene.
#3 - Høyre- eller venstrehendt offiser
Dette punktet er faktisk utrolig viktig, da det har stor innvirkning på hvem som kan bruke en smørbrødmaskin.
De fleste pålegg krever at du bruker hånden til å skyve bladet, selv om det også er litt motorisert.
Her er det viktig at du velger en pølsemaker som faktisk passer din foretrukne hånd, slik at du får det beste resultatet.
Det skal imidlertid sies at det fortsatt er mulig å bruke en kjøttkvern med feil hånd, det er bare litt enklere å bruke den du foretrekker.
#4 - Hvor lett er smørbrødmaskinen å rengjøre?
En sandwich maker kan bli ganske fastlåst avhengig av hva du bruker den til.
Noen typer kjøtt er mye fetere enn andre, og det er nødvendig å rengjøre maskinen umiddelbart etter bruk slik at den ikke fester seg eller begynner å lukte.
Her er materialet spesielt relevant, da det for eksempel er utrolig enkelt å rengjøre en pølsemaker i rustfritt stål.
Noen kjøttpåleggsmaskiner har til og med en smart liten skuff som samler opp mye matrester.
Du kan ganske enkelt trekke ut denne skuffen og tømme den i beholderen.
Resten av maskinen skal være lett å rengjøre med en fuktig klut, så lenge matrester ikke har satt seg fast fordi du har ventet for lenge med å rengjøre maskinen.
#5 - Smørbrødsmaskin med beskyttelse - viktig for barnefamilier
En kjøttpåleggsmaskin er ufattelig skarp, og krever derfor solid beskyttelse, spesielt mot fingrene.
Skal du ha maskinen stående hjemme, er det ekstremt viktig å velge en kjøttpåleggsmaskin med riktig sikkerhet.
Heldigvis kan du få påleggsmaskiner som både har utrolig god beskyttelse under kutting, og som i tillegg har barnesikring når den ikke er i bruk, slik at barna ikke kan starte maskinen ved et uhell.
Noen kjøttskjærere kan faktisk også fås med et avtakbart blad, hvor du ganske enkelt kan fjerne bladet helt og oppbevare det på et trygt sted, mellom skjæreoppgavene dine.
#6 - Sammenleggbar smørbrødmaskin - Oppbevar den lett etter bruk
En sammenleggbar pølsemaker er akkurat det den høres ut som, nemlig en versjon av en pølsemaker som kan brettes sammen og enkelt lagres bort.
Dette er en god løsning for deg som ikke har mye skapplass.
Du kan enkelt slå den sammen og dermed enkelt legge den i et skap eller en skuff, slik at den ikke trenger å stå foran bordet hele tiden.
#7 - Materiale og design i smørbrødmaskinen - Viktig for holdbarheten
For å sikre at din pølsemaker holder i mange år, er det en fordel å vurdere materialvalget.
Noen kjøttskjærere er utformet nesten utelukkende i plast, bortsett fra knivbladet.
Dette gjør imidlertid også at holdbarheten ikke er fantastisk, da den lett kan gå i stykker hvis du for eksempel dropper den, eller rett og slett ved slitasje over lengre tid.
Velger du derimot en versjon designet primært i rustfritt stål, kan du forvente lang levetid og robusthet.
Det skal imidlertid sies at hvis du bare vil prøve en kjøttpåleggsmaskin uten den enorme investeringen, er det helt greit å starte med en plastversjon, da de er mye billigere.