Ledninger

Nedenfor finner du utvalget innen Ledninger.

Filter
Sortering


Installasjonskabel 5x2,5 mm2 - 50 m
Installasjonskabel 5x2,5 mm2 - 50 m
Installasjonskabel 5x2,5 mm2 - 50 m

For innendørs og utendørs bruk
For å mure inn og nedstøping

     Les mer      Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 26. mars 2024

Stort utvalg av ledninger og kabler for alle behov

Hos avXperten har vi et stort utvalg av ulike ledninger og kabler, slik at du kan finne akkurat de kablene og ledningene du trenger.

Har du noen gamle plugger liggende som du gjerne vil bruke igjen, kan du få en ny og fresh kabel hos oss, som du f.eks. kan bruke til å lage en ny skjøteledning .

Da kan du bedre være sikker på at alle dine elektriske installasjoner og apparater kan nå stikkontaktene sine.

Det kan i dette tilfellet være viktig å vite forskjellen mellom kabler og ledninger, da det er stor forskjell mellom de to betegnelsene.

Forskjellen på ledninger og kabler er at man med en ledning typisk har enten et solid stykke kobber som går gjennom eller flere kobbertråder som er samlet under isolasjonen.

Kabler er der du har flere sett med ledninger der hver ledning er isolert separat.

Det danske språket har imidlertid mye å gjøre med å blande de to begrepene sammen, så det er viktig at du er oppmerksom på om du kjøper en ledning eller en kabel, slik at du er sikker på å få rett type hjem.

Med riktig ledning eller kabel har du muligheten til å kunne tilpasse dine plugger og kabler akkurat slik du vil ha dem, slik at du alltid har tilgang til en god og solid strømforsyning .

4 ting du bør vurdere når du kjøper kabler

Trenger du ekstra kabler til dine elektriske installasjoner kan det være viktig at du tenker deg om slik at du er sikker på å få de riktige kablene hjem.

Nedenfor gir vi deg noen eksempler på hensyn du kan bruke, slik at du er bedre i stand til å vurdere hvilke ledninger og kabler som passer best for dine behov.

#1 - Hva skal du bruke ledningene til?

Det første du bør vurdere er hva du egentlig skal bruke ledningene til, da dette kan ha innvirkning på hvilken type ledning du trenger.

Skal du bygge en ny bolig eller pusse opp din gamle bolig, trenger du mange installasjonskabler som skal trekkes rundt for å sikre at du kan installere nok stikkontakter i boligen.

Der kan du fort trenge veldig store lengder med installasjonskabel , så du bør også vurdere hvor lang kabel du ønsker.

Har du mange gamle løse støpsler liggende, kan det hende du vil ha noen friske kabler, slik at du kan få noen nye skjøteledninger til bruk enten innendørs eller utendørs.

Da kan du være sikker på at du kan nå en stikkontakt med alle dine elektroniske enheter, uavhengig av hvor du befinner deg i hjemmet.

Dersom du ønsker å lage en ledning med tre plugger, er det viktig at du også kjøper tilsvarende type ledning, da du må være sikker på å ha både positive og nøytrale faser, samt jordforbindelse.

Du bør derfor vurdere hva du ønsker å bruke de nye ledningene og kablene til, slik at du kan være sikker på å kjøpe de riktige typene.

#2 - Typer ledninger og kabler

Det finnes et stort utvalg av forskjellige ledninger og kabler som du kan få fikset.

Det kan derfor være viktig å kjenne forskjellen slik at du bedre kan vurdere hvilken type kabel og ledning som passer best for dine formål.

Installasjonskabler er en svært vanlig type løse kabler som du finner på markedet, hvor de brukes i all slags konstruksjon og oppussing, hvor du skal føre nye kabler til plugger og elektriske installasjoner.

De er gode for både å bygges inn i veggen, så du har muligheten til å trekke ut pluggene veldig diskret eller graves ned, dersom du trenger å trekke strøm til hageinstallasjoner.

Du kan også få sterkere installasjonskabler som er forsterket, slik at de er ekstra beskyttet mot for eksempel gravearbeid eller, om du har dem montert i garasjen, mot skader fra maskiner og verktøy.

Hvis du ikke trenger kabler, kan du også få vanlige kabler, slik at du kan f.eks. kan reparere dine eksisterende ledninger hvis du skal kutte dem.

Skal du ha installert nytt HPFI-relé kan du også få sløyfekabler som passer der.

Sløyfeledninger brukes i HPFI-reléet og kobler sikringsgruppen til strømforsyningen, slik at du er bedre beskyttet mot potensielle kortslutninger som kan oppstå i boligen.

Det finnes utallige forskjellige typer ledninger og kabler på markedet, så du bør undersøke nøye hva de forskjellige typene gjør, slik at du kan være sikker på å få de riktige ledningene og kabler til dine elektriske installasjoner.

#3 - Lengden på ledningene

Du bør også vurdere hvor lang kabelen din skal være, slik at du kan få best mulig utnyttelse av den.

Det finnes mange forskjellige lengder på ledninger og kabler, avhengig av hvilken type ledning eller kabel du trenger.

F.eks. skal man bruke installasjonskabler trenger man ofte svært lange lengder av dem, da de skal kunne føres rundt i hele boligen eller bygget.

Du kan derfor få installasjonskabler i svært lange lengder, så du er sikker på å ha nok liggende til å kunne trekke ut de pluggene du trenger.

Eksempler på lengder du kan finne på installasjonskabler:

  • 50m
  • 100m
  • 400m
  • 500m

Det kan være en fordel å kjøpe kabler som er lengre enn du trenger, slik at du er sikker på at de kan nå de installasjonene og elektroniske enhetene de trenger.

Det er heller ingen ulempe å klippe ledningen kortere, så med en lengre ledning har du større fleksibilitet i å kunne velge hvor lang ledningen skal være.

Du kan da også oppbevare den overskytende ledningsbiten i garasjen, slik at du alltid har en ekstra ledning tilgjengelig hvis du trenger det.

#4 - Ledningsfarge

Kjøper du enkeltkabler er det lurt å vurdere hvilke farger de skal ha, da fargevalget er med på å bestemme hvilken fase de skal brukes til i installasjonene.

Dette er et lovkrav, så du bør vurdere nøye hvilke ledninger du kobler til.

Den brune ledningen brukes til å signalisere at det er faselederen, også kalt den positive fasen, som du må bruke til dine elektriske installasjoner.

Hvis du må installere kabelen i f.eks. en lampe vil plassen til faselederen ofte være merket med L eller P, men du kan også oppleve at det ikke er noen merking.

Den blå ledningen signaliserer at det er den nøytrale ledningen, og den er merket med enten N eller 0.

Den siste grønne og gule ledningen er beregnet for jordforbindelsen, som bidrar til å beskytte strømnettet mot potensielle kortslutninger som kan oppstå.

Grunnen til fargemerking på denne måten er å gjøre det lettere for deg å gjenkjenne hva de forskjellige ledningene gjør, slik at du ikke ender opp med å koble en nøytral ledning til fasekontakten, noe som kan forårsake en potensiell kortslutning.

Så hvis du kjøper separate ledninger til dine elektriske installasjoner, sørg for at du får dem i riktig farge slik at du overholder gjeldende regelverk.

Finn Ledninger på denne siden.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva