Grill
Vi har et sortiment av griller som stadig blir større. Kjøp blant annet en elektrisk grill som verken krever kull eller gass. Du kan også få en gassgrill av høy kvalitet.
Skli-lett belegg
Med jevn temperaturjustering
Stor stekeflate
Med justerbar termostat
Hele 2000W
Brukes som bordgrill
Praktisk stativ med sidebord
Et UV-bestandig deksel er inkludert
Stor nok for 4-6 personer
Justerbar temperatur
Justerbar temperatur
Non-stick belegg
Med forhåndsprogrammerte innstillinger
Non-stick belegg
Med praktisk dryppskål
Inkl. stort grillspyd og 6 små spyd
Tapp av med uttrekkbar dryppbrett
Praktiske cool-touch håndtak
Høy effekt for rask oppvarming og matlaging
Stor overflate å tråkke på
Sammenleggbar, og perfekt for campingturen
Grillflate på 43,5 x 25,5 centimeter
Non-stick belegg
Avtakbart dryppbrett
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for campingturen
Må tennes med kull
Perfekt for balkongen, terrassen eller campingen
Superenkel betjening via app
Perfekt for terrassen en sommerdag
Leveres med praktisk beskyttelsesdeksel
9 programmer
Stort dryppbrett
Perfekt for å sette på terrassen
Justerbar temperatur 80-500 grader
Med stekepanne inkludert
Stort dryppbrett
Perfekt for balkong grilling
Har en grilloverflate på Ø40cm
Non-stick belegg
Grilloverflate: 40 x 24 cm
Justerbar termostat
Avtakbare plater med non-stick belegg
Enkel å betjene
Med non-stick belegg
Har en liten hylle for oppbevaring
Grillen kan tas av og brukes innendørs
Leveres med non-stick belegg
Kompakt design
8 grillfunksjoner du bør vite om før du kjøper grill
Når du skal ut og finne en grill, er det noen forskjellige funksjoner du kanskje må være oppmerksom på for å få den beste grillen for deg.
#1 Side fakkel
Det er gassgriller som har en gassbrenner ved siden av grillen, som vanligvis sitter i sidebordene.
De er supersmarte hvis du for eksempel vil koke poteter eller lage saus mens du griller, slik at grillen din blir et lite utekjøkken.
Sidebrennere er typisk skjult under plater som du enkelt kan løfte opp når du skal bruke brenneren, slik at de også enkelt kan fungere som bordplater når brenneren ikke er i bruk.
#2 Termometer
I mange griller er det innebygd termometer i lokket på grillen, slik at du enkelt kan se hvor varm grillen er.
Lokket må være nede for at grillen skal måle varmen, da det er varmen inne i grillen den måler.
Skal du derimot måle kjernevarmen i maten din, bør du se etter et steketermometer, som du kan lese mer om nedenfor.
Du finner termometre i båter, elektriske griller, gassgriller og kullgriller, så det er stor mulighet for å finne en grill med et termometer som passer deg.
#3 Steketermometer
Det finnes nå mange griller som er utstyrt med steketermometer eller hvor et steketermometer kan kjøpes, spesielt i nyere og mer avanserte gassgriller
Steketermometeret kan fortelle deg kjernetemperaturen på for eksempel kjøttet du griller, slik at du vet om det er riktig stekt før du begynner å kutte kjøttet.
#4 Dryppbrett
Det er ulikt om grillen er utstyrt med dryppskål eller om du selv må ordne med dryppbrett, men det vil alltid være eller vil være plass til dryppbrett i grillen.
Noen har holder for dryppbrett, hvor man typisk bare kan sette inn et foliebrett dersom grillen ikke kommer med selve dryppbrett.
Her må du bare være klar over at det er noe du må kjøpe ved siden av, dersom du ikke velger en grillmodell som kommer med innebygget dryppbrett.
#5 Brenner
Noen gassgriller har kun en enkelt brenner og det er for eksempel mange bordgriller og andre mindre griller som har dette.
De helt store gassgrillene har ofte rundt 4-5 brennere, slik at du enkelt kan kontrollere temperaturen i ulike deler av grillen.
#6 Rotisserie funksjon
De større grillene har ofte også en rotisserie-funksjon, slik at du enkelt kan tilberede større kjøttstykker, som kylling, and og store steker.
Den består av en stang som du kan legge kjøttstykket ditt på og deretter sette det opp inne i grillen, hvor stangen kan rotere slik at kjøttet ditt blir jevnt stekt hele veien rundt.
#7 Oppbevaring for gassflaske
Gassflasker til gassgriller kan være store og kommer typisk i farger som ikke alle synes passer godt til hagen deres.
Derfor kommer noen gassgriller med en eller annen form for skap eller skap hvor du kan gjemme gassflasken.
Sørg imidlertid for å lese instruksjonene for grillen din grundig , da det kan være advarsler om hvordan og når flasken må oppbevares i skapet.
# 8 Sidebord
Mange griller har i dag sidebord, spesielt gass- og elektriske griller, slik at du enkelt kan legge fra deg mat og redskaper når du griller.
Disse kan i mange tilfeller tas av eller slås sammen, slik at det er lettere å for eksempel flytte grillen eller pakke den bort.
Typer grill
Det finnes ganske mange forskjellige typer griller og de tre mest kjente typene i Danmark er henholdsvis:
- Kullgrill
- Gassgrill
- Elektrisk grill
De fleste velger kull- og gassgriller til utendørs bruk, men noen elektriske griller kan også brukes til formålet, for eksempel bordgriller .
Les mer om de ulike typene griller og deres forskjeller i avsnittet nedenfor.
Gassgrill vs. kullgrill vs. elektrisk grill
Gass og elektrisitet avgir mindre mengde partikler enn kull, så hvis du bruker dem riktig er de mer miljøvennlige enn kullgrillen, men spesielt den elektriske grillen er typisk den mest miljøvennlige.
Hvis du derfor ikke bruker varmen fra gass- og elgrillen din riktig, kan du i noen tilfeller forurense like mye som med en kullgrill.
Gassgriller og elektriske griller kan varmes opp veldig raskt , faktisk nesten umiddelbart, mens kull tar litt lengre tid før det er klart til å varmes opp i grillen.
For kull- og gassgriller, husk å kjøpe drivstoff til dem, der den elektriske grillen er noe enklere og bare kan kobles til en stikkontakt.
Når du bruker kullgrill får du en helt annen smak og aroma enn når du griller på gass- eller elektrisk grill.
Hos avXperten finner du i tillegg til griller også et bredt spekter av andre produkter for oppvarming og tilberedning av mat, som pizzaovner , induksjonstopper , kokeplater , brødristere og mange flere.
8 spørsmål du bør stille deg selv før du velger grill
Du vil selvfølgelig ha den riktige grillen for deg og dine behov, så nedenfor følger en rekke spørsmål du kan stille deg selv for å finne den beste grillen.
#1 Hvor mange personer må du lage mat til?
Du bør selvsagt vurdere hvor store mengder mat du typisk vil kunne tilberede på grillen.
Så hvis du har en stor familie eller du ofte har gjester, så bør du vurdere en stor grill slik at alle kan spise samtidig.
Det kommer selvfølgelig også litt an på hva du skal grille, er det stort sett bare pølser så tar de ikke så mye plass som store biffer gjør for eksempel.
Vurder så hvor mye mat du skal kunne lage på grillen om gangen.
#2 Hvor bor du?
Bor du i hus med stor hage eller i leilighet med liten terrasse/balkong, må grillen selvsagt passe til området du har med å gjøre.
Har du mye plass å jobbe med og du av og til lager mat på grillen til mange, så er det lurt å sørge for at grillen er stor og har plass til mye mat om gangen.
Bor du derimot et sted hvor du har veldig liten plass, må du være klar over at du ikke kjøper en grill som er for stor.
Bordgriller er ofte spesielt godt egnet for små balkonger eller terrasser, da du enkelt kan flytte dem, sette dem på bordet eller hvor du ellers har plass til det.
I tillegg er det også mange steder du ikke har lov til å bruke kullgrill og kanskje til og med gassgriller, så det kan hende at den elektriske grillen kan hjelpe deg å grille på balkongen din.
Gassgrillen bruker kun vanlig strøm til å varme opp, så det er ingen brann involvert.
I forhold til hvor du bor må du ikke bare være klar over hvor mye plass du har, men også om du bor i et område som lett kan tørkes ut og har en tendens til tørkeforhold.
Dersom du ofte opplever tørke om sommeren i ditt område, er det større sannsynlighet for at det blir forbud mot bruk av kullgrill.
Her er en gassgrill eller elgrill mer egnet da de ikke er forbudt i tørkeperioder, da gassgrillen og elgrillen ikke bruker kull eller annet som kan sprenge av glør.
Det er også en av grunnene til at mange i dag velger gassgrill, da vi i Danmark opplever flere og flere tørkeperioder om sommeren, slik at du ikke ender opp med å gå glipp av hele grillsesongen.
#3 Skal grillen være avtakbar?
Hvis grillen må kunne flyttes, er det noen få griller som egner seg spesielt godt til å flytte rundt på.
Blant grillene du kan se etter er bordgriller eller griller med hjul under.
I tillegg finnes det også griller hvor du kan fjerne selve grillen fra stativet den står på, slik at du kan flytte grillen i to trinn.
En bordgrill er spesielt smart for deg som har campingvogn, fritidsbolig eller liker å grille på piknik, men ikke vil ha flere griller eller bruke engangsgriller.
Bordgriller er enkle å slå sammen og ha med seg i bilen og kan brukes på bakken eller på et bord, slik at de kan plasseres nesten hvor som helst.
Pass derfor på at du velger en grill med sammenleggbare eller avtakbare sidebord , slik at du enkelt kan flytte med den og eventuelt ha plass til den i bilen, uten at sidebord kommer i veien.
For noen griller kan du til og med kjøpe bærevesker slik at du enkelt kan flytte dem og ta dem med deg på farten.
#4 Griller du mye?
Griller du mye er det lurt å betale litt ekstra for å få god kvalitet.
Kjøper du den billigste av de billigste, må du også regne med at levetiden ikke blir like lang som på en grill laget av kvalitetsmaterialer.
Dette betyr at når du bruker grillen mye, vil du også slite ut grillen raskere, spesielt når den er laget av billigere materialer av lavere kvalitet.
#5 Hvor raskt skal grillen kunne starte?
Det er forskjell på hvor raskt du kan starte de ulike grilltypene, da noen krever mer forberedelse enn andre.
Kullgrillen bruker lengst tid på å starte, da kullene må startes i god tid før du kan grille over dem.
Derimot kan en gassgrill og en elektrisk grill tennes umiddelbart, bare ved å vri på en knott.
#6 Hva skal grillen kunne?
Er det spesielle funksjoner du ønsker at grillen din skal ha, kan den for eksempel brukes til rotisseri, har innebygget lys eller har innebygget steketermometer.
Skal du kunne lage mat under indirekte varme, som fungerer litt som en varmluftsovn, så må du velge en større grill som har minst 2 brennere.
I tillegg kan du også få en grill med sidebrennere som er skjult i sidebordene slik at du for eksempel kan koke poteter, ris, pasta, saus m.m.
#7 Hvor enkelt skal det være å kontrollere temperaturen?
Det er forskjell på hvor enkelt det er å kontrollere temperaturen på de forskjellige grillene.
Den absolutt enkleste grillen å kontrollere temperaturen på er den elektriske grillen, etterfulgt av gassgrillen og til slutt kullgrillen.
Med den elektriske grillen kan du spesifikt spesifisere hvor høy temperatur du vil tilberede maten på.
Gassgrillen lar deg også enkelt skru opp og ned varmen i gassgrillen.
#8 Vil du grille både ute og inne?
Det høres kanskje litt morsomt ut for deg at du kan bruke en grill innendørs, men det kan du faktisk gjøre hvis du velger en elektrisk grill.
Med elektriske griller er det ikke samme fare for at kull sprenges av glør eller gass som slipper ut, så det finnes elektriske griller som egner seg både til innendørs og utendørs bruk, for eksempel en brødrister , med grillrist eller en bordgrill.
Tilbehør til grill
Noen griller kommer med ekstra grilltilbehør slik at du ikke trenger å gå ut og kjøpe dem ved siden av.
Disse kan inkludere tilbehør som trekk, rotisseri, pizzastein, termometer, grillbørste, etc.
Det finnes også en lang rekke annet tilbehør til grillen, men disse må som regel kjøpes separat.
Velg riktig grillrist
Det er forskjell på hva grillrister og plater er laget av, men det er som oftest laget av enten rustfritt stål eller støpejern.
Forkrommet grillrist i jern
Selv om disse ristene er billige og derfor kan virke fristende, kan de veldig lett danne rust og krever derfor at du holder dem pene med rengjøring og stell.
De har derfor ikke godt av å ligge ute og utsettes for for eksempel regn eller fett og bør derfor holdes innendørs når de ikke er i bruk, hvis mulig.
De passer imidlertid til brødhyller, som typisk sitter høyere oppe i grillen, slik at den ikke får direkte flammer og brød gir typisk ikke så mye fuktighet eller fett til grillen.
Emaljerte grillrister
De emaljerte grillristene er gode for å fordele varmen og er også enkle å rengjøre, så lenge det ikke er riper i emaljen.
Hvis emaljen løsner er det stor sjanse for at risten kan begynne å ruste, så det er lurt å være forsiktig med risten så du ikke slår av emaljen.
Rustfri grillrist
Rustfrie grillrister er, som navnet tilsier, rustfrie, så de er faktisk veldig enkle å vedlikeholde og de er litt mer motstandsdyktige mot varme og er flinke til å fordele varmen over risten.
Grillrist i støpejern
Her får du best varmefordeling og et gitter som varmer lenge etter at grillen er slått av, men det krever mye vedlikehold for at det ikke skal ruste.
Den ruster veldig lett og du må derfor være flink til å huske rengjøring og vedlikehold i etterkant.