Antenneverktøy

Spesialantenneverktøy og tang designet for arbeid med antennekabel og antenneinstallasjoner. Stort utvalg av monteringstenger til dine installasjoner.

Filtrer
Sortering

Se mer om Antenneverktøy

F-connector monteringsverktøy
2 Anmeldelser
139 kr
Kjøp
F-connector monteringsverktøy
2 Anmeldelser

T-formet monteringsverktøy
Passer i alle størrelser F-kontakt

Se mer På lager
Profesjonell Krympetang til F, IEC, BNC, RCA stikk
439 kr
Kjøp
Profesjonell Krympetang til F, IEC, BNC, RCA stikk

Til F, IEC, BNC and RCA connectorer
Metallkonstruksjon

Se mer Fjernlager
Levering: 7-11 virkedager
Senest 3. juni 2024

Antenneverktøy for arbeid med antenneinstallasjoner

På denne siden finner du vårt utvalg av antenneverktøy som du kan bruke når du arbeider med antenneinstallasjoner og antennekabler.

Antenneverktøy er et spesialverktøy som kan gjøre arbeidet med antenneinstallasjoner betydelig enklere og du kan derfor oppnå større effektivitet i arbeidet ditt.

På denne siden finner du blant annet verktøy for montering av tang, strippetang og andre tang som gjør det enkelt å montere egne kontakter på antennekabler.

Er du i tvil om hvilket antenneverktøy du måtte trenge, kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt mer informasjon om de ulike delene av spesialverktøy.

4 stykker antenneverktøy du bør vite om

Det finnes mange forskjellige spesialverktøy når du skal jobbe med installasjoner, uansett om det er nettinstallasjoner, elektriske installasjoner eller antenneinstallasjoner.

Spesialverktøyet er utviklet for å gjøre arbeidet med kabler, kontakter og selve installasjonen enklere og raskere, noe som er fint når du for eksempel skal gjøre det selv.

Mange Antenneverktøy kan også brukes til andre formål, men er utviklet spesielt for arbeid med antennekabler og kontakter.

Det er spesielt 4 stykker antenneverktøy du bør vurdere, og vi har samlet litt mer informasjon om disse nedenfor.

#1 - Antennestrippingsverktøy

Når du skal jobbe med antennekabel og installere for eksempel kontakter selv, kan det hende du trenger et effektivt strippeverktøy som gjør det raskt og enkelt å strippe antennekabelen.

Dette spesielle antennekabelverktøyet gjør at du ikke trenger å sitte og strippe antennekabelen forsiktig med en tang eller en hobbykniv.

Med dette antenneverktøyet setter du ganske enkelt kabelen inn i et hull, så langt som stykket du ønsker strippet, og så holder du nede en knapp og roterer verktøyet rundt kabelen.

Når de roteres, kutter noen kniver til riktig dybde for stripping, og deretter er kabelen klar til bruk med enten en antenneplugg eller en F-kontaktplugg.

Med strippeverktøyet kan du strippe alle typer Coax-kabler, og dermed også bruke verktøyet til en nettverkskabel eller andre kabler.

Skal du installere en eldre modell av antennekontakt er ofte denne typen strippeverktøy å foretrekke, da du ofte må strippe litt mer av kabelen enn du kan gjøre med for eksempel et strippeverktøy for F-kontakt.

#2 - Antenneverktøy for F-kontakt

Antenneverktøy for F-kontakt er funksjonelt veldig likt antenneverktøy for stripping.

Den største forskjellen er at dette spesialverktøyet kun stripper av et stykke som tilsvarer det som skal til for å montere en F-kontakt, og dermed ikke for mye og ikke for lite.

Fordelen med dette er at du slipper å anslå selv hvor mye av kabelen som skal strippes, så du risikerer å slippe å strippe isolasjonen flere ganger.

Hvis du stripper isolasjonen med en tang eller en hobbykniv kan du lett strippe en for lang bit av kabelen, og det kan bety at du enten ikke får F-kontakten til å koble tett, eller du kan få problemer med å sette støpselet pga. for mye av kobbertråden stikker ut av støpselet.

Dette verktøyet for F-koblinger kan ofte fås som et sett, hvor det følger med en del F-koblingsplugger i pakken, og når kabelen er strippet er det bare å sette støpselet på ledningen og deretter montere kabel inn i antennekontakten, her kan du ofte bruke verktøyet til å skru kabelen inn i antennekontakten med.

#3 - Antennekrympeverktøy

Antenneverktøy for krympekoblinger er et verktøy med flere funksjoner, og det kalles ofte et krympeverktøy .

Et slikt verktøy kan brukes til mange forskjellige formål, inkludert stripping og montering av koblinger i følgende typer: F-kontakt, IEC, BNC og RCA.

Det er et veldig allsidig verktøy og brukes ikke bare som et antenneverktøy, men også til nettverkskontakter og mange andre oppgaver som krever at en kontakt krympes på en kabel.

Du vil også ofte kunne finne dette antenneverktøyet som en kompresjonsstang, for det er funksjonen den er bygget for, å komprimere noe.

Ofte har verktøyet både muligheten til å holde støpselet, ved hjelp av en lås, og strippe ledningen, samt presse støpselet sammen rundt kabelen.

Dette er grunnen til at dette verktøyet for mange mennesker er et must-have i verktøykassen, da du også enkelt kan bruke tangen til å strippe et bredt spekter av kabeltyper.

#4 - Antenneverktøy for montering

Det kan ofte være litt vanskelig for både hender og fingre å montere plugger på kabler, og har du montert et stort antall F-kontaktplugger kan du ha stor nytte av et antenneverktøy for montering av disse F-kontaktpluggene.

Det spesielle med F-kontaktplugger er at de ofte må skrus på kabelen, og det kan være litt kult å skru inn, samtidig som man må passe på at kabelen ikke roterer med pluggen .

Med antenneverktøyet for montering av F-kontaktplugger blir det litt raskere og mindre hardt for fingrene å snu pluggene på kabelen.

Hvis du kun trenger å montere en enkelt kontakt på en antennekabel, er det sannsynligvis ikke verdt å investere i dette spesialverktøyet.

Har du derimot flere kabler og du for eksempel ønsker at F-kontaktpluggene skal passe tett til kabelen, anbefales det at du vurderer et monteringsverktøy som kan gjøre arbeidet litt lettere.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva