PC Lagring

Du finner alle typer PC-lagring her. Vi har alt du kan drømme om for lagring av filer på datamaskinen din, eller eksternt på ulike ting som USB-pinner, NAS-servere m.m.

Se mer om PC Lagring

Ekstern harddisk

En ekstern harddisk er en utmerket løsning for PC-lagring. Den lar deg utvide datamaskinens lagringskapasitet uten store anstrengelser. Når du velger en ekstern harddisk , er det flere faktorer du må vurdere for å sikre at du får den beste løsningen for dine behov.

Det er viktig å huske på hvor mye lagringsplass du trenger. En ekstern harddisk kan variere i størrelse fra noen få hundre gigabyte (GB) til flere terabyte (TB) avhengig av dine behov. Vurder hva du vil bruke disken til, for eksempel filmer, musikk, bilder eller dokumenter, og finn deretter en harddisk med riktig kapasitet for deg.

Tilkobling er også et viktig aspekt å vurdere. De vanligste tilkoblingsmetodene for eksterne harddisker er USB 3.0 og USB-C. USB 3.0 er rask og kompatibel med de fleste datamaskiner, mens USB-C gir enda raskere dataoverføringshastigheter og brukes ofte på nyere datamaskiner og dingser. Vær oppmerksom på datamaskinens porter for å velge riktig tilkobling.

Portabilitet er en annen viktig funksjon for eksterne harddisker. Hvis du trenger å ta med deg harddisken, gå for en lett og kompakt modell. Det finnes imidlertid også større og mer robuste modeller tilgjengelig hvis du først og fremst planlegger å bruke harddisken hjemme.

Til slutt er prisen et viktig punkt å vurdere. Avhengig av kapasitet, merke og ytelse kan prisen på en ekstern harddisk variere betydelig. Det er viktig å velge en harddisk som passer budsjettet ditt, men husk at en lavere pris ofte betyr lavere ytelse og mindre lagringskapasitet. Vær villig til å betale litt mer for den riktige kombinasjonen av kapasitet og ytelse som passer dine behov.

SSD

Når det kommer til PC-lagring, er SSD-er (Solid State Drives) et av de beste alternativene du kan velge. SSD-er er kjent for sine høye hastigheter og pålitelig ytelse sammenlignet med tradisjonelle harddisker (HDD).

En SSD bruker NAND-basert flashminne, noe som betyr at det ikke er noen bevegelige deler. Dette resulterer i at PC-en din har:

 • Raskere oppstartstider
 • Raskere dataoverføringshastigheter
 • Lavere strømforbruk
 • Større holdbarhet og slagfasthet

Det er flere formfaktorer og kapasiteter når det kommer til SSD-er. Når du velger en SSD, er det viktig å ta hensyn til:

 1. Formfaktor : SSD-er er tilgjengelige i forskjellige størrelser. De vanligste er 2,5", M.2 og PCIe. Velg riktig formfaktor basert på PC-ens kompatibilitet og plassbehovet ditt.
 2. Kapasitet : SSD er tilgjengelig i forskjellige kapasiteter fra 120 GB til 4 TB eller mer. Jo større kapasitet, jo mer plass har du til å lagre filene og programmene dine. Velg en SSD med passende kapasitet basert på dine lagringsbehov.
 3. Ytelse : Ulike SSD-er har forskjellige lese- og skrivehastigheter. En SSD med høyere lese- og skrivehastigheter vil bety at du kan overføre og få tilgang til data raskere. Se etter spesifikasjoner som IOPS (Input/Output Operations Per Second) og MB/s (megabyte per sekund) for å bestemme ytelsen til en SSD.

Prisen på SSD-er har falt betydelig de siste årene, noe som gjør dem rimeligere for forbrukerne. Men generelt er SSD-er fortsatt dyrere per gigabyte sammenlignet med HDD-er. Det er verdt å investere i en SSD hvis du prioriterer hastighet og ytelse for PC-en din.

Når du har valgt og installert riktig SSD, vil du oppleve en klar forbedring i PC-ens ytelse og hastighet, noe som kan revolusjonere opplevelsen av å jobbe eller spille på datamaskinen.

Harddisk

Når det kommer til PC-lagring, er harddisken en av de viktigste komponentene i datamaskinen din. Harddisken er ansvarlig for å lagre og hente data når du bruker datamaskinen. Her er litt grunnleggende informasjon om harddisker som vil hjelpe deg å forstå deres funksjon og betydning.

Fordelene med HDD inkluderer større lagringskapasitet og lavere pris. Den største ulempen med HDD er at de er trege til å lese og skrive data, noe som kan påvirke hastigheten på datamaskinen din. SSD, derimot, lagrer data på flash-minnebrikker og er raskere å lese og skrive data.

Her er noen tips for å optimalisere ytelsen til harddisken din:

 • Hold harddisken din oppdatert : Sørg for at fastvaren og driverne på harddisken er oppdatert, da dette kan forbedre ytelsen og forlenge levetiden.
 • Defragmenter regelmessig : Defragmentering av harddisken organiserer filene på stasjonen for å redusere lese- og skrivetiden. Det er spesielt viktig for HDD-er, siden SSD-er ikke har samme behov for defragmentering.
 • Unngå overbelastning : Ikke fyll opp harddisken helt, da dette kan redusere hastigheten på datamaskinen. Det anbefales å holde minst 10 % av harddiskens kapasitet ledig.
 • Monitortemperatur : Høy temperatur kan redusere levetiden og ytelsen til harddisken. Sørg for at datamaskinen har tilstrekkelig kjøling og at temperaturen inne i dekselet ikke er for høy.
 • Bytt ut eldre harddisker : Hvis du har en gammel harddisk som kjører tregere enn den burde, kan det være på tide å vurdere å erstatte den med en nyere, raskere enhet, for eksempel en SSD.

Ved å følge anbefalingene ovenfor kan du forbedre ytelsen og levetiden til harddisken din og sikre en bedre opplevelse når du bruker datamaskinen.

NAS-server

En NAS-server (Network Attached Storage) er en ekstern lagringsenhet som lar deg lagre og dele filer over nettverket ditt. Populært blant både hjemmebrukere og bedrifter, kan NAS-enheter øke produktiviteten og effektiviteten ved å gi enkel tilgang til filer og sikkerhetskopier.

Når du bruker en NAS-server, kan du enkelt lagre og organisere filene dine. Du kan for eksempel opprette mapper for forskjellige typer filer, for eksempel arbeidsdokumenter, bilder og videoer. Du kan også bruke en NAS-server til å streame media til enhetene dine, for eksempel en Smart TV, spillkonsoll og mobile enheter.

NAS-servere tilbyr flere sikkerhetsfunksjoner som kan beskytte dataene dine. Du kan sette opp tilgangskontroll slik at kun autoriserte brukere har tilgang til bestemte filer. I tillegg kan du finne NAS-enheter som tilbyr innebygd datakryptering som kan beskytte filene dine hvis enheten blir stjålet.

Det finnes mange forskjellige NAS-servere på markedet med forskjellige størrelser og priser. Når du velger en NAS-server er det viktig å vurdere hvilke behov du har. Hvis du har en stor mengde data, sørg for å velge en enhet med tilstrekkelig kapasitet. I tillegg er det viktig å vurdere overføringshastigheten da den påvirker hvor raskt du kan overføre og få tilgang til filene dine.

For å få mest mulig ut av NAS-serveren din, bør du vurdere følgende tips:

 • Sørg for at NAS-serveren din er plassert i et trygt og kjølig miljø for å redusere risikoen for skade og forlenge levetiden.
 • Oppdater NAS-enhetens fastvare regelmessig, da oppdateringer kan inneholde forbedringer og feilrettinger.
 • Vurder å konfigurere automatiske sikkerhetskopier slik at dataene dine er beskyttet selv om det oppstår et problem med NAS-serveren.

Ved å bruke en NAS-server kan du forbedre filbehandlingen og sikkerheten på tvers av nettverket. Enten du er en individuell bruker eller en bedrift, kan en NAS-server være et verdifullt verktøy for å lagre, dele og beskytte viktige filer.

Minnekort

Minnekort er en viktig del av PC-ens lagring, da de tilbyr en praktisk måte å utvide enhetens kapasitet og overføre filer mellom ulike enheter. Når du skal velge minnekort til PC-en din, er det flere faktorer du bør vurdere.

Først må du være klar over kapasiteten du trenger. Minnekort kommer i forskjellige størrelser, vanligvis fra 16 GB til flere terabyte. Vurder hvor mye data du forventer å lagre på kortet og velg en kapasitet som passer dine behov.

Deretter bør du tenke på hastigheten på minnekortet. Ulike kort har forskjellige hastigheter, målt i megabyte per sekund (MB/s). Raskere kort er bedre for oppgaver som å overføre store filer eller ta opp video med høy oppløsning. Du finner hastigheten på kortet angitt på emballasjen eller i produktbeskrivelsen.

Sørg også for å velge riktig format på minnekortet. De vanligste formatene er:

 • SD-kort : Dette er de vanligste minnekortene og brukes ofte i kameraer og PC-er. De kommer i forskjellige størrelser, inkludert SD, miniSD og microSD.
 • CompactFlash-kort (CF) : Disse kortene er større og raskere enn SD-kort, men de er mindre vanlige. De brukes ofte i profesjonelle kameraer og noen eldre PC-er.
 • Memory Stick : Dette er et proprietært format som hovedsakelig brukes i Sony- enheter.

Når du har valgt riktig minnekort, sørg for at du tar godt vare på det. Oppbevar kortet i et beskyttende etui eller holder når det ikke er i bruk, og unngå å utsette det for ekstreme temperaturer eller fuktighet. Det er også viktig å ta regelmessige sikkerhetskopier av dataene dine for å beskytte deg mot mulig tap.

USB-kontakt for filer

USB-pinner er en utmerket løsning for å lagre viktige filer og dokumenter. Med en rekke kapasiteter og prisklasser kan du enkelt finne riktig USB-plugg som passer dine behov.

Når du velger en USB-plugg, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer:

 • Kapasitet : Velg en kapasitet som passer dine lagringsbehov. Typiske kapasiteter inkluderer 8 GB, 16 GB, 32 GB og 64 GB.
 • Hastighet : Ulike USB-plugger har forskjellige hastigheter. USB 3.0-kontakter er generelt raskere enn USB 2.0-kontakter, noe som kan utgjøre en forskjell når du overfører store filer.
 • Kvalitet : Kvalitetsmessig kan USB-plugger variere mye. Billige USB-plugger kan ha kortere levetid og lavere ytelse. Det er derfor verdt å investere litt mer i en høyere kvalitet.

Det er veldig enkelt å bruke en USB-pinne. Følg disse trinnene for å overføre filer fra datamaskinen din:

 1. Koble USB-pluggen til en ledig USB-port på datamaskinen.
 2. Datamaskinen vil gjenkjenne USB-pinnen og åpne den i en ny mappe.
 3. Dra og slipp filene dine til USB-minnemappen for å kopiere dem.
 4. Når overføringen er fullført, fjern USB-pluggen trygt ved å velge "Trygg fjerning av maskinvare" på datamaskinens oppgavelinje.

USB-pinner er et praktisk og bærbart valg for lagring av filene dine, og med riktig kapasitet, hastighet og kvalitet kan du være sikker på at filene dine er trygge og tilgjengelige når du trenger dem.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva