Industribrytere og tilbehør

Tavlemateriell for klargjøring av elektriske installasjoner i bygninger. Vi har et stort utvalg av ulike løsninger for for eksempel elektriske tavler.

Se mer om Industribrytere og tilbehør

Sentralbordmateriell – Finn akkurat de modulene du trenger til sentralbordet ditt

Når du er i ferd med å pusse opp din gamle bolig, eller skal bygge nytt, kan det hende du må få installert et nytt elektrisk panel i boligen for å sikre at strømkretsen kan møte boligens nye behov.

Det finnes et stort antall forskjellig tavleutstyr til en elektrisk tavle som hver har sin funksjon, og avhengig av om det er en vanlig bolig eller en større bedrift kan det være behov for forskjellig tavleutstyr.

På denne siden kan du få en oversikt over de ulike typene sentralbordmateriell som du finner hos oss, slik at det blir lettere for deg å finne produktene som du trenger til sentralbordet ditt.

På denne måten kan du sikre at du får tak i de riktige produktene og at produktene er av høy kvalitet som oppfyller både krav og forventninger til strømkretser.

4 produkttyper av tavlemateriale du kan velge mellom

Skal du installere en ny sentral er det viktig at du har riktig tavlemateriell tilgjengelig, slik at du kan være sikker på at sentralen har alle funksjonene den skal ha.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilke moduler du trenger før du setter i gang, slik at du har alt materiell for hånden.

Nedenfor finner du en kort oversikt over noen utvalgte sentralbordmaterialer, som du finner på denne siden, slik at du har større sjanse til å finne de riktige komponentene til sentralen.

#1 - Tavlemateriale - Kontaktklokke

Hvis du ønsker å kunne kontrollere tidsperioden som dine kontakter og tilkoblede enheter må kunne motta strøm, så kan du få det ved å installere en kontaktklokke i ditt elektriske panel.

En kontaktklokke kan stilles inn for bestemte tidsperioder, når den må slå av strømmen i forskjellige områder av huset i henhold til dine behov.

Det gir deg muligheten til å sikre at alle dine elektroniske enheter ikke vil kunne slås på etter f.eks. midnatt, så det er ingen enheter i standby som bruker ekstra strøm i hjemmet.

Du får også muligheten til å slå av lyset, slik at du ikke trenger å huske om du har slått av lyset over alt.

Avhengig av om du investerer i en analog eller digital kontaktklokke, kan du stille inn tidene selv via en app på mobilen, eller en tilhørende fjernkontroll, slik at du slipper å gå ut til el-skapet hver gang du vil å gjøre endringer.

En kontaktklokke gir deg muligheten til å endre hvordan du slår enhetene av og på hjemme, og kan derfor være en god investering for de som ønsker å ha større kontroll over boligen.

#2 - Kortmateriale - HPFI-relé

En av de viktigste komponentene du kan få til et elektrisk panel er et HPFI-relé som hjelper deg med å beskytte kretsen i hjemmet ditt mot potensielle kortslutninger på grunn av overbelastning.

Mange større elektroniske enheter bruker mye strøm, og vil dermed øke spenningen i kretsen betraktelig, spesielt hvis du har flere tilkoblet samtidig.

Dette kan bety at systemet er overbelastet, og kan forårsake kortslutninger som kan aktivere sikringene i reléet .

Det er også i denne typen releer du kan finne sikringene dine, som du kanskje må bytte hvis det er overbelastning av systemet som gjør at sikringen går.

Noen nyere modeller bruker imidlertid en annen type sikring, som automatisk slår seg av når den oppdager for store svingninger i spenningen i kretsen.

Dette sikrer at de elektroniske enhetene rundt i huset ikke blir skadet av kortslutningen, da det ikke vil være en langvarig overbelastning, men kun en kort som har betydelig mindre sjanse for å forårsake skade.

#3 - Brettutstyr - Forbigående beskyttelse

En annen viktig modul å ha i ditt elektriske panel er en transient beskyttelse , da den hjelper deg å unngå store kortslutninger og at det oppstår elektriske branner i hjemmet.

Transient spenning er betegnelsen på en plutselig og stor strømladning som sendes gjennom systemet, og ses mest hvis lynet slår ned i kretsen din.

Dette skjer stort sett med f.eks. en utendørsantenne eller lignende innretning hvor det er fri tilgang til luften.

Hvis du ikke har en transientbeskytter installert, vil de tusenvis av volt sendes gjennom kretsen i hjemmet og overbelaste store deler av kretsen, noe som kan ødelegge elektroniske enheter i hjemmet, samt skape potensielle branner.

For å motvirke dette fenomenet hjelper transientbeskyttelse ved å slå inn så snart den registrerer en høy spenning i kretsen, og sender all overflødig elektrisitet ned i bakken i stedet for apparater.

På denne måten unngår du store ulykker og potensielle brannulykker ved å få installert et transientvern i ditt el-tavle.

#4 - Styreutstyr - Elektrisitetsmåler

Når du skal montere el-tavle bør du også ha en strømmåler installert der, eller i et eget skap like ved.

En strømmåler gir deg muligheten til å se hvor stort strømforbruket ditt er, slik at du vet omtrent hvor mye du kan ende opp med å betale til strømselskapet.

Det gir deg også muligheten til å måle strømforbruket selv, så om du ender opp med å betale for mye i forhold til hva målingene dine sier, har du mulighet til å dokumentere dette.

Ved å ha en strømmåler gir det deg en viss trygghet til å vite nøyaktig hva forbruket ditt er, og gir deg potensielt mulighet til å gjøre forbedringer som senker forbruket ditt på sikt.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva