Trådkutter

Trenger du en ny trådkutter til diverse rørleggerarbeid hjemme eller på arbeidsplassen, har vi løsningen her på siden.

Filtrer
Sortering

Se mer om Trådkutter

Gjengekappesett 16 stk - kwb
749 kr
Kjøp
Gjengekappesett 16 stk - kwb

Leveres i plastboks
For både innvendige og utvendige gjenger

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 30. april 2024

Trådkutter - Klipp dine egne tråder nøyaktig og enkelt

Har du gjort noe rørleggerarbeid hjemme eller som en del av arbeidet ditt, kan det være greit å ha en gjengekutter slik at du kan være sikker på at rørene dine passer sammen.

Med en trådkutter kan du selv velge størrelse og lengde på tråden, noe som gir deg muligheten til å forme rørene dine og spole om akkurat slik du vil ha dem.

Da er du sikker på at det hele passer sammen og at det reduserer muligheten for mulige lekkasjer som kan oppstå i VVS-komponenter.

Dette gjør at rørleggerinstallasjonene dine blir et nivå bedre og at de kan vare lenger uten å måtte byttes.

5 ting du bør vurdere når du kjøper en trådkutter

Trenger du en ny trådkutter bør du tenke deg litt om slik at du kan finne riktig verktøy for trådene dine.

Nedenfor gir vi deg noen eksempler på hensyn, slik at du er sikker på å kunne få den type trådkutter som passer dine behov.

#1 – Hva skal du bruke trådkutteren til?

Det er flere oppgaver som trådkutteren kan hjelpe deg med å løse, slik at du kan være mer sikker på at dine installasjoner holder god kvalitet.

Gjengekutteren kan være veldig god til rørleggerarbeid, hvor du kanskje må kutte en del rør i riktig lengde.

For at de skal passe godt sammen, må du bruke en gjengekutter for å kutte gjengene i de enkelte rørene slik at de bare kan skrus sammen.

Dette sikrer mer solid arbeid, hvor du minimerer muligheten for lekkasje og at rørene holder mye lenger uten å måtte skiftes.

Trådkutteren kan også være god til andre installasjoner hvor du kan trenge å lage en tråd, slik at du kan f.eks. kan bruke skruer til å montere installasjonene dine.

Da kan du bruke en innvendig gjengekutter til å kutte gjenger inn i hullene der skruene skal skrus ned.

Det gir et solid feste i installasjonen, slik at du er sikker på at det hele tåler vekten skikkelig.

#2 - Ekstern eller innvendig gjengekutter

Du finner hovedsakelig to typer trådkuttere som du kan bruke til å kutte gjenger i forskjellige rør og overflater, slik at du bedre kan bruke dem til installasjoner.

Den utvendige gjengekutteren består av en gjenge som man skruer et par gjengebolter i, hvoretter den settes på det aktuelle røret der gjengen skal kuttes.

Du kjører så tråden med klokken, hvor gjengetappene så skjærer inn i metallet og lager sporene som tråden består av.

Her kan det være viktig å vurdere hvilke kraner du trenger, da de ulike typene kraner er beregnet på ulike materialer og kutter ulike gjenger etter behov.

Den innvendige gjengekutteren består mer av en gjengetapp som du fester og skruer inn i hullet akkurat som en vanlig skrue.

Her vil gjengetappen kutte de innvendige sporene, så det blir lettere for deg å f.eks. skru muttere inn i hullet, og skaper dermed en sterkere binding i installasjonen.

Siden det er to vidt forskjellige metoder som brukes for enten utvendig eller innvendig gjengekapping, kan det være lurt å vurdere hvilken type gjenge du skal kutte.

Da er du bedre sikret at du finner den riktige trådkutteren til dine formål, og at du ikke kjøper feil type hjem.

#3 - Typen kran for kraner

Når du skal kutte gjenger er det viktig at gjengeborene dine har riktig størrelse for oppgaven, slik at du får riktig resultat.

Hvis du bruker et gjengebor som er for stort, er det mulig at gjengen blir for liten og ikke biter ordentlig fast i skruene og mutrene som må strammes .

Dette kan etterlate for mye overflødig plass mellom gjengen og skruene, noe som betyr at de ikke vil strammes ordentlig.

Dette kan gjøre hele konstruksjonen mindre stabil, da tråden kanskje ikke klarer å holde samme vekt som den ellers ville gjort.

Eksempler på gjengeskjæreborstørrelser:

  • M3
  • M4
  • M5
  • M6
  • M8
  • M10
  • M12

Hvis gjengen bores for liten, er det mulig at skruene biter for mye i gjengen, og dermed ødelegger dem, slik at de ikke biter skikkelig.

Her får du samme problem, hvor konstruksjonen blir svekket og mindre stabil.

Det er derfor viktig at du vurderer størrelsen på gjengeboret du trenger til trådkutteren, slik at du er sikker på å kunne kutte gjenger i den størrelsen du trenger, slik at du får en sikker og stabil feste under monteringen. .

#4 - Trådklippesett

Skal du kunne kutte tråder skikkelig, må du ha riktig verktøy for hånden, som du mest sannsynlig ikke har liggende i verktøykassen.

Hvis du ikke vil ha bryet med å måtte kjøpe individuelle deler og utstyr for gjenging, så kan et gjengesett være et bedre valg for deg, siden du får alt sammen.

Her får du en mengde forskjellige bor og tilhørende verktøy, slik at du har mulighet til å kutte gjenger i forskjellige størrelser og lengder.

I tillegg til selve verktøyet, bor og annet får du alt i en kombinert koffert som du kan bruke til å holde styr på alt.

Det kan være vanskelig å holde styr på mange av de mindre komponentene som f.eks bor og kraner hvis de ikke har en bestemt plassering.

Med et etui kan du veldig enkelt være sikker på å holde alle verktøyene samlet, slik at du ikke trenger å bruke lang tid på å lete etter individuelle bor hver gang du skal få ut gjengekutteren.

Det kan derfor være lurt å vurdere om du ønsker å ta med deg et komplett gjengeskjæresett hjem fremfor enkeltverktøy og komponenter.

#5 Valg av kjølevæske for gjenging

Når du bruker gjengekutter er det viktig at du også bruker en kjølevæske som kan kjøle ned røret under kutting, da dette kan påvirke kvaliteten på sluttproduktet.

Hvis du ikke bruker kjølevæske under gjenging, vil metallet varmes opp raskt, noe som kan forårsake skade på metallet som svekker det slik at det ikke blir på langt nær like holdbart over lang tid.

Dette betyr at rørinstallasjonene dine må skiftes oftere og har større sjanse for lekkasje.

Det er forskjell på de forskjellige kjølevæskene du kan finne på markedet, så du bør undersøke hvilken som passer dine behov, da det kan påvirke kvaliteten på avlingen.

Typer kjølevæske:

  • Mineraloljebasert kjølevæske
  • Syntetisk kjølevæske
  • Halvsyntetisk kjølevæske
  • Vegetabilsk oljebasert kjølevæske
  • Ren olje

F.eks. da er det viktig å vite hvor mye olje det er i de ulike kjølevæskene, siden i en mineraloljebasert væske må vanlig stål bruke 5 - 7 % olje, og der rustfritt stål gjerne vil bruke 8 - 12 % olje i blandingen .

Det er derfor viktig at du vurderer kjølevæsken nøye, slik at du har mulighet til å få et bedre sluttresultat.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva