Gulvvaskere

Se utvalget innen Gulvvaskere her.

Filter
Sortering


Gulvskrubber – veien til skinnende gulv

På denne siden finner du utvalget av gulvvaskere som kan bidra til å gi deg skinnende rene gulv.

Har du harde gulv i form av tre, fliser, linoleum eller annet, så vil en gulvvasker kunne gjøre rengjøringen litt enklere sammenlignet med gulvvask.

Maskinen gjør jobben for deg uten at du trenger å dyppe hendene i skittent vann, vri ut kluter eller bøye deg ned i ukomfortable arbeidsstillinger.

Så enten du har et stort eller lite hjem, ung eller gammel, kan gulvskrubber være veien til skinnende gulv.

7 ting du trenger å vite når du leter etter en ny gulvvasker

Det finnes mange typer gulvvaskere på markedet og de har ulike egenskaper, kvaliteter og prisklasser, så nedenfor er noen ting du kan se etter når du skal finne din nye gulvvasker.

#1 - Batteri eller kabel

Det første du må tenke på er om du vil ha en gulvvasker med kabel eller om den skal være trådløs, altså gå på batterier.

Det er fordeler og ulemper med både batteri og kabel, med en kabel er du for eksempel klar til å vaske gulv når støpselet er satt inn i stikkontakten, og det spiller ingen rolle om du nettopp brukte maskinen for 5 minutter siden eller den var forrige uke.

Du er imidlertid også begrenset i rekkevidde, og avhengig av husets utforming kan det hende du må flytte støpselet flere ganger for å nå hele veien rundt huset.

Med en trådløs skrubber begrenses du ikke av en kabel og kan bevege deg fritt rundt i huset, men en batteridrevet skrubber kan gå tom for strøm og må lades opp, noe som kan være irriterende hvis du bare trenger et enkeltrom.

Velger du en kablet gulvvasker, bør du være oppmerksom på lengden på kabelen, jo lengre kabel, desto større bevegelsesfrihet.

Hvis du heller vil ha en trådløs, kan du se etter ladetiden på batteriet og hvor lang tid en lading gir deg til å vaske gulvene dine, samt hvordan batteriet må lades, for eksempel trenger du bare å sette gulvvasker i en dock, eller må batteriet tas av og settes i en lader.

Det finnes mange forskjellige lengder på kabel og batterier , så det må finnes en maskin som passer dine behov.

#2 - Vannkapasitet

En annen ting du kan se etter er vannkapasiteten til gulvvaskeren, for det kan være plagsomt å pendle mellom kranen og gulvvaskeren for å fylle opp og tømme.

De fleste gulvvaskere har et 2-tank system, som betyr at det er to tanker på gulvvaskeren, en for rent vann og en for skittent vann.

Det betyr at gulvvaskeren forsyner vaskedelen med vann og samtidig suger opp overflødig og skittent vann i en egen beholder.

Det er imidlertid verdt å tenke på at de to beholderne også gir gulvvaskeren mer vekt når du skal håndtere både skittent og rent vann.

Derfor kan det være fordelaktig å vurdere vannkapasiteten til gulvvaskeren, slik at du slipper å forholde deg til vekten av vann for 120 kvadratmeter dersom huset ditt kun er på 60 kvadratmeter.

#3 - Arbeidsområde

Arbeidsområdet er vanligvis angitt i brukermanualer og produktbeskrivelser og forteller deg om maskinen er beregnet på store områder eller mindre områder.

Her må du huske at dersom du har tepper i enkelte deler av huset ditt, skal disse selvsagt ikke regnes med i arealstørrelsen.

Arbeidsområdet forteller deg også hvor mye gulv du kan rengjøre på for eksempel én ladning av batteriet, eller innenfor kabelens rekkevidde, men kapasiteten til vanntanken teller også med i beregningen av arbeidsområdet.

#4 - Dampmopp, gulvrens eller støvsuger?

Det finnes flere typer gulvvaskere, og gulvvaskeren forveksles ofte med den elektriske dampmoppen .

Det er to forskjeller mellom disse to typene og det er at alle dampmopper er elektriske, men ikke alle gulvvaskere har en dampfunksjon.

Dampmoppen bruker varm damp for å løse opp smuss, som deretter samles i den påmonterte moppen.

Denne typen egner seg spesielt godt til litt mindre områder som ikke er for skitne, da du da må skifte moppe ganske ofte på grunn av skitt.

Gulvvaskeren egner seg for større områder hvor gulvene er litt skitnere og bruker vann og ofte også roterende ruller, som aktivt løsner skitten fra gulvet.

Gulvvaskeren har ofte også den funksjonen at den både kan støvsuge og vaske på en gang, hvor dampmoppen kun kan vaske.

Støvsugeren er i denne sammenheng ofte beregnet for både våt og tørr støvsuging og fungerer ofte som en 3 i 1 maskin.

Den kan ofte brukes på både tepper og harde gulv, og kan både støvsuge, vaske og tørke gulvet.

#5 - Rullenummer og bredde

De fleste gulvvaskere bruker roterende ruller som aktivt renser gulvet.

Disse valsene er viktige for gulvvaskerens manøvrerbarhet og samtidig hvor lett maskinen styres inn i kriker og hjørner.

Noen maskiner har en enkelt bred rulle som dekker et bredt gulvparti, men som også kan være litt vanskelig å få til for å dekke ujevnheter eller til og med små nivåforskjeller i gulvet, sammenlignet med flere smalere ruller.

De smalere rullene dekker et mindre gulvstykke hver og er derfor flinkere til å fjerne ujevnheter, de er også litt lettere å styre inn i hjørner og kriker.

Ofte tilsvarer bredden på gulvvaskere, mopper og støvsugere hvor lett maskinen kan komme inn i hjørnene.

#6 - Vekt

Hvis du må rengjøre alle gulvene i huset med din nye gulvvasker, kan det være lurt å tenke på vekten og ergonomien til gulvvaskeren.

En tung gulvvasker er ikke bare tung å flytte fra rom til rom, vekten kan også påvirke belastningen på kroppen når du flytter den rundt på gulvet.

Selv om det kanskje bare er en forskjell på 100-300 gram, kan det ha stor betydning for hvor tung maskinen er å bruke.

Vekten kan også ha betydning for trykket maskinen har på gulvet, så har du et mykt tre- eller parkettgulv hvor det lett kommer riper og merker, velg en lett maskin, ev. med lavere rotasjonshastighet på rullene.

Du kan også se etter maskiner hvor det er tatt hensyn til ergonomi i utformingen av håndtaket, slik at håndtaket får en naturlig utforming i forhold til håndteringen av maskinen.

#7 - Vedlikehold

Som de fleste andre maskinene i hjemmet er ikke en gulvvasker, dampmopp eller støvsuger helt vedlikeholdsfri.

Vedlikeholdet er imidlertid begrenset til rengjøring av ruller, mopper og vannbeholdere, og da selvfølgelig lading av batteriet hvis maskinen har.

De fleste mopper og ruller kan gå i vaskemaskinen, eller kan enkelt vaskes for hånd, og for best resultat bør dette gjøres regelmessig, om ikke etter hver bruk.

Vannbeholderen for skittent vann trenger ikke å vaskes med vaskemiddel hver gang du har brukt maskinen, men du bør skylle den for skitt og skitt før du setter maskinen inn i skapet.

Vannbeholderen for rent vann bør tømmes for rester for å unngå alge- og kalkdannelse.

I tillegg kan du med fordel tørke av maskinen grundig med en oppvridd klut en gang i blant, slik at du slipper å vaske gulvet med en skitten maskin.

Her er vårt utvalg innen Gulvvaskere.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva