HDMI adaptere

Med en god HDMI-adapter kan du gi nytt liv til eldre analoge enheter. HDMI-adaptere for for eksempel DVI, Scart, VGA, USB og mange andre kontakttyper.

Se mer om HDMI adaptere

HDMI-adaptere - Enkel og solid tilkobling mellom skjerm og datamaskin

Vurderer du om det er på tide å oppgradere skjermen til en nyere modell?

Da kan det hende du også bør vurdere om du trenger en ny adapter til datamaskinen din, slik at du kan være sikker på å kunne få en solid tilkobling til din nye skjerm.

De fleste moderne skjermer bruker HDMI- kontakten, som gir deg en mye bedre bildekvalitet sammenlignet med tidligere skjermkontakter, samt mulighet for å bruke høyere oppløsning dersom grafikkortet i datamaskinen din tillater det.

Har du en eldre datamaskin eller grafikkort kan det hende at den ikke bruker en HDMI-kontakt, og du kan derfor trenge en HDMI-adapter for å kunne opprette forbindelse mellom datamaskin og skjerm.

Det kan også være en fordel å ha en HDMI-adapter liggende hvis du har investert i en moderne datamaskin, men skjermen din bruker ikke HDMI-kontakter, da du fortsatt kan koble til med dem.

Du må imidlertid bare være klar over at selv om HDMI-kabler lar deg få høy skjermoppløsning og bildekvalitet, må det også være mulig for selve skjermen og grafikkortet i datamaskinen din å kunne levere ønsket oppløsning.

4 typer HDMI-adaptere du kan få

Hvis du nettopp har kjøpt en ny datamaskin eller skjerm og vil forsikre deg om at du kan få en forbindelse mellom dem, så kan HDMI-adaptere være et godt verktøy for dette.

Det kan derfor være lurt å tenke over hvilken type adapter du trenger til formålet, da det finnes en del forskjellige kontakter du kan få en HDMI-adapter til.

Nedenfor finner du en kort oversikt over noen utvalgte typer HDMI- adaptere , slik at du lettere kan finne akkurat den typen adapter som passer dine behov.

#1 - DVI til HDMI-adaptere

DVI-kontakten har vært veldig populær i mange grafikkort for den gode oppløsningen og bildekvaliteten de kan gi deg, men fases også gradvis ut til fordel for HDMI-kontakten.

Du kan derfor ende opp med at din nye skjerm bruker HDMI mens datamaskinen fortsatt trenger en DVI-kontakt, eller omvendt hvis du fortsatt har en eldre skjerm stående.

Her kan du finne en rekke ulike adaptere til formålet, slik at du enkelt kan etablere en god forbindelse mellom skjermen og datamaskinen uten problemer.

Hvis du ønsker å ha en så god tilkobling som mulig, kan du også få DVI-kontakter som er gullbelagte.

Gull er et edelt metall som har vanskeligheter med å reagere med andre stoffer, noe som gjør at det har vanskeligheter med å ruste og bli urent.

Det har den fordelen i signaloverføringer at det gir signalet en bedre kvalitet og hindrer at signalet forringes over tid, der rust og skitt ellers kan bygge seg opp i andre materialer.

#2 - USB til HDMI-adaptere

Hvis du har kjøpt en ny skjerm med en HDMI-kontakt som du ønsker å koble til datamaskinen, kan det hende du trenger en USB til HDMI- adapter.

De fleste moderne bærbare datamaskiner har ingen skjermkontakter, noe som kan gjøre det vanskelig hvis du ønsker å kunne lage presentasjoner eller generelt jobbe på en skjerm.

Imidlertid vil de ofte ha tilgang til en USB-plugg , da denne typen plugger primært brukes til å overføre data eller andre generelle tilkoblinger til datamaskinen.

Den lar deg koble skjermen til den bærbare datamaskinens innebygde grafikkort via en USB-kontakt, slik at du kan jobbe på skjermen eller presentere for andre på kurset.

En annen fordel med å bruke en USB-adapter er at den lar deg bruke flere skjermer samtidig, da du også kan få ulike typer dokker hvor du kan koble flere HDMI eller andre typer kabler til datamaskinen.

Det kan være en fordel om du ønsker å ha flere skjermer til arbeidet ditt, slik at du kan få bedre oversikt over oppgavene dine og slipper å skifte mellom dokumenter konstant på en enkelt skjerm.

#3 - Mini DisplayPort til HDMI-adaptere

Mini DisplayPort- kontakten brukes først og fremst i Apples Mac-maskiner, noe som kan gi deg problemer, da de ofte bruker sine egne typer kontakter og kabler som ikke er kompatible med andre produsenters og enheters kontakter.

Med en mini DisplayPort til HDMI- adapter lar den deg koble Mac-en til en hvilken som helst skjerm som kan bruke en HDMI-tilkobling.

Dette kan spesielt være en fordel i undervisningsmiljøet, hvor det kan være forskjell fra rom til rom på om de riktige kontaktene er tilgjengelige for både Mac- og PC-brukere.

Her kan du få en oppløsning på opptil 4K (4096 x 2160 piksler), som gir deg fantastisk bildekvalitet og mye plass å jobbe med på skjermen.

Du har også mulighet til å få gullbelagte koblinger, som sikrer en god og solid kobling, samt hindrer koblingen i å ruste og dermed forverre koblingen over tid.

#4 - VGA til HDMI

VGA-kontakten var tidligere en veldig populær analog kontakt, men ble sakte faset ut, da nye digitale kontakter har kunnet gi en mye bedre bildekvalitet og oppløsning på skjermer.

Du kan imidlertid fortsatt oppleve at det er eldre datamaskiner og skjermer som fortsatt bruker VGA-kontakten, og det kan derfor være lurt å vurdere om du derfor trenger en VGA til HDMI- adapter, slik at du kan være sikker på å kunne få tilkoblet.

Du må imidlertid være forberedt på at bildekvaliteten vil være begrenset, da HDMI-kabelen ikke kan forbedre signalet den mottar gjennom den, bare overføre den.

Derfor må både grafikkort, skjerm og kabel kunne spille sammen for å oppnå best mulig bildekvalitet på skjermene dine.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva