Mesh Router
Mesh-ruter for trådløst internett i huset. Mesh-nettverk er en gruppe enheter som fungerer som et Wi-Fi-nettverk, hvor signalet på alle enheter er like godt.
Trådløs WiFi + Extender i ett
Støtter Amazon Alexa og IFTTT
Leveres med 2 rutere
Kommer med hastigheter på 1200 Mbps
Leveres med 3 rutere
Kommer med hastigheter på 1200 Mbps
3 enheter
Med MU-MIMO og Mesh-teknologi
3 enheter
Med MU-MIMO og Mesh-teknologi
1 enheter
Med MU-MIMO og Mesh-teknologi
Leveres med WiFi 6
Kommer i en pakke med 3 rutere
Leveres med WiFi 6-teknologi
Raske overføringshastigheter på 1700 Mbps
Med to synlige antenner
Kjører på enkeltband
Wi-Fi 6-kompatibel
Med MU-Mimo og Mesh-teknologi
Wi-Fi 6-kompatibel
Med MU-Mimo og Mesh-teknologi
3 Mesh enheter
Kompatibel med Wi-Fi 5
2 Mesh enheter
Kompatibel med Wi-Fi 5
HomeKit MESH startsett
Med MU-Mimo og Mesh-teknologi
Leveres med 3 enheter
Stabil og rask tilkobling
Med MU-MIMO og TWT-teknologi
Dobbelband
Med MU-MIMO og TWT-teknologi
Dobbelband
Kommer i en kompakt design
Enkel å sette opp
Tilgangspunkt for Ubiquiti AmpliFi-nettverket
Bruk med AmpliFi MESH-kontroller (ikke inkludert)
2 enheter
Med MU-Mimo og Mesh-teknologi
Antall enheter: 3
Farge: Hvit
Tri-band ruter
Med MU-Mimo og Mesh-teknologi
Forleng WiFi-signalet
Plugges direkte i stikkontakten
Mesh Router - Ikke mer tregt internett
På denne siden finner du det komplette utvalget av Mesh-rutere, som kan være slutten på tregt internett.
En av de store fordelene med Mesh Routere er at hvis du har flere enheter rundt i hjemmet, kan disse kommunisere med hverandre og automatisk justere styrken på nettverket, avhengig av hvor i huset du befinner deg.
Mesh Router er en del av oppsettet til Mesh WiFi, som er den nye generasjonen trådløst nettverk i hjemmet.
Mesh gir deg en mer robust, omfattende og raskere trådløs tilkobling, det kan gjøres fordi Mesh-ruteren, sammen med de andre enhetene, kombinerer et sterkt og stabilt internettsignal i hele huset, en veldig enkel installasjon og enkel håndtering.
Er du i tvil om hvilken mesh-ruter du skal velge eller hvordan den fungerer, les nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon om mesh-rutere.
7 ting du trenger å vite når du leter etter en mesh-ruter
Det finnes mange modeller av Mesh Router og de er forskjellige i både design, egenskaper og hastigheter, så hvis du er i tvil om hvilken Mesh Router du skal velge er det helt forståelig.
Derfor har vi samlet litt nyttig informasjon til deg nedenfor, som kan hjelpe deg med å finne den riktige Mesh Router for dine behov.
#1 - Hva er en mesh-ruter og trenger du en?
En Mesh Router kalles ofte rett og slett en ruter i dagligtale, og Mesh er egentlig bare en fagbetegnelse for et spesielt WiFi-signal som via kommunikasjon mellom flere enheter gir deg optimal internettdekning i hele huset.
Vanligvis er Mesh Router en del av et Mesh WiFi-nettverk, som settes opp ved hjelp av Mesh Router selv og 2-4 mottakere/forlengere (hotspot, tilgangspunkt eller bare punkt).
Oppsettet skaper et intelligent nettverk hvor enhetene selv kan koordinere hvilken mottaker som gir deg best og raskest dekning.
Derfor kan et oppsett med en Mesh Router og en rekke tilgangspunkter utrydde eventuelle dødpunkter i huset, opplevelsen av å ikke ha skikkelig dekning i enkelte deler av huset, samt påvirkningen på internett avhengig av hvor mange enheter er koblet til WiFi.
Fordelen med å bruke et Mesh WiFi-nettverk er at du får optimal internettdekning i hele huset, uansett hvor du befinner deg, og en rask hastighet, uavhengig av hvor mange enheter som er koblet til WiFi-nettverket i huset.
Samtidig er det ekstremt vanskelig å overbelaste nettverket når du har en Mesh Router, derfor er denne typen WiFi optimal hvis dere er mange som bruker forskjellige WiFi-tilkoblede enheter samtidig, og gjerne vil unngå at noen i familien mangler internetthastighet.
Om du faktisk trenger en Mesh Router kan avhenge av flere ting, for eksempel om du opplever dødpunkter med ditt nåværende nettverksoppsett, eller om du mangler hastighet på enkelte enheter når dere er flere i huset som er koblet til ditt nåværende WiFi løsning.
Mesh-rutere er en løsning som kan fungere veldig bra for de aller fleste, uansett om du bor i hus eller leilighet.
Systemet egner seg meget godt for hus med flere etasjer eller med kompliserte planløsninger hvor veggene står i veien for et godt signal.
Hvis du allerede har et velfungerende WiFi-nettverk, uten problemer, så er det ingen grunn til å endre, men Mesh Routere og Mesh WiFi er neste generasjon, som oppfyller de større kravene til ytelse og sikkerhet , som et økende lager av trådløse Smart enheter krever.
#2 - Rekkevidde og dekning for en mesh-ruter
Rekkevidden og dekningen til en Mesh Router er en av tingene du må se etter når du skal finne den riktige Mesh Router for dine behov.
De store modellene av Mesh Routere kan dekke opptil 500 kvadratmeter, men dekningen og rekkevidden kan variere mye fra modell til modell, og avhenger også av hvor mange aksesspunkter som er inkludert.
Så hvis du ønsker å kunne streame film fra fluktstolen i hagen, velg en Mesh Router med god rekkevidde og gjerne 2-4 aksesspunkter, avhengig av størrelsen på huset ditt.
Er du i tvil om hvor mange aksesspunkter du trenger til akkurat din bolig, er det ingen presis tabell du kan se på, for huset er bygget veldig forskjellig, både i forhold til antall etasjer, men også i forhold til plassering. av vegger.
Bor du i en enkel enebolig i én etasje vil det ofte være tilstrekkelig med Mesh Router og 2 aksesspunkter, men har du flere etasjer, for eksempel både kjeller og 1. etasje, kan det være nødvendig med flere aksesspunkter på hver. gulv.
Fordelen med en Mesh Router og nettverk er imidlertid at du alltid kan kjøpe flere tilgangspunkter og legge dem til senere.
#3 - Hastighet med mesh-ruter
Hastigheten kan ikke alltid forbedres med en Mesh Router, men ofte kan den det, men du kan ikke forvente å få mer hastighet enn det nettselskapet leverer til deg ved å bytte til en Mesh Router.
De fleste Mesh-rutere har mulighet for WiFi 6, noe som er veldig raskt og spesielt bra hvis du har utstyr som kan kobles til WiFi 6.
En Mesh Router for WiFi 4 eller 5 har også veldig god hastighet, og uansett hvilken modell du velger vil Mesh Router kunne bidra til at alle i husstanden har en stabil og høy hastighet, selv om filmer både streames og spilte og hører musikk samtidig.
#4 - Mesh-ruter eller vanlig WiFi?
Har du et velfungerende WiFi-oppsett, uten dødpunkter eller å påvirke hastigheten ved stor belastning, så vil du mest sannsynlig ikke oppleve den store forskjellen mellom Mesh og vanlig WiFi.
Opplever du derimot dødpunkter og problemer med hastigheten når dere er flere på nettverket samtidig, så kan et Mesh-nettverk være løsningen.
Mesh Router gir også bedre muligheter for å sikre nettverket ditt, både ved hjelp av kryptering og antivirus .
Mesh Router er derfor en veldig god løsning for husholdninger hvor flere enheter må bruke WiFi samtidig, og hvor man ønsker å unngå påvirkning av hastigheten.
#5 - Mesh ruterdesign
Mesh-rutere finnes i utallige design, noen er designet for å stå på et bord eller en bokhylle og andre er designet for å henge fra taket eller veggen.
Det er imidlertid ofte mindre enheter med et ganske rent design, som kan passe inn i mange forskjellige typer boliger.
Hvis designet er avgjørende for deg, kan du nesten helt sikkert finne et design som passer hjemmet ditt og med de spesifikasjonene og funksjonene du ønsker at Mesh Router skal ha.
#6 - Ekstra funksjoner for Mesh Router
Mesh-rutere er tilgjengelig med flere ulike tilleggsfunksjoner, slik at ruteren din i tillegg til å kommunisere med aksesspunktene dine, for eksempel også kan sikre nettverket ditt med antivirus, kryptering eller foreldrekontroll.
Hvis du har en spesiell funksjon som du vil at din nye Mesh Router skal håndtere, er det mange modeller å velge mellom, hver med sine egne funksjoner og egenskaper.
#7 - Nettruterplassering
Når du skal plassere Mesh Router, kan det være lurt å vurdere punktene nedenfor for å få best mulig tilkobling til Mesh WiFi.
- Unngå å plassere enhetene mer enn 2 rom fra hverandre
- Unngå å plassere enheter mellom tykke murvegger
- Prøv deg frem på optimal plassering og dekning
- Plasser enhetene sentralt og høyt
- Plasser enhetene unna enheter som kan forstyrre eller blokkere signalet, f.eks. mikrobølgeovner, kjøleskap eller lignende.
- Unngå plassering bak møbler