Mini PC

Mini PC - Stasjonære datamaskiner til å plassere på skrivebordet. En mini-PC har en kompakt størrelse og kan ofte festes på baksiden av en skjerm.

Filtrer
Sortering

Se mer om Mini PC

Mini PC - En kompakt stasjonær datamaskin

En mini-PC er, som navnet tilsier, en liten stasjonær datamaskin som er bygget for å håndtere grunnleggende oppgaver som nettsurfing og arbeid med ulike programmer som du bruker til arbeidet ditt på kontoret.

En mini-PC kan være et godt alternativ til de helt stasjonære datamaskinene som kan ta mye plass på skrivebordet ditt.

Trenger du en ny PC, men uten at det trenger å være en stor versjon, så er en mini-PC absolutt verdt å tenke på å kjøpe.

På denne siden finner du vårt utvalg av mini-PCer, så du har en god garanti for at du kan finne riktig modell for ditt kontor eller hjemmekontor.

5 ting du bør vurdere før du kjøper en mini-PC

Hvis du ikke er så sterk på datamaskiner generelt og derfor ikke har innsikt i markedet for mini-pc-er, så skal vi nok hjelpe deg på best mulig måte.

For før du gjør det avgjørende kjøpet, må du vurdere en rekke ting, og nedenfor kan vår innsamlede informasjon hjelpe deg med å informere deg om noen viktige punkter.

På denne måten kan du bli bedre informert om mini-PC-er før du kjøper den versjonen som dekker dine behov.

Vi kommer inn på spesifikasjonene til mini-PC-er, deres forskjeller i lagringskapasitet (GB), typer operativsystemer som finnes i dem, tilkoblingstyper i dem og de forskjellige kompakte størrelsene de kommer i.

#1 - Velg de riktige spesifikasjonene i en mini-PC (prosessor, RAM, etc.)

Over tid har datamaskiner blitt mindre og mindre, selv om det fortsatt kan være behov for store datamaskiner, for eksempel i forbindelse med spilling.

De samme tunge kravene gjelder ikke for en mini-PC, da den er laget for ting som ikke krever mye datakraft, som å lage dokumenter eller presentasjoner i forbindelse med jobb.

Etter hvert er det også flere arbeidsplasser med kontorer som går mer for mini-pc-er, da de ikke tar så mye plass i kontorlandskapet når det er plass til de andre kontorverktøyene.

I tillegg er de også utrolig lette å flytte rundt på, og krever ikke de store løftene som en vanlig stasjonær datamaskin.

Som med alt innen datamaskiner må du som forbruker tenke på de riktige spesifikasjonene som sikrer at en datamaskin kan gjøre jobben sin skikkelig.

Dette gjelder også spesifikasjonene som finnes i mini-PC-er, som for eksempel teller viktige ting som prosessor, RAM og mye mer, da det kan være store forskjeller mellom de ulike versjonene av dem.

Derfor kan vi klart anbefale at du tar deg tid til å utforske mini-PC-ene vi har i vårt utvalg på denne siden og se nærmere på hver av dem, slik at du kan lære mer om spesifikasjonene.

For når du får litt forhåndskunnskap i starten, er du tryggere på å gjøre det riktige kjøpet av en mini-PC.

#2 - Lagringskapasitet (GB) i mini-PCer

Lagringskapasitet handler om datamaskinens harddisk og hvor mye gigabyte plass som kan være i den.

Det samme gjelder også en mini-PC, og til tross for dens fysiske størrelse kan det være forskjeller med lagringskapasitet i dem.

Dersom du ønsker å ha en viss mengde programmer i din fremtidige mini-PC for jobbbruk, så er det lurt å vurdere en modell med passe stor lagringskapasitet.

Dette gjelder spesielt hvis du vil unngå at det stopper opp underveis, hvis du jobber med noe veldig viktig.

Her er en liste over de typiske gigabyte med plass du kan finne på mini-PCer:

  • 128 GB
  • 240 GB
  • 256 GB
  • 512 GB

Hvis du er typen forbruker som har mange tunge filer liggende, anbefales det å bruke en ekstern harddisk eller en USB-nøkkel , slik at du kan lagre dem i tilfelle det ikke er nok plass på din fremtidige mini-PC.

#3 - Typer operativsystemer i mini-PCer

Alle datamaskiner – inkludert mini-PC-er – har operativsystemer innebygd, og ingen av dem er like.

For de tilbyr hver for seg ulike alternativer med sitt grensesnitt som kan gjøre dataarbeid enklere for deg å håndtere, for eksempel når det gjelder å organisere filhåndtering i ulike mapper eller lage snarveier til programmene du bruker til daglig.

Operativsystemer er en smakssak, så det er opp til deg å ta en avgjørelse basert på brukervennlighet alene.

Hvis du ikke er en vanlig databruker, så er det nok lurt å gå for en mini-PC som har den beste brukervennligheten, noe som kan gjøre hverdagen din enklere.

Her er operativsystemene du ofte kan for mini-PCer:

  • Microsoft Windows OS. Microsofts operativsystem brukes igjen i mange mini-PC-er, og de fortsetter å utvikle nye versjoner slik at de kan følge med i tiden.
  • Mac os. Det er Apples helt eget operativsystem, som du kun finner i mini-PC-ene de lager selv. Deres versjon av en mini-PC er kjent som en Mac mini.
  • Linux. Linux-operativsystemet er kjent som et gratis alternativ til de andre merkenes operativsystemer. Men på den annen side må du også være en svært kunnskapsrik databruker som selv kan stå for å installere den på din fremtidige mini-PC.

#4 - Tilkoblingstyper i mini-PCer

En mini-PC har mange forskjellige tilkoblingstyper, og det kan være stor forskjell på modellene på markedet, da noen har mer enn andre.

Hvis du har noe datatilbehør som en USB-nøkkel og en ekstern harddisk, vil det være bra for deg å få en modell med mange USB-porter.

Her er for eksempel tilkoblingstypene du ofte finner i mini-PCer:

  • Port for å koble til strømforsyningen .
  • USB-porter for enheter med USB-utgang.
  • Port for HDMI- tilgang for når du trenger å koble skjermen til den.
  • En 3,5 mm minijack slik at du kan koble til hodetelefonene eller høyttalerne .
  • Port for Ethernet.

#5 - Størrelser på mini-PCer

Selv om mini-PC-er generelt er ganske små sammenlignet med en vanlig stasjonær datamaskin, er det faktisk forskjell på størrelsene på mini-PC-ene som er tilgjengelige på markedet.

Størrelsen på en mini-PC handler like mye om hvor kompakt du vil at din fremtidige mini-PC skal være.

Hvis du for eksempel ønsker at mini-pc'en skal kunne stå ved siden av skjermen din, så anbefales det å gå for en mini-pc med en smal størrelse som heller ikke tar mye plass.

Det er også mini-PC-ene som er i en liten firkantet form, som du for eksempel kan ha i en slags holder rett opp under skrivebordet.

Det er mange alternativer, så det er nok en god idé å vurdere hvor mye plass du kan ha på skrivebordet til en mini-PC før du kjøper.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva