DisplayPort kabler

DisplayPort-kabler i mange forskjellige lengder, farger og oppløsninger opptil 8K. DisplayPort-adaptere for HDMI-, DVI- og VGA-kontakter. DisplayPort-forlengere.

Se mer om DisplayPort kabler

Alt om DisplayPort-kabler og relatert utstyr

Her finner du nesten alt innen DisplayPort-kabler og tilbehør. DisplayPorts kan brukes til å koble TV-en til datamaskinen, eller kanskje du trenger en adapter som kan konvertere fra DisplayPort til en annen type kontakt, for eksempel HDMI, VGA og DVI.

DisplayPort-kontakten ligner litt på HDMI-kontakten, men i motsetning til HDMI, som finnes på mye AV-utstyr i dag, er DisplayPort mest beregnet på datamaskiner.

Det er meningen at DisplayPort på sikt skal erstatte DVI-kontakten, som fortsatt finnes på enkelte stasjonære og enkelte bærbare datamaskiner, da den både er mindre og dermed kan bygges inn i de nye, smalere bærbare datamaskinene, og DisplayPort-kabler kan også overføre både bilde og lyd i høyeste kvalitet, som DVI-kontakten ikke kan håndtere.

Hos avXperten fører vi nesten alt innen DisplayPort-kabler og tilbehør, og dette gjelder også Mini DisplayPort!


DisplayPort

Under DisplayPort-kategorien finner du bl.a. DisplayPort-adaptere som kan konvertere mellom DisplayPort til HDMI , DisplayPort til DVI, DisplayPort til VGA, DisplayPort til USB C og DisplayPort til Mini DisplayPort.

Med en DisplayPort Extender kan du forlenge avstanden mellom din DisplayPort og f.eks. TV-en din, slik at du ikke trenger å stå opp hver gang du vil vise noe nytt eller sette en video på pause.
Det anbefales imidlertid at du bruker den korteste kabelen, da du ellers vil oppleve signaltap dersom avstanden er mer enn 15 meter.


Vi fører selvfølgelig også vanlige DisplayPort-kabler i ulike lengder i både standard og profesjonell kvalitet, som du også kan bruke til overføring av 4K- og 3D-signaler fra f.eks. Macbook til 3D-TV.

Du kan også få DisplayPort-forlengelseskabler som kan gi deg en bedre måte å koble den bærbare datamaskinen til TV-en uten å måtte reise deg for å betjene den.

Skal du vise innholdet fra datamaskinen eller et informasjonssystem på to skjermer eller projektorer samtidig, kan du bruke en DisplayPort-splitter som kan distribuere signalet til to skjermer samtidig.

Du kan også kjøpe adapterkabler som kan koble en datamaskin med DisplayPort til en skjerm med DVI-kontakt, eller en TV med HDMI-inngang.

Har du en eldre projektor kan den ha VGA-port i stedet for HDMI eller USB, og her kan du selvfølgelig også få en adapterkabel som kan koble de to enhetene til hverandre uten problemer.


Det kan også være nødvendig å bruke en DisplayPort til Mini DisplayPort-adapter hvis du har to enheter med ulike typer kontakter som må kunne kommunisere med hverandre.

Mini DisplayPort

Under kategorien Mini DisplayPort finner du mange av de samme typene kabler, adaptere og kontakter som under DisplayPort, kun for Mini DisplayPort i stedet.

Du kan finne adaptere, kabler, Mini DisplayPort til DisplayPort, Mini DisplayPort til DVI, Mini DisplayPort til HDMI og Mini Displayport til VGA, samt Mini DisplayPort skjøteledninger. Alle kablene finnes i forskjellige lengder, så du kan være sikker på å finne en kabel som passer dine behov.

Mini DisplayPort-adaptere kan brukes mellom Macbook og en annen enhet hvis den andre enheten ikke har Mini DisplayPort, som f.eks. en gammel skjerm med VGA eller en TV med HDMI-inngang.

Mini DisplayPort til Displayport- kabelen lar deg koble de to typene DisplayPort-kontaktene til hverandre.

Mini DisplayPort til DVI lar deg bruke en standard skjerm sammen med f.eks. en Macbook med Mini DisplayPort-utgang.

Mini Displayport for VGA gjør det mulig å bruke en eldre skjerm sammen med din Macbook.

Mini DisplayPort-forlengere gir deg muligheten til å sette datamaskinen på salongbordet, mens den er koblet til TV-en din, slik at du enkelt kan kontrollere tingene du vil se på en stor skjerm, uten å måtte stå opp hele tiden for å starte noe nytt.

Under DisplayPort-kategorien Splittere kan du også finne en Mini DisplayPort-splitter som kan distribuere signalet fra datamaskinen din til flere skjermer.


Lyn

Under Thunderbolt-kategorien finner du Thunderbolt-kabler, som er et originalt Apple-produkt. Thunderbolt-kabler har samme type kontakt som Mini DisplayPort, og kan derfor brukes sammen med Mini DisplayPort-kontakter.

Thunderbolt-kabler er mest nyttige med Apple-produkter, men kan også brukes til å koble en Macbook til et fjernsyn, enten via en Mini DisplayPort-kontakt hvis fjernsynet har, eller via en adapter fra Mini DisplayPort til f.eks. HDMI eller VGA hvis det er en eldre TV.


I likhet med DisplayPort, Mini DisplayPort og HDMI, overfører Thunderbolt bilde og lyd i høy kvalitet, så det er ikke behov for ekstra kabler i tillegg til Thunderbolt-kabelen.


DisplayPort er ikke HDMI, men hva er forskjellen?

Ved første øyekast kan det være vanskelig å se den store forskjellen mellom DisplayPort- og HDMI-kabler. Når det gjelder funksjonalitet er de to kabeltypene faktisk veldig like hverandre, og de beskrives i dag begge som heldigitale standarder.


Mens DVI bare kan bære analoge signaler, kan både DisplayPort og HDMI tilby en full digital høyhastighetstilkobling for både video og lyd. Begge kabeltyper støtter også kopibeskyttelse og 3D-bilder.

Selv om de to kabeltypene, HDMI og DisplayPort, i utgangspunktet er veldig like, er det fortsatt forskjell på dem. I prinsippet utfører de samme oppgave, men forskjellen ligger i måten de utfører oppgaven på. De gjør dette på forskjellige måter, noe som henger sammen med deres opphav.

Mens HDMI kommer fra TV- og DVD-spillernes verden, kommer DisplayPort fra datamaskinverdenen. I motsetning til HDMI, som er basert på s-vhs og komposittsignaler, bruker DisplayPort-kabler en mer sofistikert og fleksibel dataoverføringsmetode.


Den generelle forskjellen mellom de to kabeltypene er derfor at HDMI er mest rettet mot AV-utstyr, mens DisplayPort er mest rettet mot datamaskiner og data.

Finn vårt utvalg av DisplayPort til HDMI her ? Skjermport til HDMI

Fordeler med DisplayPort-kabler fremfor HDMI-kabler

Selv om DisplayPort- og HDMI-kabler i utgangspunktet er de samme, er HDMI ofte et mer populært valg enn DisplayPort.


DisplayPort er en helt ny standard, som har gjort at det ennå ikke har vært mulig å produsere enkle tilkoblingsomformere for DisplayPort på samme måte som det er for HDMI. Det er imidlertid fortsatt mange fordeler ved å bruke DisplayPort, som er verdt å vite om.

For det første har en Displayport-kabel større båndbredde enn HDMI. Dette betyr at en DP-kabel er i stand til å overføre 17,28 GB/s i motsetning til en HDMI-kabel som kan overføre 10,2 GB/s.


Det betyr også at DisplayPort-kabler kan bære mye mer enn bare video og lyd. I motsetning til HDMI kan DisplayPort konfigurere båndbredden for flere lyd-/videostrømmer, noe som gir større frihet.

DisplayPort har også det du vil kalle brukerdefinerbare databaner, noe HDMI ikke har.

I tillegg støtter DisplayPort-kabler flere skjermer på t-kabel, og det er derfor det kan være det opplagte valget fremfor HDMI hvis du er interessert i å koble til to eller flere skjermer.

For det andre har DisplayPort fordelen av å være en skattefri kabeltype. Og hva betyr det? Dette betyr at DisplayPort er gratis.

Et gebyr eller royalty belastes pr enhet når det kommer til HDMI. Det er imidlertid kun 4 øre pr enhet, så det burde ikke være grunnen til å velge DisplayPort fremfor HDMI.

I tillegg til det ovennevnte har DisplayPort-kabler også færre implementeringsregler og er mindre regulert enn HDMI, noe som gir produsentene større frihet til å spille med DisplayPort.

Finn vårt utvalg av DisplayPort til HDMI her ? Skjermport til HDMI

Hva kan DisplayPort-kabler brukes til?


En DP-kabel kan brukes til mange forskjellige formål. På samme måte som med HDMI brukes en Displayport-kabel for å overføre både bilde og lyd ved tilkobling av enheter.

På grunn av opprinnelsen brukes imidlertid DisplayPort-kabler oftest i forbindelse med datamaskiner, for eksempel for å koble en datamaskin med en skjerm, men kablene kan også brukes i andre sammenhenger.

De kan for eksempel være fordelaktige å bruke i en hjemmekino, hvor man ønsker en enda bedre kvalitet enn hva HDMI kan tilby.


DisplayPort-kabler finnes i varianter som støtter blant annet 4K2K Ultra HD-oppløsning eller 5K Ultra HD, noe som kan være ganske fordelaktig dersom du eier en skjerm som støtter de høye oppløsningene.

I vårt sortiment her hos avXperten finner du flere ulike DisplayPort-kabler med varierende maksimal oppløsning og med ulike lengder, slik at du kan velge etter dine behov.


Se vårt utvalg av DisplayPort-kabler på denne siden.

Utvalget er stort og mangfoldig, og du finner garantert det du leter etter.

Hvis du er i tvil, er du alltid velkommen til å kontakte vår dedikerte kundeservice. Ring oss på 94 80 01 84 eller send oss en e-post på kundeservice@avXperten.no

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva