El-skateboard

Her finner du vårt utvalg av elektriske skateboards. Denne typen brett kan styres via en fjernkontroll, og kan spare mye krefter og til og med hjelpe med balansen når du kjører skateboard.

Se mer om El-skateboard

4 ting du bør vurdere når du kjøper et elektrisk skateboard

Når du skal kjøpe et nytt elektrisk skateboard er det mange ting du kan vurdere, slik at du er sikker på å få det riktige skateboardet hjem.

Vi gir derfor nedenfor noen eksempler på vurderinger du kan gjøre deg før du kjøper et elektrisk skateboard.

#1 - Hvilken type elektrisk skateboard er best for deg?

Det finnes flere forskjellige typer elektriske skateboard, og det er derfor viktig å sette seg inn i mulighetene slik at du er sikker på å få skateboardet som passer dine behov.

Det som har størst innflytelse på ytelsen til det elektriske skateboardet er selve motoren.

Her kan du få skateboard med to forskjellige motortyper, Hub motor og Belt motor, hver med sine fordeler og ulemper.

Fordeler med navmotor

 • Navmotoren er bygget direkte inn i hjulene på skateboardet, og er veldig lett å overse, da det verken er gir eller motorbrakett som dekker en motor.
 • Skateboardet er veldig stillegående sammenlignet med beltemotorer, da det ikke er noe eksternt belte og den kompakte motoren i hjulet holder mye av lyden inne.
 • Navmotorer trenger ikke vedlikeholdes på langt nær så mye, da motordelene ikke er spesielt utsatt for skitt og skitt, og mange navmotorer er nesten helt vanntette.
 • Hvis du går tom for batteri, kan du med navmotor fortsatt bruke skateboardet som et vanlig skateboard.
 • Med navmotor er akselerasjon og bremsing typisk mye jevnere, noe som gir en mer behagelig kjøreopplevelse.

Ulemper med navmotor

 • Ventilasjonen er generelt ikke like god med navmotorer, da systemet er veldig lukket og kompakt, noe som gjør det vanskeligere for motoren å kvitte seg med overflødig varme.
 • Det kan være problematisk å måtte skifte ut bakhjulene, da det er her navmotoren sitter, så du må bruke hjul beregnet på navmotorer.

Fordeler med remdrift

 • Med en beltemotor får du ofte mer kraft i skateboardet, noe som gir deg en raskere akselerasjon fra stasjonær stilling, og at det går fortere når du skal opp bakker.
 • En reimmotor er en mer åpen motor enn navmotoren, noe som gir bedre mulighet til å lede varme fra motoren og gir bedre kjølekapasitet.
 • Med remdriften er du ikke avhengig av en spesiell type dekk til skateboardet ditt, så på denne typen skateboard har du muligheten til å bytte til mange forskjellige dekktyper.

Ulemper med remdrift

 • Siden en remdrift er et mer åpent system, betyr det også at lyden fra drevet har større sjanse for å bli hørt, noe som potensielt kan være til sjenanse for andre mennesker.
 • Det er også større mulighet for at smuss og smuss kommer inn i det åpnere systemet, noe som gjør at en remdrift må rengjøres og vedlikeholdes jevnlig.
 • Et skateboard med beltemotor kan ikke brukes som et vanlig skateboard, da motoren skaper mye motstand når den ikke er i bruk.

Hvilken type elektrisk skateboard som passer deg best er i hovedsak opp til dine egne preferanser og behov, men her har vi gitt deg en generell oversikt over forskjellen mellom de to typene elektriske skateboards.

Da kan du tenke deg om slik at du er sikker på å få det riktige skateboardet hjem.

#2 - Hvor lang rekkevidde trenger du?

Det er også av stor betydning for din opplevelse av det elektriske skateboardet, om skateboardet har en skikkelig rekkevidde som passer dine behov.

De fleste elektriske skateboards har en minimumsrekkevidde på rundt 10-15 km, mens de mer langdistanse skateboardene kan ha en rekkevidde på opptil 30-40 km.

Hvis du må bruke skateboardet i byen på vei til og fra jobb, så har du kanskje ikke så langt.

I dette tilfellet trenger du kanskje ikke hele utvalget av skateboardet, og det er derfor du kan spare penger ved å kjøpe et med mindre rekkevidde.

Hvis du derimot bor utenfor byen, har lengre timer på jobb eller vil være sikker på at skateboardet kan holde i lengre perioder, så kan det være greit å investere i et skateboard med lengre rekkevidde.

Da kan du potensielt bruke skateboardet hele dagen uten å måtte lade det opp igjen underveis.

Rekkevidden kan imidlertid variere ganske mye avhengig av terrenget og hvor mange bakker du kjører på.

Vurder derfor hvor stor rekkevidde du trenger i hverdagen når du skal velge ditt nye elektriske skateboard.

#3 - Hvor høy hastighet trenger du?

Det er stor forskjell på hastigheten som ulike elektriske skateboard har, det er derfor viktig å vurdere hvor mye fart du trenger i hverdagen.

De fleste skateboard kan nå en minimumshastighet på rundt 20 km/t, mens de virkelig raske kan nå opp til 40 - 45 km/t.

Bor du i byen, hvor det generelt er mer trafikk og mange svinger å ta, så er det ikke alltid behov for å gå opp i høy hastighet.

Bor du derimot ute på landet, hvor avstanden er mye større, så kan det være lurt å ha et raskt skateboard, da du her ikke er på langt nær så bundet av trafikk og svinger.

Så tenk på hvor mye fart du egentlig trenger i hverdagen, slik at du kan få best mulig utnyttelse av skateboardet ditt.

#4 - Hvilket ekstra tilbehør bør skateboardet ha?

Det finnes mye forskjellig tilbehør til elektriske skateboards, men hva er viktigst for dine behov?

Det kan være at du ønsker å sikre at du ikke blir skadet hvis det skjer en ulykke, så det kan være greit å investere i litt verneutstyr for deg selv.

Her har du mulighet til å kjøpe blant annet hjelm, albuebeskyttere, knebeskyttere og håndleddsbeskyttere.

I tillegg kan du også sørge for at du blir sett i trafikken med et sett med lys.

Lysene kan monteres under skateboardet og det er mulighet for både front- og baklys, så du er sikker på at du blir sett.

Med et sett med lys har du også muligheten til å bruke skateboardet om natten eller om vinteren.

Det finnes mye forskjellig tilbehør til elektriske skateboards, så det er viktig at du tenker over hvilke som kan hjelpe deg i hverdagen.

Oppbevaring og kjøring av elektriske skateboard om vinteren

Hvis du ikke ønsker å bruke ditt elektriske skateboard om vinteren, er det en rekke tiltak du kan ta for å sikre at rullebrettet oppbevares riktig.

 • Når du oppbevarer skateboardet ditt, er det viktig at batteriet ikke er fulladet, da dette kan redusere batteriets levetid.
 • Det anbefales at du lader batteriet til rundt 40 % - 60 % kontinuerlig, for å sikre at batteriet holder seg best mulig i lange inaktive perioder.
 • Ikke oppbevar skateboardet i en kald garasje, men helst på et tørt sted i romtemperatur, ellers kan det skade batteriet.
 • Slå på og kjør på skateboardet noen minutter med noen ukers mellomrom for å gi batteriene litt trening.
 • Plasser fjernkontrollen ved siden av skateboardet slik at det ikke blir borte.

Hvis du fortsatt ønsker å bruke skateboardet om vinteren, er det greit, du må bare være klar over at det kan være hardt for skateboardet ditt hvis du ikke tar vare på det ordentlig.

Det er imidlertid noen skritt du kan ta for å forbedre skateboardingen din om vinteren.

 • Unngå våte, glatte og skitne veier så mye som mulig, da de er harde på skateboardet ditt.
 • Rengjør skateboardet etter at du har vært ute med en tørr klut.
 • Ikke forvent samme rekkevidde som om sommeren, da vinterkulden senker batteriets effektivitet.
 • Sjekk regelmessig skruene og mutrene i skateboardet, da det harde vinterværet potensielt kan løsne dem.

Følger du disse retningslinjene har du muligheten til å få mye mer ut av ditt elektriske skateboard, da du kan forlenge batteriets levetid og generelt redusere slitasjen på skateboardet.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva