Amazon Fire TV

Amazon Fire TV er Amazons svar på en enhet du kan bruke til streaming på TV-en din. Tilgjengelig i forskjellige modeller, med kvalitetsfunksjoner og oppløsninger.

Filtrer
Sortering

Se mer om Amazon Fire TV

Amazon Fire TV – Streaming gjort enklere

På denne siden finner du vårt utvalg av Amazon Fire TV.

Hvis du vurderer å kjøpe en ny strømmeenhet for å gjøre TV-en litt smartere, har du kanskje hørt om Fire TV, Amazons nye strømmeenhet.

Denne strømmeenheten lar deg enkelt streame dine favoritt-TV-serier, filmer, musikk, spill og sport fra apper som Disney+, HBO Max, Hulu og Netflix.

Den kobles direkte til en av HDMI- portene på TV-en din, kobles til Internett og har et mye mer intuitivt grensesnitt enn du sannsynligvis er vant til.

Tenk på Amazon Fire TV som en bærbar smart-TV, minus skjermen.

Det er en liten, bærbar enhet som ser ut som en større USB-pinne som kobles til TV-ens HDMI-port og kobles til Wi-Fi-nettverket for enkel streaming.

Fire TV har en tendens til å oppdatere oftere enn smart-TVer og gir deg en større katalog med tjenester og apper å velge mellom.

For øyeblikket er det flere tusen, selv om du sjelden vil trenge så mange; du får også tilgang til Alexa-ferdigheter og noen apper fra Amazons appbutikk, for eksempel spill.

Når nye plattformer/tjenester slippes, kan du finne dem på Fire TV umiddelbart, eller det kan ta måneder.

Når de er installert på TV-en din, lastes de ønskede appene ned, og du kan få tilgang til dem på samme måte som TV-stasjoner.

For bedre å møte individuelle behov, er det fire hovedmodeller av Amazon Fire TV tilgjengelig til forskjellige prispunkter og med forskjellige funksjoner.

5 ting du bør vurdere når du ser på Amazon Fire TV

Hver modell av Amazon Fire TV-enhet kommer med en fjernkontroll, og de fleste av modellene har de samme 8 GB intern lagring for å installere Amazon Fire-kanaler eller apper fra Amazons appbutikk som Hulu, Netflix og andre strømmetjenester.

Unntaket fra dette er Amazon Fire TV Cube, som dobler den kapasiteten til 16 GB.

Hver modell har flere funksjoner lagt til etter hvert som du beveger deg oppover produktlinjen, med ting som forbedret oppløsning, støtte for flere lyd- og videoformater og ekstra funksjoner i fjernkontrollen.

Amazon Fire TVs brukervennlighet og kostnadsfordeler gjør dem til ideelle tillegg til underholdningssenteret ditt, TV og lignende, men også perfekte gaver til de du bryr deg om.

Spesielt ideell for de som liker å overdøve episoder av favorittprogrammene sine eller nyte filmutleie fra hjemmekinoen.

#1 - Hvilken Amazon Fire TV-enhet passer best til dine behov?

Hver av enhetene i Amazon Fire TV-serien har forskjellige styrker og svakheter.

Amazon Fire TV Stick Lite er et rimelig alternativ for å oppgradere en gammel TV, mens Amazon Fire TV Stick 4K tilbyr utmerket HD- og HDR-visning for nyere TV-er som ikke allerede har en smart-TV innebygd.

Amazon Fire TV 4K Max er et godt valg for de som er interessert i spillstrømming fra Amazons Luna-tjeneste, mens Amazon Fire TV Cube er et fristende verktøy for superbrukere som ønsker Alexa integrert i hele huset.

En av de største forskjellene mellom Amazon Fire TVs ulike enheter er hvordan de ser ut, spesielt mellom fjernkontrollene og kuben.

Amazon Fire TVs fjernkontroller er typisk et lite svart rektangel som typisk måler rundt 8 - 10 cm i lengde.

Som navnet tilsier, har Amazon Fire TVs kuber et helt annet utseende: en 8,5 cm firkantet boks.

Noen krever en konstant tilkobling til en stikkontakt , mens andre kan få strøm via en av TV-ens USB-porter.

Skal du ha en fjernkontroll må du ofte betale ekstra for den; standard Amazon Fire TV kommer med en stemmefjernkontroll, men det er omtrent det mest innovative med den.

Ellers har den bare standardutvalget av d-pad, bekreft, spill/pause, spole tilbake, spole fremover, hjem, tilbake og alternativer.

Imidlertid har mange av Amazon Fire TV-enhetene en ekstra knapp på fjernkontrollen: Live TV.

Denne knappen hopper deg direkte til den delen av Fire TV OS som integreres med Sling TV og andre tjenester.

Det er også en ny måte å lettere tilpasse direkte TV-skjermen, takket være den nylig annonserte "Legg til kanaler"-knappen.

Hvilken enhet som passer best for deg avhenger av dine behov og hvordan du vil bruke enheten.

#2 – Er det en månedlig avgift for Amazon Fire TV?

Amazon Fire TV i seg selv kommer ikke med noen form for tilbakevendende avgifter.

Det er imidlertid en god sjanse for at for å få mest mulig ut av enheten, vil du mest sannsynlig ende opp med å vurdere noen månedlige strømmetjenester , hvis du ikke allerede abonnerer på noen.

Fire TV kan strømme fra praktisk talt alle tjenester du kan tenke deg, inkludert Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, BBC iPlayer og hundrevis av andre strømmetjenestealternativer.

#3 - Størrelsen på Amazon Fire TV

Når du kjøper en Amazon Fire TV, er det første du bør vurdere hvor du planlegger å bruke den.

Noen Amazon Fire TV-er er omtrent på størrelse med en tyggegummipakke, så du kan enkelt ta dem med til hotell eller ferieutleie.

Mens større alternativer, som Amazon Fire TV Cube, er på størrelse med en liten vekkerklokke og vil være bedre egnet på toppen av underholdningsstativet ditt.

I tillegg til størrelse i fysisk forstand, må du også bestemme hvor mye lagringsplass du trenger for din Amazon Fire TV.

De fleste Amazon Fire TV-er kommer med 8 GB lagringsplass, men Fire TV Cube er utstyrt med to 16 GB, noe som gir deg friheten til å laste ned flere apper og spill.

#4 - Full High Definition (HD) versus Ultra High Definition (4K Ultra HD)

En annen viktig ting å vurdere er TV-ens oppløsning.

De fleste nye TV-er støtter 4K-oppløsning og videoavspilling med høyt dynamisk område, og selv om disse spesifikasjonene kan virke litt kompliserte, er de bare indikatorer for å gi bedre generell bildekvalitet.

Imidlertid støtter ikke alle Amazon Fire TV-er 4K-avspilling.

Hvis du eier en 1080p-TV, er det ingen grunn til å bruke ekstra penger på en 4K-støttet Amazon Fire TV.

#5 - Audio + videoformater

Hvis du er en audiofil (også kjent som fans av høykvalitetslyd), vil du sørge for at din Amazon Fire TV støtter Dolby Atmos-lyd; en funksjon som legger til overhead-lydeffekter for å skape en mer oppslukende lytteopplevelse.

For de som først og fremst er opptatt av den beste videokvaliteten, sørg for å sjekke at Amazon Fire TV støtter 4K UHD, HDR, HDR10+ og Dolby Vision.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva